Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy van az,hogyha a ceg tobb...

Hogy van az,hogyha a ceg tobb penzt utalt nekem,akkor azt vissza kell fizetnem?

Figyelt kérdés

3 honappal kesobb derult ki miutan mar eljottem a cegtol,hogy tobb penzt fizettek ki.

Nem az en hibambol tortent a mulasztast,hogy kovetelhetik megis rajtam?

A ceg verje le az alkalmazotton aki rontott a munkahelyen. Kuldje el tovabbkepzesre vagy mittudomén...

2023. jan. 30. 09:54
A kérdező szavazást indított:
Jogos a felhaborodasom? IGEN
Jogos a felhaborodasom? NEM
29 szavazat
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
97%

Kaptál pénzt, ami nem járt neked.

Persze, hogy vissza kell adnod.

Nem világos, hogy mi a problémád.

2023. jan. 30. 10:04
 2/33 anonim ***** válasza:
93%
Nyugodtan fel lehetsz háborodva, erre van jogod, DE!!! a pénzt minél elöbb fizesd vissza, mert másként tehetnek ellened feljelentést, és akkor nem csak a túlfizetést kell visszaadni, hanem még a perköltségek meg a késedelmi kamat is rájön!
2023. jan. 30. 10:05
 3/33 A kérdező kommentje:
De a teszkoba se fut utanam az alkalmazott,hogy bocsi,rosszul volt felcimkezve a tej.. Ceg hibazott,nyelje le.
2023. jan. 30. 10:06
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Jogalap nelkul kifizetett munkabernek hivjak.
2023. jan. 30. 10:06
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Köteles vagy visszafizetni a túlfizetett munkabért. Hiába háborogsz, mint egy kislány akkor is fizesd vissza vagy a bíróságon fogsz hisztizni legközelebb!
2023. jan. 30. 10:30
 6/33 anonim ***** válasza:
91%
De mi nem érthető ezen? AZ NEM A TE PÉNZED. Csak véletlenül került hozzád. Természetesen vissza kell adni.
2023. jan. 30. 10:44
 7/33 A kérdező kommentje:
DE mar nincs meg az a baj....(foleg)
2023. jan. 30. 10:49
 8/33 anonim ***** válasza:
79%

,,Az Mt. 164. § alapján a jogalap nélkül kifizetett munkabért a munkáltató 60 napon túl abban az esetben követelheti vissza, ha a kifizetés alaptalanságát a munkavállaló maga idézte elő vagy a kifizetés alaptalanságát fel kellett ismernie. Amennyiben ezek a feltételek nem állnak fenn, úgy a 60 napos határidő a munkáltatóra nézve jogvesztő."

Ugyan ahogy látom a törvénykönyv szerint van elévülési idő, de van benne egy:

,,alaptalanságát fel kellett ismernie" rész.

Ugyan én nem vagyok ügyvéd vagy joggal foglalkozó személy de nekem ebből az jön le hogy kisebb összegeket nem követelhetnek vissza. Azaz ha 300 helyett 310 et utalnak akkor mondhatod hogy nem gondoltad volna hogy az a plusz 10 ezer az jogtalan lett volna. Viszont ha nagy összeget kaptál akkor ezt elég nehéz megvédeni.

Egyébként ez a boltokra is ugyan úgy igaz ha félrecimkézik az árut, az egyetlen feltétel hogy bizonyítanod kell hogy a cimkére mondjuk 200ft volt írva de te a kasszánál mondjuk 600 at fizettél.

2023. jan. 30. 10:55
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Az a pénz nem jár neked, tehát vissza kell adnod. Ha valaki előtted a sorban elejt egy ötezrest, majd hátra fordul, hogy bocsi add vissza, akkor is azt mondod, hogy ő hibázott és nem adod vissza?
2023. jan. 30. 10:56
 10/33 A kérdező kommentje:
AAwwhhh....hat az komoly...fenebe!
2023. jan. 30. 10:57
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!