8, azzal, hogy átvette a bérjegyzéket, amin egy nappal több bér vagy szabi szerepel, már nem áll meg az, hogy nem ismerhette volna fel. Akkor is, ha ez csak 10 ezer ft.
2023. jan. 30. 11:49
22/33 anonim válasza:
Én simán beszélnék egy munkajogi ügyvéddel, mert ha a kifizetés 60 napon túl van, akár védhető is részedről. Ha a munkaszerződés nem tartalmazza, az önmagában nem indok. A cégeknek szokott lenni az egyéb juttatásokra, bónuszkifizetésre saját szabályzatuk, ami a munkavállalók számára megtekinthető, az hogy kérésre vagy bármikor hozzáférhető részletkérdés. Rendelkezésre áll. Ha a céges szabályzatban nincs erre vonatkozó megállapítás, akkor nem kell visszafizetned. Azt, hogy ehhez te mint most már külsős, hogyan férhetsz hozzá, majd az ügyvéd megmondja.
2023. jan. 30. 11:49
23/33 NTBS válasza:
Mivel nem dolgoztál náluk év végéig, így nem jár neked. Vissza kell fizetni.
2023. jan. 30. 14:03
24/33 anonim válasza:
Nekem nem ennyin múlna a becsületem, de te tudod, kérdező...
2023. jan. 30. 14:27
25/33 A kérdező kommentje:
Becsulet, oke. Szoval a hozzamvagott eves bonusz mar fel lett hasznalna hiszen jogosnak veltem mivel tobb mint egy evig voltam ott. Most ez azt jelenti,hogy hitelt kell felvegyek,hogy visszafizessem,vagy havi reszletekben (kamattal) - A te ertelemzesed alapjan. Hat koszi,inkabb nem.
2023. jan. 30. 14:37
26/33 anonim válasza:
Ilyen esetben a részlet kamatmentes szokott lenni.
De ha jól értem, napról napra élsz, hogy tartalékod sincs. Mennyi volt az a bónusz? 100-120 ezer?
2023. jan. 30. 14:41
27/33 anonim válasza:
Egyetértek a 22-es válasszal.
Ha nem fizeted meg, mert nem kellett volna felismerned a kifizetés jogtalanságát, nyilván nem lőhet fejbe a cég. Ilyenkor vagy perre megy, vagy sem az összegért.
A bíróság majd eldönti, hogy kinek van igaza. Még az is lehet, hogy a javadra dönt, mert úgy véli, valóban nem ismerhetted fel a kifizetés jogtalanságát.
Ez a Te életed, Te döntesz...
2023. jan. 31. 05:33
28/33 anonim válasza:
Mondjuk az tényleg fura, hogy tegnap rúgták seggbe a céget és ma jut eszébe...
2023. jan. 31. 08:27
29/33 A kérdező kommentje:
28# Te mire gondolsz pontosan?
2023. jan. 31. 08:33
30/33 anonim válasza:
Arra, hogy nem pár napja küldték a téves utalást. Azért az ilyesminek ki kellene derülni max egy hónap alatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!