Elsülhet rosszul, ha 40%-os fizetésemelést kérek? [Programozó].
Figyelt kérdés
Lassan 1 éve lesz, hogy a cégnél dolgozom (összesen 2 év tapasztalat), és lesz egy éves értékelő/bértárgyalás nemsokára. A munkámmal elégedettek, évközi emelés nem volt. Elsülhet rosszul, ha 40%-os emelést mondok be? (Pl. rossz szemmel néznek rám, kirúgnak stb.), vagy legfeljebb nem kapom meg azt kész? (Ekkor kb. a fizetési statisztikák átlagához közeli lenne a bérem, esetleg picit felüllőném)2022. dec. 16. 21:52
41/53 anonim válasza:
még annyit, hogy az 5. év végére megháromszorozza az alapbérét és közben is nem kevés mozgóbért kap a növekvő alapbér mellett. #36
42/53 anonim válasza:
Ha nem tölti le az 5 évet, közben is sávosan emelkedik a bére. Szerintem Ti éltettek egy olyan, egyébként hamis univerzumot, ahol nem képvisel a junior akkora értéket, mint amit magának vindikál. Egy-két éves munkavállaló nem érték. Bárhogyan is kakaskodtok. #39
43/53 anonim válasza:
@42 Ez mindig az ilyen adatbázis projekteket taknyoló Józsika bt-k hozzáállása szokott lenni. Én bármelyik helyen dolgoztam inkább megtartani próbálták a népet, mert az átlag évi engineering bővülés 50-70% volt mindenhol, ehhez meg nem lehet lefosni, hogy lelép-e valaki.
44/53 anonim válasza:
15milliárdos multinál vagyok vezető és elboldogulunk a zsarolás nélkül is, köszi. #42 Nincs baj az emeléssel, de ezzel az én nyaltam hegyesre a piramisokat és mindenütt megtartják az embereket és Ti ezért még többet fogtok fizetni című duma nem az én cégkultúrám. #42
45/53 anonim válasza:
@44 A kérdés annyi volt, hogy bemondhat-e 40%-os emelési igényt. Ezt nem tudom, miből fordítod le zsarolásnak. A jelen helyzetben, ha nekem 10%-ot próbálna adni a munkáltatóm (pedig 6 havonta van emelés, nem évente), akkor a szerződés aláírása közben nyitnám meg a LinkedIn-t meg a weworkremotely-t, mert úgyis fogok kelleni olyan helyen, ahol adnak többet, én meg pénzért dolgozom, nem valami absztrakt lojalitás-csapat-mittudomén baromságért.
46/53 anonim válasza:
45: amit levágtatok itt 1-45-ig, az nettó zsarolás és zéró érvelés. Egyszer nem hangzott el az, hogy hogy mondjam, hogyan érveljek, csak az, hogy "jár nekem", "persze, hogy jár". Egyikőtök sem beszélt tárgyalásról, csak arról, hogy jár és ki kell köhögniük és blablabla. Ez a bajom, a hőbörgés. Igen, ez egy munka, aminek ellenértéke van. Egyszer nem hangzott el, hogy mit ad a kérdező a majdnem duplázásért. Összefoglalva: akár még jól is ki lehet belőle jönni, hőbörgés nélkül. #44
47/53 anonim válasza:
@46 Nekem annyi nagyjából erről a véleményem, hogy úgyis kap ennyit máshol, ha IT-ban dolgozol, ismered a piacot. 1.2-ért halásznak olyan mediorokat, akik pár sor hasznos kódot tudnak összetúrni.
48/53 anonim válasza:
Drága 47, döntsük el, mit szeretnénk: letárgyalt fizuemelést vagy halászosdit :-) #46
49/53 anonim válasza:
@48 5 évre előre letárgyalt bérekkel hogy reagálsz a jelenlegi inflációra? Tényleg szeretnék konstruktívan beszélni erről, de ilyen rigid módon hozzáállni egy ennyire gyorsan változó iparághoz elég nehéz. Ha nálatok működik, áldásom rá, csak annyit mondtam, hogy a jelenlegi és a korábbi helyeimen is annyira hamar módosultak változók, hogy egy előre megbeszélt 10% jelenleg egy kalap szamócát nem ér.
50/53 anonim válasza:
Az infláció más, kvázi vis maior, maradjunk annyiban, hogy mindenki jól járt. Továbbra is a megfelelően tálalt 40%-ról beszélek, kalap szamócák emlegetése nélkül :-) #48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!