Az igaz, hogy egy nőt 27-30 éves kora körül nem vesznek fel sehova, mert ő biztos nemsokára szülni fog?
#2 Akkor ott más lesz a probléma, keresd másban, ne kitalált alapozatlan okokkal nyugtasd magad.
Ennyi erővel azt is ki lehetne jelenteni, hogy egy férfi már csak a neme miatt kap nehezebben egy munkát, mert kb már mindenhol 50% kell hogy legyen a nők aránya. Egy mérnöki vagy infós területen ez azért is fájó a férfiaknak, mert legalább 80%-ban a férfiak teszik ki az industry-t, egyetemen is hasonló az arány.
Viszont minden csapatban, minden irodában, minden cégnél törekednek az 50-50 arányra, és azért nagyon nem mindegy, hogy a 20%-nyi nő versenyez 50%-nyi munkáért, míg 80% férfi versenyez szintén 50%-nyi munkáért..
Ezer millió oka lehet annak, hogy miért nem vesznek fel, szinte biztos hogy az utolsó ok az az, mert a HR-es szimplán azt gondolta majd biztos szülni fogsz szóval nekünk ő nem kell.. Pláne hogy nem ő fizet zsebből, neki ez teljesen mindegy, felülről meg nem kaphat ilyen utasítást.
A férfiak egyébként sokkal nagyobb arányban vannak visszautasítva. Mégis nagyon kevesükben fordul meg az indokként, hogy biztosan felvettek helyettem egy fele olyan kompetens nőt, pedig ennek is sokkal nagyobb az esélye, mert szimplán ilyen világot élünk. Akik nyugati multinál vannak, azoknak ez nem újdonság.
A mi csapatunkban is több nő van annak ellenére hogy Tech, de ha a fele eltűnne egyik napról a másikra, kb észre sem vennénk.
De ha nagyon biztosra veszitek, akkor írjátok be CV-be, hogy nem terveztek szülni. De nem ez lesz a probléma. Lehet csak kifogtatok egy olyan ma már ritkának számító helyet/csapatot, ahol tényleg a legjobbat veszik fel, nem pedig kvótára alapozva vesznek fel minden jött-mentet.
"A legjobb, amikor még van képe behozni a kölykét mutogatni."
Miért jobb ha valakit képeznek és ugyanúgy lelép másik helyre jobb fizetésért 1-2 év múlva?
NEM; nem igaz. Ahogy az sem, hogy 35 fölött nem veszik fel, mert öreg, stb.
Ha valaki nem megfelelö az adott pozicióra, akkor ott nem a kora az ok.
"Az teljesen más, tudnak vele szerződést kötni, hogy X ideig ott fog dolgozni, de olyat nem lehet, hogy nem eshet teherbe."
De olyat igen, hogy csak a ténylegesen ledolgozott munkaidö számít ( a gyerekkel otthon töltött évek nem), illetve ha X év alatt (képzés idejének 1,5-2-szerese) nem teljesíti, akkor a képzés arányos költségét meg kell térítenie.
Köszönöm a válaszokat!
Utoljára 26 évesen kerestem munkát és akkor fel is vettek. Most 27.5 éves vagyok, újra aktuális a munkakeresés, de jóval kevesebb helyről hívnak fel egyáltalán, mint 1.5 éve, pedig a CV-m csak jobb lett, mert növekedett egy tapasztalattal. Apám mondta még amikor olyan 20 éves voltam hogy minél előbb el kéne helyezkednem valahol mert olyan 23 fölött már nem fognak emiatt felvenni sehova mert mindjárt szülök úgyis. De ez szerintem kitolódik ma már 27 fölé. Nekem 30 előtt biztos nem lesz gyerekem. Ezért gondoltam erre mert hallottam apámtól és akár igaza is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!