Hogyan grillezhetem szénné egy állásinterjún a váltott műszakot elváró munkáltatót? Frappáns beszólásokat keresek.
A váltott műszak bizonyítottan maradandó károsodást okoz az agyban, évekkel rövidíti meg az életet és negatívan befolyásolja az életszínvonalat.
Bár legális, sokszor elkerülhető lenne. Főleg a munkáltatóknak kényelmes megoldás. Sokkal jobban érdekel az igazam, mint egy egy ilyen munkáltató/interjúztató ajánlata. Szerintem felvethető a közvetett vagy közvetlen felelősségük mások korai haláláért. Ennek fényében a fizetési különbözet és az igazságosság szelleme inkább vállalati maszlagnak tűnik. Gyenge ellenérv. A legitimitás jogalapját nem vitatnám. Nem ide tartozik. Elvinné a témát.
Nagyon szeretnék olyan megsemmisítő erejű beszólást találni, ami nem mutat túl a jó ízlés határán. Lehetőleg esélye se legyen a másik félnek mentegetőzni vagy tagadni. "Én nem tudok mit tenni", "de sokan így dolgoznak" "ilyen az élet", "enni muszáj" stb. Égesse csak a bűntudata! Megérdemli. Próbáltam, az egyszerű tények közlése nem elég.
Ötletek?
A váltott műszak ártalmai.:
29# Neked múlt el 21:00h nem nekem. 😆😆😆
Am miért mit gondoltál? Megáll a világ mert reggel nyolckor kéne nekiállni kenyeret sütni? Estére lesz friss kenyér.
És beledöglesz ha másnap is azt kellene enned?
Nem tudom kit akarsz meggyőzni, semmi szükség az éjjeli munkára.
Mindenki maradjon a pcsjn éjjel.
"A munkáltatónak joga de nem kötelessége alkalmazni a törvény adta lehetőséget. Ők szabad préda."
Nem sok választása marad a munkáltatónak, mivel az ÁLLAM, olyan előírásokat / rendeleteket / adókat nyom rá a vállalkozóra, hogy máshogy nem éri meg neki a munkaadás.. Sőt kifejezetten van amikor az ÁLLAM azt támogatja, hogy a munkáltató így járjon el!
( burkolt népírtás a tudatlanságra alapozva )...
Én is nemrég váltottam pályát és ideiglenesen olyan melóhelyre sodródtam ahol 14 órát kell naponta állni üzletbe (vagyonvédelem), a kollégám egy 55 éves elvált 2 gyerekes elbocsátott alezredesi rangú többdiplomás ember.
Két három alkalom után rájöttem, hogy már pszichésen sem százas az ember, és havonta 27 napot dolgozik (14 órázik), mert őszerinte ezért jó pénzt kap és most nem tud jobbat.
Persze egymaga a feléből is bőven megélne még a gyerektartással és a törlesztőjével is (összesen 140) , de mégis nyomja az ácsorgást havi 370 órába...
Egy szó van erre..
Bolond!
A fiatalokról meg annyit, hogy sokan nagyon hiszékenyek, mert sosem olvastak még valódi felsővezetői önéletrajzokat.
Amelyekben 20 évesen egyik sem volt árufeltöltő vagy pénztáros vagy takaritó, hanem már húszévesen aszisztens volt vagy csoportvezető helyettes esetleg már akkor igazgató helyettes, ha volt hozzá kvalitása ha nem...
36# Ebben tökéletesen igazad van. De kinek jó ez?
A gépeknek? A főnöknek aki döglik a fotelben 8-16 ig?
Na ugye.
Azt nem veszed észre, hogy normális embernek nem való a kétműszak, csak bele vannak kényszerítve. Egészségtelen, az ember nem erre van kitalálva, de még az állat sem.
Robotmunka. Mond ez neked valamit?
Leszarom a gépeket azok nem élnek. És leszarom a főnököt aki nem ebbe dolgozik.
Tudod kinek való? Annak, aki ezt kitalálta! Csinálja az, aztán majd megtudja.
Nekem direkt tetszik, amikor hol a délelőttöm, hol a délutánom szabad. A kötött, félnyolc-gélnégy munkarend nem tetszik. Bármit akarok intézni, szabadság vagy kéretőzés kell hozzá.
Arról nem is beszélve, hogy rengeteg olyan munka van, amit nem lehet abbahagyni négykor. Mit csinálnál pl. a betegekkel a kórházban? Tűz-, rend- honvédelem? Állattartás, kisgyerek-, idősgondozás? Áruszállítás? Örülnél, ha a jamionok nyolctól-négyig közlekednének az utakon? Ha a vasúti teherszállitás is csak nappal történne?
Ha belegondolok, talán a legtöbb igazi munka igényel folyamatos emberi jelenlétet. Az irodai bohóckodás a prezikkel meg kimutatásokkal tényleg nem.
"A munkáltatónak joga de nem kötelessége alkalmazni a törvény adta lehetőséget."
Kb, viszont az a röhely, hogy ma 2023-ban már az se érdekel senkit ha megszegi!
Majd szólj ha találkozol fizetett szabin levő vagyonőrrel, meg ünnepnapon duplán fizetettel, és a végtelenségig hozhatnám a példákat, de legyen elég ennyi ide.
Ameddig van légy addig lesz kaksi is!
MAjd kapcsolnak, ha már minenki home officba nyomja a melót külföldre, vagy ingázni jár esetleg negyedéves turnusokban külföldi szezonmunkára ahol 5x annyit fizetnek mint itt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!