Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elsülhet rosszul, ha 40%-os...

Elsülhet rosszul, ha 40%-os fizetésemelést kérek? [Programozó].

Figyelt kérdés
Lassan 1 éve lesz, hogy a cégnél dolgozom (összesen 2 év tapasztalat), és lesz egy éves értékelő/bértárgyalás nemsokára. A munkámmal elégedettek, évközi emelés nem volt. Elsülhet rosszul, ha 40%-os emelést mondok be? (Pl. rossz szemmel néznek rám, kirúgnak stb.), vagy legfeljebb nem kapom meg azt kész? (Ekkor kb. a fizetési statisztikák átlagához közeli lenne a bérem, esetleg picit felüllőném)

2022. dec. 16. 21:52
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
100%
Hát 40% azért necces, nem véletlen szoktak váltani munkahelyet az emberek.
2022. dec. 17. 08:31
 12/53 anonim ***** válasza:
100%
40% emelést csak váltással fogsz elérni, avagy ha van ellenajánlatod és nagyon meg akar tartani a cég. Amennyiben úgy gondolod, hogy ennyire alul fizetnek, érdemes állásinterjúznod!
2022. dec. 17. 08:41
 13/53 anonim ***** válasza:
84%

Próbát megér. De szerintem azt lődd be amit szerinted gond nélkül meg fognak adni.

Nekik is elgondolkodtató ha olyan összeget mondasz amit nem akarnak megadni. Mérlegelik hogy érsz e annyit, és ha igen, akkor sem biztos hogy megadják, inkább lecserélnek téged, mert mindenhol van egy bérkeret, amit ha valaki túl akar lépni, megszabadulnak töle, hiszen ezek után felmerül bennük hogy továbbállsz. Ha nagyon ott akarsz maradni, akkor ésszel cselekedj.

2022. dec. 17. 09:52
 14/53 anonim ***** válasza:
100%
Nincs veszíteni valód, a legrosszabb ami történhet, hogy nem adják meg. Elég kicsi rá az esély, hogy ekkorát emel egy juniornak egy cég. Meng el interjúzni, máshol simán megkaphatod a kért összeget, illetve inerjú tapasztalatot szerzel.
2022. dec. 17. 10:17
 15/53 anonim ***** válasza:
77%
a Microsoftnál többet is kérhetsz...
2022. dec. 17. 12:24
 16/53 anonim ***** válasza:
15%
Nem hiszem, hogy egy év alatt ennyit fejlődtél. És szerintem a főnökeid sem.
2022. dec. 17. 12:47
 17/53 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig 3-4 melóhelyem volt mérnökként, nagy ugrás a fizumban mindig valtáskor történt .
2022. dec. 17. 13:29
 18/53 anonim ***** válasza:
29%

16# Az is benne van, hogy elég olcsón vették fel.

Így simán reális lehet a 40% emelés.

2022. dec. 17. 13:56
 19/53 anonim ***** válasza:
100%
Kérni kérhetsz, de 99% hogy nem fognak annyit emelni. Ekkora emelést csak váltással lehet elérni sajnos.
2022. dec. 17. 17:04
 20/53 anonim ***** válasza:
100%

Mért gondolják, hogy életszerűtlen.

Simán lehet, hogy olcsón vették fel a junior fizetés legajáért vagy még alatta, aztán most ráeszmélt, hogy "ennyi tapasztalattal, ilyen teszjesítménnyel minimum X-et érezk a piacon" azaz X meg mondjuk mostani fizetés * 1,4 = X.

Ez simán lehetséges. A cégnek meg amúgy nem éri meg elveszíteni a jól dolgozó munkaerőt, mert azt pótolni kell sé valószínűleg az új emberenek is X-et kell fizetni, csak még rájön egy csomó költség a betanítása, munkaerő kiesés és a kolléga keresésére.

Mért érné meg ebben az esetben a munkáltatónak visszautasítani?

Én gyakornokként dolgoztam egy cégnél, ahol elég durván alulfizettek és amikor felmondtam már készek voltak megduplázni a fizetésem. Az egy 100% emelés. (Szintén programozás)

Persze ott hagytam őket és már új helyet keresek.

2022. dec. 17. 18:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!