Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A közigazgatást szerintetek...

A közigazgatást szerintetek mivel lehetne vonzóbbá tenni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 30. 10:46
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%
számomra pl vonzóbb lett volna, és nem lépek le, ha a kollégáim 80%-a nem a polgi és a sleppje akárkicsodája, és nem én végzem a meló jó részét, mert ők hülyék hozzá.
2023. márc. 30. 13:21
 12/55 A kérdező kommentje:
10 te nagyon hülye vagy
2023. márc. 30. 14:12
 13/55 anonim ***** válasza:
13%

12: lehet... de 3x annyit keresek mint bárki a közigazgatásban :D

Azt a zseniálisan vonzó munkahelyet így meghagyhatom a hozzád hasonló nagyon okosaknak :D

2023. márc. 30. 14:21
 14/55 anonim ***** válasza:
79%

Biztos nem egy körökben mozgunk a 10-essel, de én sehol nem hallok/látok olyat, hogy ölnék egymást munkahelyekért az állami, közigazgatási szférában.

Inkább azt tapasztalom munkahelyi és magán ügyintézések kapcsán is, hogy borzasztó az érdektelenség és a hozzá nem értés, mellesleg idejük sincs semmi érdemlegesre, mert kevesen vannak. Amikor egy hatósági ellenőrzésnél kvázi az én munkámat hivatottak ellenőrizni és az ellenőr egy 24 éves ficsúr, akit keresztbe lenyelek, majd még azt is elárulja, hogy semmi köze a szakmához (ez amúgyis kiderült volna két mondat után), az szerintem nem nevetséges, hanem elképesztő szomorú. Ha szerinted ez oké, mert legalább te háromszor annyit keresel, akkor egy igazán boldog birka lehetsz.

Azzal lehetne kelendőbbé tenni ezeket az állásokat, ha haladnának a korral, versenyképes jövedelem lenne, értelmes szakemberek ülnének ott, vagyis nem hülyékkel kell együtt dolgoznia egy értelmesebbnek. Emellett multiktól leshetnének mindenféle jóléti tevékenységi körökben akár a már említett rugalmas munkaidőről beszélünk, akár ingyen kávéról, vagy tudom is én. Szóval komplett csomagban kéne reformálni ahhoz, hogy öngerjesztő módon feltámadjanak szép lassan, mamut mozgásban az államigazgatási szervek.

2023. márc. 30. 14:33
 15/55 anonim ***** válasza:
19%
#12 miert hulye? Valoban igy van, ahogy leirta. Minek tennek vonzobba, ha igy is vonzo sokak szamara?
2023. márc. 30. 14:33
 16/55 anonim ***** válasza:

#14 Szépen megfogalmaztad a problémát! Én mint itt dolgozó is ezt tapasztalom.

Legbosszantóbb dolgok egyik még, a politikai háttérnyomás ami tapasztalható. Te mint kisember dolgozó ki nem nyithatod a szád, mert jaj, ellenben NER lovagok keze alá kell dolgozni mert hát na.

2023. márc. 30. 14:40
 17/55 anonim ***** válasza:
19%
#10 Mesélj már még, hol ölik egymást:D Mi kb. 40%-on vagyunk, szóval küldheted ide azokat, akik nem voltak elég erősek.
2023. márc. 30. 14:54
 18/55 anonim ***** válasza:
100%
17: Ez melyik hivatal?
2023. márc. 30. 14:56
 19/55 anonim ***** válasza:
70%

"Biztos nem egy körökben mozgunk a 10-essel, de én sehol nem hallok/látok olyat, hogy ölnék egymást munkahelyekért az állami, közigazgatási szférában."

1) vidéken komoly küzdelem folyik ezekekért az állásokért, de még Bp-en is sok terület van, ahol inkább felesleg, mint hiány van

2) az, hogy kevesen vannak nem függ össze az 1-es ponttal.

Az állam és a politikus úgy működik, hogy pont annyit költ mindenre, ami még nem zavarja a választópolgárokat. Mo-n a választók magasról tesznek nem csak arra, hogy a kórházak úgy néznek ki, mint a vasúti nyilvános wc-k, vagy arra, hogy nincs tanár az iskolában, de az sem érdekli őket, hogy az ügyintézés lassú, tele van hibákkal, nem tudnak semmire válaszolni.

És ha a politikus/állam azt tapasztalja, hogy ez kicsit sem zavarja a választópolgárokat, akkor nem is költ rá. Nem erőlteti meg magát, hogy feltöltse az állásokat, a mostani feltételek mellett is talál PONT annyi embert, ami ahhoz kell, hogy éppen ne omoljon össze a rendszer (azaz a választók felháborodjanak).

Ennyire egyszerű, hogy miért nem kell vonzóbbá tenni, hogy bőven van jelentkező, és a is, hogy ennek ellenére miért katasztrófális az egész rendszer összképe.

2023. márc. 30. 14:57
 20/55 anonim ***** válasza:
62%
17-es hol lehet hozzatok jelentkezni?
2023. márc. 30. 15:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!