Hogyan grillezhetem szénné egy állásinterjún a váltott műszakot elváró munkáltatót? Frappáns beszólásokat keresek.
A váltott műszak bizonyítottan maradandó károsodást okoz az agyban, évekkel rövidíti meg az életet és negatívan befolyásolja az életszínvonalat.
Bár legális, sokszor elkerülhető lenne. Főleg a munkáltatóknak kényelmes megoldás. Sokkal jobban érdekel az igazam, mint egy egy ilyen munkáltató/interjúztató ajánlata. Szerintem felvethető a közvetett vagy közvetlen felelősségük mások korai haláláért. Ennek fényében a fizetési különbözet és az igazságosság szelleme inkább vállalati maszlagnak tűnik. Gyenge ellenérv. A legitimitás jogalapját nem vitatnám. Nem ide tartozik. Elvinné a témát.
Nagyon szeretnék olyan megsemmisítő erejű beszólást találni, ami nem mutat túl a jó ízlés határán. Lehetőleg esélye se legyen a másik félnek mentegetőzni vagy tagadni. "Én nem tudok mit tenni", "de sokan így dolgoznak" "ilyen az élet", "enni muszáj" stb. Égesse csak a bűntudata! Megérdemli. Próbáltam, az egyszerű tények közlése nem elég.
Ötletek?
A váltott műszak ártalmai.:
Amúgy ha valaki nem akar váltott műszakban dolgozni akkor minek megy olyan helyekre ahhol így kell dolgozni?
Még képzettséget nem nagyon igénylő helyen is vannak opciók.
Kérdező nem tudom te hol láttál mérnökinformatikust váltott műszakban dolgozni, a munkák 99% 8-4 vagy 9-5
Elmondaná valaki mi a fassért lett lenullázva a 19?
Kuurvára igaza van.
22: Nem tudom, de többen leírták ugyanazt a sületlenséget, amit ő. Az, hogy éjszakai műszakban dolgozik valaki, annak semmi köze a váltott műszakhoz.
Egyszerűen nem arról írnak, amiről a topic szól!
23# Tökre mindegy. Minden műszak kicsinálja a legtöbb embert. Legyen olyan hogy mindenki akkor megy dolgozni amikor akar csak meglegyen a 8 óra.
Bocsi ez csak elgondolás, de garantáltan nem lenne ennyi beteg kiégett frusztrált ember.
És, ha nem állásban dolgozol, hanem hajnalig netezel, bulizol, vagy sorozatokat bámulsz, az egészséges? Ezek ellen nem akarsz kampányolni? Többre mehetnél vele.
Ami pl egyszakácsnak munka, azt egy háziasszony lehet, hogy minden este végzi. Ami egy dadusnak, óvónőnek munka, azt ugyancsak sok szülő műveli este 10-11-ig is akár.
A háztartásvezetést, gyermekgondozást is tiltani kéne du 5 után?
Vagy a diákok nem tanulhatnának este? (Lehet örülnének neki.☺)
Amúgy pl az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód sokkal egészségkárosítóbb a műszakozásnál. Kampányolj inkább az ellen.
Nem baj, ha - ahol lehet - kitalálnak valami mást a műszakozás helyett, vagy legalább a váltott műszakok helyett. De messze nem ez a legnagyobb problémája a világnak.
25# öske. Te sem dolgoztál egy percig sem éjszaka.
Bulizni lehet, de az nem ugyanaz.
Nem ugyanaz gyereket nevelni este 10 ig azt az egyetlenegy szem gyerekedet meg babusgatni, mint óvodában 25 gyereket egyszerre pisiltetni, ebédelterni felelősséggel.
Gondolkozz már légyszíves.
Nézz szét egy gyárban! Szét vannak esve a dolgozók. Sokan egy életet lehúznak gyárakban műszakozva. Tönkre van menve az egészségük. Akkor miről beszélünk?
Persze irodában terpeszkedve könnyű kiosztani a másikat.
Lehet cserélni. Emeljék meg a valagukat a naplopók aztán neki lehet állni éjjel kenyeret sütni, autót összeszerelni, lehet menni hajnali 5 re boltba kirakni az árut. Ez mind szép is pár napig. De évekig?
Hát csináld!
26-oska: beugró három műszakos voltam. Még csak rendszer sem volt benne. Volt, hogy este 10-es befejezés után másnap 6-ra mentem megint. Vagy du 2 után éjszakára. Mindig azt helyettesítettem, akinek épp szabadnapja volt.
Nemrég volt a "láthatatlan munka" világnapja. Amit túlnyomórészt nők végeznek a napi fizetett tekjes munkaidős tevékenységük után otthon, mintegy második műszakban. Ha azt hiszed, ez semmi, próbáld ki éveken, évtizedeken át!
Amúgy, hogy képzeled, ki sütne kenyeret hajnalban? Vagy ki szállítaná ki a romló árut a boltokba, piacra? Tudomásul kell venni, hogy szükség van arra, hogy emberek éjszakai, hajnali, délutáni meg esti műszakokban is dolgozzanak. Olyan gyárakban is muszáj dolgozni, melyeket természetüknél fogva egyszerűen nem lehet minden nap délután leállítani, pl egy vaskohót.
Ezeket mind megszüntetnéd? Hogyan?
Inkább kompenzálni kellene az ilyen helyeken munkát vállalókat. Pl. korábbi nyugdíjba meneteli lehetőséggel.
27# évmilliárdokon keresztül az emberek megéltek úgy, hogy napnyugtával letették a munkát.
Napkeltével meg elkezdték.
Ez a modernkori társadalom fa..sága hogy minden folyamatban van éjjel nappal. Mi a f nak?
Azért van ennyi beteg idióta ember.
Te termeled másnak a betevőt éjjel. Az miét nem teszi ezt meg? Mert te megteszed helyette.
Ez a modern világ baromsága. Ha szerinted ez rendben van, akkor oké, nem szóltam.
Mit akarsz? Visszamenni a középkorba? Magadnak kenyeret sütni? Búzát termeszteni hozzá?
Egyébként kilenc elmúlt, és nem alszol, mint az szokás volt évmilliókon keresztül, hanem mobileszközön pötyögsz, amit gyárban állítottak elő, lehet, hogy éjjel.
XD.
Az egészet azzal b@szták el, hogy feltalálták a villanyt..
Nekem semmi bajom az éjszakai műszakkal de 12 óra az egy picit hosszú..
12 órán keresztül máshol kell lennem.
Egy fél nap.
Igazából nem is nagyon lehet ellene tiltakozni.
Mert ugye kompenzálnak valamivel valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!