Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan grillezhetem szénné...

Hogyan grillezhetem szénné egy állásinterjún a váltott műszakot elváró munkáltatót? Frappáns beszólásokat keresek.

Figyelt kérdés

A váltott műszak bizonyítottan maradandó károsodást okoz az agyban, évekkel rövidíti meg az életet és negatívan befolyásolja az életszínvonalat.

Bár legális, sokszor elkerülhető lenne. Főleg a munkáltatóknak kényelmes megoldás. Sokkal jobban érdekel az igazam, mint egy egy ilyen munkáltató/interjúztató ajánlata. Szerintem felvethető a közvetett vagy közvetlen felelősségük mások korai haláláért. Ennek fényében a fizetési különbözet és az igazságosság szelleme inkább vállalati maszlagnak tűnik. Gyenge ellenérv. A legitimitás jogalapját nem vitatnám. Nem ide tartozik. Elvinné a témát.

Nagyon szeretnék olyan megsemmisítő erejű beszólást találni, ami nem mutat túl a jó ízlés határán. Lehetőleg esélye se legyen a másik félnek mentegetőzni vagy tagadni. "Én nem tudok mit tenni", "de sokan így dolgoznak" "ilyen az élet", "enni muszáj" stb. Égesse csak a bűntudata! Megérdemli. Próbáltam, az egyszerű tények közlése nem elég.

Ötletek?

A váltott műszak ártalmai.:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. márc. 29. 20:49
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
50%

"1. Le kéne betonozni a kocsibejárómat a garázsig, 27x20 méter. 7 millió forint."

540 négyzetméter kb, harminc centi vastagon 3240 zsák gyorsbeton (cement+sóder olcsóbb)

Gyorsbetonból akciósan 5184000 Ft az anyag. Brazil brigád alkalmiba fejenként 200 ért lenyomja neked egy hét alatt!

Csak 2 millával vagy átbcva kb! (óvatosan számolva)

2023. aug. 3. 22:03
 62/70 anonim ***** válasza:
Hagyd, örül ha kétjegyű a kora.
2023. aug. 4. 13:12
 63/70 anonim ***** válasza:

#59:

De. Meg fogom oldani egyedül, csak éppenséggel igénybe fogom venni az irodisták által előállított információkat és szerkezeteket, hogy ezt megtehessem, és nem fújok rájuk habzó szájjal, mint a #50 és sokan előtte.

Én magam is dolgoztam pár évig kétkezi munkásként. Éptítkezésen, boltban, kukásautón, takarítóként, illetve összeszerelőként egy gyárban.

Tudod mi a különbség? Az, hogy én MINDIG tisztelettel beszéltem a home office-ra vágyó irodistákról, mert tudtam, hogy nélkülük nem is létezne, vagy legalábbis nem lehetne ÚGY elvégezni azt a kétkezi munkát.

Utána pedig irodistaként is mindig tisztelettel beszéltem a kétkezi munkásokról, akik valóban aprólékosan, odafigyelve, saját magukat minőségellenőrizve megvalósítják fizikálisan is a dolgokat.

Én AZOKAT a kétkezi munkásokat utálom (MINDIG kiemelve külön, ugyanis arra nem lehet hivatkozni, hogy "há' egyértelmű hogy azokra gondoltam csak"), akik olyan szinten szapulják az irodistákat és az igényeiket, és nem fogják fel, hogy míg egy kétkezi munkás az elmúlt 200 év irodistái (szellemi munkásai) nélkül nem tudnának mit kezdeni magukkal, addig az irodisták az elmúlt 200 év kétkezi munkásai nélkül is vígan ellennének.

Viszont én a munkájukat magát, abszolút megbecsülöm, és örülök, hogy vannak.

Rövidebben: A MAI kétkezi munkához feltétel, hogy legyenek irodisták a háttérben, míg a MAI irodisták munkájának nem feltétele, hogy legyenek kétkezi munkások a háttérben!

#61:

Ez a 7 millió az én ajánlatom volt a #50-es válaszoló számára, a megadott feltételekkel. Az alapanyagok nagy része már rendelkezésemre áll korábbról, mint maradék, így 2 millióért fogják megcsinálni kb. 3-4 hét alatt, abszolút garanciával, tehát ha nem tökéletes, akkor önköltségen visszabontják, új alapanyagot vesznek, és újracsinálják. (Ezért is lesz drágább és hosszabb, aprólékos, tökéletes munkát várok el.)

A 7 milliót én a válaszoló kezébe ajánlottam.

2023. aug. 4. 14:34
 64/70 anonim ***** válasza:
Én is voltam mindkettő már, talán ezért is emlékszem, hogy itt konkrétan nem a fehérgallérosok voltak védekező pozícióba késztetve, kicsit meg vagy tévedve.
2023. aug. 4. 15:39
 65/70 anonim ***** válasza:

"abszolút garanciával, tehát ha nem tökéletes, akkor önköltségen visszabontják, új alapanyagot vesznek, és újracsinálják."

- Te ezt el is hiszed? :D

" aprólékos, tökéletes munkát várok el."

Akkor érteni kéne hozzá nem? Ha meg már értesz hozzá, akkor nem fizetsz érte másoknak tripla árat, hanem lenyomod egyedül!

2023. aug. 5. 18:08
 66/70 anonim ***** válasza:
50%

"A 7 milliót én a válaszoló kezébe ajánlottam."

Ezen is látszik, hogy amatőr vagy!

Erre megbizási szerződést szoktak iratni előlegszámlával max, és kizárólag átutalásos teljesitéssel.

A kézbeadott pénzeddel Hozé Armandó, a Leonidász kft ügyvezetője úgy eltűnik mintha sose látott volna!

2023. aug. 5. 18:12
 67/70 anonim ***** válasza:

Lovagolhatsz a szavakon, de az a te hülyeséged...

"- Te ezt el is hiszed? :D"

Tekintve, hogy így írattam meg a szerződést, igen. A cég akivel szerződtem (egy ismerősöm cége) 100%-os felelősséget vállal mind pénz, mind munkavégzés, mind minőség szempontjából, 0% önrésszel, ha a garanciát 1 héten belül minőségbeli okból érvényesítem.

Természetesen ezt nekem is tudnom kell majd bizonyítani, hogy az előre egyeztetett elvárásokból minek nem felel meg. Ezeket az elvárásokat viszont egy értékbecslővel és egy építkezésekre szakosodott minőségellenőr ismerősömmel együtt írtuk meg, és fel vannak rá készülve, hogy az elkészült munkát is megnézzék.

"Ha meg már értesz hozzá, akkor nem fizetsz érte másoknak tripla árat, hanem lenyomod egyedül!"

Az, hogy értek hozzá, nem jelenti azt, hogy időm is van rá.

A másik, hogy ha már megvan rá a pénzem, ismerősi köröm, lehetőségem, tehát ha megtehetem, akkor egyértelműen adom oda a munkát egy brigádnak, akik nem "csak" értenek hozzá, hanem kifejezetten profik.

Ezért is nem bíznék meg ilyennel soha egyéni vállalkozót, vagy kis kkv-t, akik bármilyen munkást felvesznek aki nem mattrészegen állít be.

"Erre megbizási szerződést szoktak iratni előlegszámlával max, és kizárólag átutalásos teljesitéssel.

A kézbeadott pénzeddel Hozé Armandó, a Leonidász kft ügyvezetője úgy eltűnik mintha sose látott volna!"

Mint mondtam, lovagolhatsz a szavakon, csak ez a te hülyeséged. A "kézbe" adást úgy értettem, hogy azt adnám oda színtiszta munkadíjként. Az értelemszerűen biztosítva lenne, hogy akkor jut csak hozzá a pénz 99%-hoz, ha a munkát megfelelő minőségben elvégezte.

2023. aug. 5. 18:38
 68/70 anonim ***** válasza:
Ilyen szarrágó tetűvel szóba nem áll senki, még feketén se. Próbálj az emberré válás útjára lépni szerintem! Eléggé megérné!
2023. aug. 5. 20:31
 69/70 anonim ***** válasza:
50%

:D Ne erőlködj, hidd el hülyének néznek simán.

Egy hét garancia? :D

Ha alapból szar akkor is majd két év múlva fog felfagyni meg szétmorzsolódni!

Nem értesz hozzá!

ennyi...

2023. aug. 5. 20:44
 70/70 anonim ***** válasza:
50%

Olyan nincs hogy nincs rá időd!

Vagy pénzed van vagy időd, vagy mindkettő!

Ezt jelenti a magad ura!

2023. aug. 5. 20:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!