Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A közigazgatást szerintetek...

A közigazgatást szerintetek mivel lehetne vonzóbbá tenni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 30. 10:46
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
39%

"nem a nép zsebéből megy, mi is MEGDOLGOZUNK A FIZETÉSÜNKÉRT"

Igen, megdolgoztok a fizetésetekrét!

Viszont ettől még a nép pénzéből megy. Ugyanis a fizetésetek forrása a nép által befizetett adók (szja, áfa, ha a népnek cége van, akkor a céges adók, stb).

Ha a nép nem dolgozna, akkor te hiába dolgoznál, nem lenne fizetésed, mert nem termelsz, nem értékesítesz semmit.

Komolyan, 2023-ban még mindig nem fogják fel az emberek az állam működését? Ezért tapsikolnak akkor is, amikor a nagyságos politikus úr pénzt oszt, mintha az a sajátja lenne, és nem a nép közös pénzét osztaná vissza.

2023. márc. 31. 10:16
 42/55 A kérdező kommentje:
40 én ezt Neked elhiszem, de amíg csak a leépítés fogalmával hergelik a benne dolgozókat, max csak tényleg az az igaz, hogy csak még passzívabb lesz benne mindenki. Legalábbis az én részlegemen. Mondjuk itt az utóbbi 5 évben aktív létszámbővítés volt, tehát eddig egy osztály ment 10 emberrel most 12 15 el és így sem bírjuk.
2023. márc. 31. 10:20
 43/55 A kérdező kommentje:

41:

"Viszont ettől még a nép pénzéből megy. Ugyanis a fizetésetek forrása a nép által befizetett adók (szja, áfa, ha a népnek cége van, akkor a céges adók, stb).

Ha a nép nem dolgozna, akkor te hiába dolgoznál, nem lenne fizetésed, mert nem termelsz, nem értékesítesz semmit."

Tehát akkor leírom még egyszer: 1. Én is fizetek adót, tudtommal NEM a bruttó fizetésemet kapom.

2:Ez a fizetésem forrása pedig a munkám, attól még hogy nem magán cég még befizetnek az államkincstárnak az ügyfelek, vagy nem ha olyan munkáról van szó.

3: Komolyan nem is értem mit írogatok itt Neked, szted azt hiszem reggelente hogy mások dolgozna meg az én fizumért, most ezt bárki komolyan gondolja?

Majd elképzelem ahogy termeli nekem egy home officeban dolgozó az én fizumat ki. Vagy egy banki stb adminisztrátor a használt fénymásoló papírjával.

2023. márc. 31. 10:25
 44/55 anonim ***** válasza:
39%

43: a te adód gyakorlatilag az állam egyik zsebéből a másikba megy.

Te megkapod azt a pénzt, amit mások termeltek ki (az üzleti szféra, mert az állam NEM termel pénzt, ha termelne, nem kellene adókat szednie), majd visszaraksz belőle valamennyit adóban.

És igen, a banki fénymásolós adminisztrátor termel értéket, mert a cége adót tud fizetni, mert a pénz, amit megkap az üzleti szférából származik.

Az állam viszont csak újra tudja osztani azt a pénzt, amit az üzleti szférától beszed, ilyen újraosztás az is, ha a saját működésére költ, és ennek a költésnek az egyik eleme az állami alkalmazott.

2023. márc. 31. 11:42
 45/55 A kérdező kommentje:
44 akkor itt felfogóképességi bajok vannak ahogy látom na mind1 barátom akkor majd az a legszebb hogy gondolj amit akarsz :D Így kerek a világ :D Olyan érdekes akkor vajon miért számláztam ma is másfél milla körül külföldi cégeknek?
2023. márc. 31. 11:48
 46/55 anonim ***** válasza:
55%

45: nyilván velem vannak a bajok...

én dolgozom éhbérért olyan helyen, ahol 30% ember hiány van, én nem értem az állam működését...

Szerintem te még fideszes is vagy, az ilyenek szoktak örülni, hogy legalább nem műtik át az ovisokat :D

2023. márc. 31. 11:51
 47/55 A kérdező kommentje:
46 jaaa már mindent értek, egyéni sérelmek... Miért szerinted mennyit keresek? :D
2023. márc. 31. 12:19
 48/55 anonim ***** válasza:
Az állam így működik, tény. Csupán az felejtődik el, hogy a versenyszféra is, csak ott nem az emberek adójából fizetik az alkalmazottakat, hanem a leadózott bérükből kifizetett szolgáltatásokból és társaiból. Ha csak céges megrendelései vannak egy cégnek, a sor végén akkor is ott kullog egy kis magánember, aki a végén fizetni fog... Ilyen formán mindenki "eltartott". Az meg, hogy ki mennyi értéket teremt nap mint nap, nagyon távol áll attól, hogy milyen szférában dolgozik és mennyit keres. Welcome! F*szságokon kár vitatkozni.
2023. márc. 31. 13:39
 49/55 anonim ***** válasza:

37: Szerintem ha aki nem tud semmit "a piac működéséről" és feltesz egy kérdést ezzel kapcsolatban olyannak, aki "érti a piac működését", és az visszautasítja a választ, ám gúnyolódik azon, hogy a kérdező nem tud arról semmit, ami az ő - kérdezett - szakterülete, akkor nem a kérdezővel van a baj!!

Különben itt egy adott szituról, egy adott esetről van szó, és arról kérdeztem, bárhogy is "működik a piac" másutt máskor.

2023. márc. 31. 13:57
 50/55 anonim ***** válasza:
45: Mit dolgozik az önkormányzat külföldi cégeknek?
2023. márc. 31. 13:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!