Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A közigazgatást szerintetek...

A közigazgatást szerintetek mivel lehetne vonzóbbá tenni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 30. 10:46
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:

28: Nyilván titeket is kifizettek, de nem annyit könyveltek kiadásnak.... gondolom én.

Nyilván megbízást se kaptatok volna, ha csak megvalósult projektet fizetnek ki... Ezek előirányzatokból vannak, előre adják, csak el kell költeni.

Nálunk az volt, hogy az osztály pénzét a központi költségvetésből kiutalták az Oktatási Minisztériumnak, aki/ami 12 hónapot ült rajta, majd dec. 31-én kapta meg a mi osztályunk (könyvtár). Fizetést azt nem is tudtunk volna miből kapni 12 hónapig, így az osztályvezetőnk hitelt vett fel (???), az éves költségvetésnek megfelelő összeget, arra 10% kamatot kifizetett, így mi a nekünk szént pénz 90%-át kaptuk csak meg.

Szerinted???...

2023. márc. 30. 17:58
 32/55 anonim ***** válasza:
29: És melyik bértábla? Közakalmazotti, köztisztviselői vagy igazságszolgáltatási? Még mindig vannak a garantált bérminimum alatti rovatai?... Még tudományos fokozattal és 25+ év munkaviszonnyal is?...
2023. márc. 30. 18:02
 33/55 anonim ***** válasza:

23# Ez egy szép összeszedett válasz volt, csak éppen nem válasz a kérdésre.

Nem, szerintem ezek sincsenek rendben, de nagyjából ezeket is pont ugyanúgy lehetne gatyába rázni. Na jó, talán az eü kivétel. Merthogy a kérdés erre irányult és ha valaki szerint "tök mindegy, mert legalább ő háromszor annyit keres", akkor feltételezem nem egy ilyen gyökér van és már értem is miért tartunk itt... Meg persze kormány oldalról is értem, hogy miért nem radikális változtatás az érdek.

2023. márc. 30. 18:44
 34/55 anonim ***** válasza:

"28: Nyilván titeket is kifizettek, de nem annyit könyveltek kiadásnak.... gondolom én."

Egy vasat nem kaptunk. Pre-sales volt az egész, ott voltunk, hogy akkor szerződés aláírás, mikor valakinek leesett, hogy a bújtatott munkanélküliség fontosabb, meg a haverok vezetői székei, mint az állampolgárok gyors ügyintézése, a hiba nélküli ügymenet, és társai.

2023. márc. 30. 21:22
 35/55 anonim ***** válasza:
34: És mért dolgoztatok ingyen előre?
2023. márc. 30. 22:25
 36/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem vonzóvá kell tenni, hanem hatékonnyá. A közigazgatás a nép zsebéből van fizetve, legalább azt kellene elérni, hogy hatékonyan legyen a pénz elköltve, utána lehet azon gondolkozni, hogy lehetne vonzóbb, mint az eddig is hatékony versenyszféra.
2023. márc. 31. 02:43
 37/55 anonim ***** válasza:

"34: És mért dolgoztatok ingyen előre?"

Nem egészen érted az ilyen pre-sales működését, de ez így eléggé offtopic lenne (haja, milyen jó lenne, ha az állami szektorban dolgozók legalább iciri-picirit értenék a piac működését, akkor nem beszélnének állandóan hülyeségeket)

2023. márc. 31. 07:47
 38/55 A kérdező kommentje:

28 inkább ide írom, de privibe is ezt írnám:

Az a helyzet, hogy valszeg nem ez volt a döntő indok.

Hogy miért: Mert ha a központi közig elektronikus lenne, akkor is kellenének bele emberek, akik ugyanúgy iktatnak, szkennelnek stb, hiszen oda is el kell kerülnie az ügyiratnak. Továbbá, magát a konkrét szellemi, háttérmunkát kb soha nem fogja az MI stb elvégezni, gondolok itt a labormunkákra, műszaki vizsgáztatás stb. Nagyon szép ha valaki az ügyfélkapuba kap valamit, de aztán azt itt kinyomtatják, visszaszkennelik majd megint digitalizálják. Ezt csinálom sokszor én is, pl minden pénteken egész nap, sza ha már ez nem lenne már a munkahetem is 4 napos lenne.

2023. márc. 31. 09:26
 39/55 A kérdező kommentje:
36 nem a nép zsebéből megy, mi is MEGDOLGOZUNK A FIZETÉSÜNKÉRT. Továbbá áruld már el nekem kicsi csillagom, hogy mitől tudok hatékony lenne: Hatékonyan előre megjósolom, hogy majd ha vki bejön az ajtón akkor mit szeretne? :D
2023. márc. 31. 09:27
 40/55 anonim ***** válasza:

38: hidd el, ez volt az indok. Gyakorlatilag be lett jelentve egy elég komoly leépítés (igen, kellenek emberek, de nem annyi, nagyon nem annyi).

És ez nem központi lett volna, egyetlen nagy területen oldotta volna meg a problémát, egyetlen szervnél (több mint 2500 fő dolgozott ott, tehát lett volna értelme a szervezeten belüli központinak)

Most nem tudom, hogy mi van, de 10 évig dolgoztunk velük más projecteken később, és ezt a területet szent tehénként kezelték, nem nyúltak hozzá, nem lett szoftveres megoldás, maradt a kézimunka mindenhol (meg persze a rengeteg eltévedt irat, rengeteg panasz, rengeteg csúszás)

2023. márc. 31. 10:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!