Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan grillezhetem szénné...

Hogyan grillezhetem szénné egy állásinterjún a váltott műszakot elváró munkáltatót? Frappáns beszólásokat keresek.

Figyelt kérdés

A váltott műszak bizonyítottan maradandó károsodást okoz az agyban, évekkel rövidíti meg az életet és negatívan befolyásolja az életszínvonalat.

Bár legális, sokszor elkerülhető lenne. Főleg a munkáltatóknak kényelmes megoldás. Sokkal jobban érdekel az igazam, mint egy egy ilyen munkáltató/interjúztató ajánlata. Szerintem felvethető a közvetett vagy közvetlen felelősségük mások korai haláláért. Ennek fényében a fizetési különbözet és az igazságosság szelleme inkább vállalati maszlagnak tűnik. Gyenge ellenérv. A legitimitás jogalapját nem vitatnám. Nem ide tartozik. Elvinné a témát.

Nagyon szeretnék olyan megsemmisítő erejű beszólást találni, ami nem mutat túl a jó ízlés határán. Lehetőleg esélye se legyen a másik félnek mentegetőzni vagy tagadni. "Én nem tudok mit tenni", "de sokan így dolgoznak" "ilyen az élet", "enni muszáj" stb. Égesse csak a bűntudata! Megérdemli. Próbáltam, az egyszerű tények közlése nem elég.

Ötletek?

A váltott műszak ártalmai.:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. márc. 29. 20:49
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:

#50:

Ha annyira a kétkezi munkások az istenek, van számodra egy (pontosabban három) ajánlatom.

1. Le kéne betonozni a kocsibejárómat a garázsig, 27x20 méter. 7 millió forint.

2. Egy új bejárati kaput szeretnék, ez fém munka lenne. 2 millió forint.

3. A kert egyik részét szeretném átalakítani, ott az alap dolgok már kész vannak, konkrétan csak a fa elemekből való beépítés van hátra. 10 millió forint.

Vállalod ezeket/akármelyiket, vagy tudsz ajánlani olyan embert aki begcsinálja, azzal a feltétellel, hogy a komplett folyamatban nem vehet részt olyan dolog amihez irodista/home office-ban végezhető folyamat társul?

2023. aug. 1. 22:56
 52/70 anonim ***** válasza:

Kedves 51-es, senki sem mondta, hogy az irodai munka felesleges. Inkább az a baj, hogy ezen a fórumon lenézik a szakmunkásokat, mindenki egyetemere akar menni, és utána könnyű irodai munkát végezni. (És nem egy ember írta már, hogy nem tud magával mit kezdeni az irodában, mert alig van munka). Baj esetén pedig (ilyen volt a kovid), elöször ezek válnak feleslegessé, és kiderül, hogy a műszakos pékekre nagyobb szükség van.

Nyugodt időkben más a helyzet. De minden foglalkozás szükséges, egyik munka sem lenézendő. Értelmes ember tudja ezt.

(Én pl már a többedik kommentet írom ide a szakmunkások, betanított munkások védelmében, pedig diplomával és posztgraduális végzettséggel szellemi munkát végzek egy irodában.)

Egyszerűen megfogalmazva: mindenki a képességeihez passzoló munkakörben végezze el munkáját legjobb tudása szerint, és akkor minden rendben lesz.

2023. aug. 2. 06:59
 53/70 anonim ***** válasza:
#51 ezeket egyedül megoldom magamnak, talán skiccelek, de ennyi az iroda az én térfelemen. Pár milla benn marad a zsebben, és vettem pár kiváló szerszámot. Ha csak egyszer kellettek, akkor használtan és eladom rossz esetben nullásan.
2023. aug. 2. 08:16
 54/70 anonim ***** válasza:
Tegyük hozzá: ha vállalkoznék és egy kalap alatt letolnám mindet két-három jól fizetett arccal, akkor egy számlát kellene összesen irodáznom.
2023. aug. 2. 08:17
 55/70 anonim ***** válasza:

#53/54:

Ácsi! Ácsi!

Azt írtam a KOMPLETT folyamatban nem vehet részt olyan, amihez mai szemmel "irodista" tevékenység társul! Azaz:

- Ki mondta, hogy használhatsz szerszámokat, felxet, kalapácsot, csákányt, fűrészt, csavarhúzót, vagy autót, buszt, vagy telefont, vagy betonkeverőt, vagy térképet, vagy gps-t, vagy hogy az alapanyagokat megvásárold, vagy bármi ilyesmit?

Hát azokat egy "bohóc banda" tervezte meg, egy másik "bohóc banda" által megtervezett számítógépen, egy harmadik "bohóc banda" által tervezett épületben, egy negyedik "bohóc banda" által tervezett gyártósoron, egy ötödik "bohóc banda" által megtervezett chipekkel, egy újabb hatodik "bohóc banda" által tervezett épületben, valamint egy újabb "bohóc banda" által menedzselt boltban, aminek a kialakítását egy újabb "bohóc" tervezte meg, számlázzák ki neked egy "bohóc" által megírt rendszeren, egy "bohóc banda" által tervezett fizetőeszközzel.

Ésatöbbi, ésatöbbi. A sor majdnem végtelen.

2023. aug. 2. 15:18
 56/70 anonim ***** válasza:
Jaj hagyjuk már, akkor menjél fát flexelni!
2023. aug. 2. 15:27
 57/70 anonim ***** válasza:
Magadnak meg egymásnak bohóckodjatok, mi addig nevelünk disznót. Ha szépen beszélsz, kaphatsz belőle.
2023. aug. 2. 15:28
 58/70 anonim ***** válasza:

Jaaa, hogy csak pattogsz, de a "bohóc banda" nélkül semmire se vagy képes!

Érthető...

2023. aug. 2. 15:38
 59/70 anonim ***** válasza:
50%

58, ahogy te sem...

Te sem lehetsz valami okos, ha azt hiszed, egyedül megoldasz mindent az életedben.

Mi lenne, ha mindenki végezné tisztességgel a maga munkáját, és megbecsülné a másikét?

2023. aug. 2. 20:32
 60/70 anonim ***** válasza:
Például.
2023. aug. 3. 07:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!