Medior PHP fejlesztőként ekkora infláció és ár emelkedés mellett mekkora lehet a reális fizetés emelési igényem?
Bruttó 1,2 millió alatt fel se kelj.
Forrás: Reed és Hays Salary guide-ok 2023
A Hays tényleg egy jó referencia pont, de nem szentírás. Medior szinten tudástól függően bruttó 900-1,2 millió reális. Kérdés, hogy most mennyit keresel. Mert mondjuk 800-ról 900-ra, esetleg 950-re fel tudod tornázni, de 30-40%-os emelést nem fognak adni, ahhoz váltani kell. Egyébként is igaz, hogy rendes fizuemelést munkahelyváltással lehet kiharcolni.
Irány a LinkedIn és pályázz meg pár helyet, aztán lehet meglepődsz.
Én is 2 éve vagyok a cégnél, szintén kissé alulfizetve. Nem nagyon akartam váltani, mert amúgy nyugis hely, de miután nem kaptuk meg a korábban beígért elemést és késés volt a fizuval is, hirtelen felindulásból bedobtam pár helyre a CV-t. Nem sokára kezdek az új helyen, közel dupla annyiért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!