Elsülhet rosszul, ha 40%-os fizetésemelést kérek? [Programozó].
Próbát megér. De szerintem azt lődd be amit szerinted gond nélkül meg fognak adni.
Nekik is elgondolkodtató ha olyan összeget mondasz amit nem akarnak megadni. Mérlegelik hogy érsz e annyit, és ha igen, akkor sem biztos hogy megadják, inkább lecserélnek téged, mert mindenhol van egy bérkeret, amit ha valaki túl akar lépni, megszabadulnak töle, hiszen ezek után felmerül bennük hogy továbbállsz. Ha nagyon ott akarsz maradni, akkor ésszel cselekedj.
16# Az is benne van, hogy elég olcsón vették fel.
Így simán reális lehet a 40% emelés.
Mért gondolják, hogy életszerűtlen.
Simán lehet, hogy olcsón vették fel a junior fizetés legajáért vagy még alatta, aztán most ráeszmélt, hogy "ennyi tapasztalattal, ilyen teszjesítménnyel minimum X-et érezk a piacon" azaz X meg mondjuk mostani fizetés * 1,4 = X.
Ez simán lehetséges. A cégnek meg amúgy nem éri meg elveszíteni a jól dolgozó munkaerőt, mert azt pótolni kell sé valószínűleg az új emberenek is X-et kell fizetni, csak még rájön egy csomó költség a betanítása, munkaerő kiesés és a kolléga keresésére.
Mért érné meg ebben az esetben a munkáltatónak visszautasítani?
Én gyakornokként dolgoztam egy cégnél, ahol elég durván alulfizettek és amikor felmondtam már készek voltak megduplázni a fizetésem. Az egy 100% emelés. (Szintén programozás)
Persze ott hagytam őket és már új helyet keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!