Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha 800 ezres fizetés mellett...

Ha 800 ezres fizetés mellett úgy érzem, hogy a balaton sound nem fér bele, akkor velem van a baj?

Figyelt kérdés

2018-ban elvitt az akkori csajom, bár akkor még csak 370-et kerestem 28 évesen. Emlékszem 80 ezer volt egy hétre egy apartman, a bérlet meg 100 körül (VIP)?

Azóta is elmentem 2-2 napokra, amikor még gombokért is tudtam korrekt szállást a parton 10 percre a bejárattól, de mostmár tényleg pofátlannak tartom, hogy a korábbi években és egyébként a sound-on kívüli időben ~15 ezer forintos apartmanok 50-60 ezreket kérnek és ráadásul ki kell venni 4-5 napokra. MIWAN?

Akkor ezt hogyan fizetik meg 16 évesek vagy pályakezdők? Biztosan én csinálok valamit rosszul.

Nem mintha egyébként bármilyen pozitív energiájú emberrel találkoztam volna az egész soundon, helyette nyeltük a port, fizettünk a levegővételért is kb, valamint szagoltuk a rohadó kukákat.

"néha" jó volt a zene, meg menőzhettem az akkori csajommal mert jól nézett ki, de ennyi.

Oké, hogy infláció, de a balaton soundra járó belgák és hollandoknál nincsen akkora infláció mint amennyit a sound emelt, ráadásul a covid miatt kimaradt 2 év alatt feljött az új 16 éves látogatók generációja, akik meg a mostani árhoz tudnak viszonyulni csak.

2023. máj. 7. 19:10
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
100%

Pl.: Barátnőm egyik barátnőjének a családjának van egy elég nagy nyaralója a közelben, így barátnőm és kb 5 másik ember lakhatása meg van oldva.

Igaz, a balaton másik oldalán, de nagypapámnak is volt ott nyaralója. Szerintem nagyon sok embernek van lehetősége családon vagy ismeretségen belül elintézni a szállást nagyon olcsón vagy ingyen.

Egy másik dolog, hogy rengeteg fiatal hónapról hónapra él. Ha lát a számláján 350 ezer forintot, akkor az úgy veszi, hogy maximálisan elköltheti a hónap végére.

Pl.: Barátnőmet akkor is ismertem, amikor egyetem mellett nettó 150 ezerből élt, most már nettó 400 ezret keres, de van, hogy nettó 600at.

Tehát ez azt jelentené, hogy 150 ezerből meg tudélni vagy max 200ból infláció melett a maradék 200-400 ezret elrakja, nem?

Sajnos nem. Ezt azt jelenti, hogy most már havi szinten 400-600 ezret költ el és van, hogy hónap végére alig marad pár ezer forintja.

Rengeteg fiatal van még így.

2023. máj. 7. 20:19
 12/53 A kérdező kommentje:

12-es

nem az hogy nem futja, de pl szabadságot sem vehetek ki ennyit egyszerre, meg nekem 2-3 nap elég.

inkább több kis utazás a balatonra mint egy hosszú. Ugyanis 2-3 nap után már összefolynak a napok és csak nettó időpazarlásnak tünik.

2023. máj. 7. 20:20
 13/53 A kérdező kommentje:

jólvan de a soundon van egy csomó 18 év alatti is...

a nyugatiakról meg annyit, hogy ezek általában úgy jönnek ide hogy befizetnek egy fix összeget valami szervezőnek és az mindent intéz nekik. Hozzák-viszik őket, szállás el van intézve stb. Amolyan igazi nyugati tápos módon, hogy nehogy bármiért küzdeni kelljen nekik.

Modnjuk az megdöbbentő hogy a tommorowland kb ugyanannyiba kerül mint a sound, akkor ki lenne az a hülye aki eljön egy olyan országba, amit még a térképen se tud elhelyezni?

2023. máj. 7. 20:22
 14/53 A kérdező kommentje:
egyébként meg én az efotton 1000x jobban érzem magam és tényleg fillérekért megvan, a helyszín sem rossz, csak napközben kicsit puruttya, de a balaton napközben is menő
2023. máj. 7. 20:32
 15/53 anonim ***** válasza:
42%
800ezer nem sok pénz, megértem, h nem akarsz abból a kevésből annyit sokat kiadni. Gyere össze megint a régi csajoddql, majd ő befizet megint.
2023. máj. 7. 22:15
 16/53 A kérdező kommentje:

nyilvánvalóan azert dobott ki mert nem voltam meno es penzes

most egy orvos gyerekkel van egyutt 43 eves letere az gondolom eleget le tud tenni az asztalra

2023. máj. 7. 22:46
 17/53 anonim ***** válasza:
100%

A kapitalizmus első számú törvénye: Mindig, minden annyiba kerül, amennyit a vevő hajlandó megadni érte.

Ezért épp annyi a belépő is, a szállás is, meg a fél literes ásványvíz is, amennyi.

2023. máj. 8. 00:24
 18/53 anonim ***** válasza:
90%
Senki sem nyereszkedik ennyi az ára, ha neked sok nem mész oda ennxi
2023. máj. 8. 07:31
 19/53 A kérdező kommentje:

17-es

a szálló ahova jártam a parton van, és az idén szálltak el az árak, tehát az elmúlt 10 évben nem esett le nekik hogy el lehet adni 5x áron a sound szállást?

mindazonáltal tavaly még az azelőtti éven foglaltam le, és próbálták kamu indokkal megemelni az árat, de nem hagytam és ezért még az alacsony áron tudtam menni.

Viszont a nyaralóban alig voltak foglalt szobák tehát nem tudom hogy mire volt jó az elemés, ha úgyse foglalják tele?

a kereslet-kinálatot illetően ne csak az árat és a minőséget nézzük, mert mint sokszor ismétlem: amig xar van, addig veréb is van

tehát sokszor a csordaszellem miatt vannak felkapva és túlárazva dolgok.

őszintén szólva engem nem érdekel sem a zene sem a drogozás a soundon, kinézetem nem annyira fényes, hogy a nőknek kelljek ott, pénzem sem elég a csajozáshoz

összevissza azért megyek csak mert vannak meghatározó emlékeim a hellyel kapcsolatban, amiken merengeni csak ott tudok. Szal oda járok azon merengeni hogy 2018-ban milyen menő voltam.

2023. máj. 8. 09:44
 20/53 anonim ***** válasza:
45%
Ha nem engedheted meg magadnak akkor nem engedheted meg... legyél már felnőtt... Ha meg úgy érzed hogy ez mégis kell neked, akkor meg vállalj másodállást, tanulj valamit, és törekedj arra hogy növekedjen a bevételed.
2023. máj. 8. 09:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!