Mekkora fizetés reális egy betanított irodai munkáért?

Ilyen helyen dolgoztam. Rengetegen morzsolódtak le, mert alkalmatlanok voltak a feladatra.
Br 390e-et adott rá a cég.

Iordai munkára általában iszonyatos túljelentkezés van ezért nagyon fos bérekért is simán jön dolgozni bárki. Mert sokaknak a "irodai munka" (főleg akik sima melósok) az ilyen eszméletlen presztízst jelent, egyrészt lenézik az "irodistákat", merthogy azok nem csinálnak smemit, másrészt ők is arra vágynak, hogy a kényelmes irodában "kávézgassanak". Szóval emiatt nagyon sokan ölni tudnak ilyen mólkért, még ha a leggagyibb fizetéseket is kínálják. A reális fizetés nyilván a munka jellegétől függ. Ha már kell hozzá nyelvtudás ÉS elvárják a felsőfokú végzettséget, akkor azt mondom a GBM-nál azért magasabb összeg a reális. Hiszen diplomásból még mindig kevesebb van mint sima középfokú végzettségű emberből (gondolom ez a cégnél azért sűrő, mert rengeteg a totál fogyatékos még úgy is ha letett egy érettségit vagy van valamilyen középfokú végzettségnek megfelelő szakmája). Számít az is, hogy hol van helyileg, vidéken még akár nagyobb városokban sokkal kevesebbet lehet kérni, mint mondjuk Bp-en.
Bp-en én kérnék olyan 550-600 körül bruttóban, megyeszékhelyen kb. 500-550-et, egyéb városban nagyjából 500-at. Ez alá azért nem mennék.

7: Ez így van. Én is ilyen pozícióban dolgozom, brt. 480-at kapok.
Nekem csak középfokú gazdasági végzettségem van + angol és német felsőfok, de nem kellett nyelvtudás hozzá (ismerős által kerültem be). Mikor az egyik munkatársam elment, és meghirdették a pocízióját, több mint 100-an jelentkeztek rá - a részlegvezető mesélte.

8-as, az enyémre is majdnem kétszázan.
Diploma mondjuk nem volt elváras, csak előny, de a folyékony német nyelvtudás igen, mert német nyelven kellett dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!