Elsülhet rosszul, ha 40%-os fizetésemelést kérek? [Programozó].
Figyelt kérdés
Lassan 1 éve lesz, hogy a cégnél dolgozom (összesen 2 év tapasztalat), és lesz egy éves értékelő/bértárgyalás nemsokára. A munkámmal elégedettek, évközi emelés nem volt. Elsülhet rosszul, ha 40%-os emelést mondok be? (Pl. rossz szemmel néznek rám, kirúgnak stb.), vagy legfeljebb nem kapom meg azt kész? (Ekkor kb. a fizetési statisztikák átlagához közeli lenne a bérem, esetleg picit felüllőném)2022. dec. 16. 21:52
2/53 anonim válasza:
Mit mondasz ha azt mondják hogy nem erdemled meg?
3/53 anonim válasza:
Nem, de ha úgy érzed, hogy jól értesz hozzá, piacképes is, akkor más munkahelyet is kereshetsz, ha nem adnak meg még 15%-ot se.
4/53 anonim válasza:
Dehogynem sülhet el rosszul, mit csinálsz ha azt mondják hogy nem? Ér egyáltalán a +1 év tapasztalat ennyi pluszt? Tudsz az egy évvel ezelőtti teljesítményedhez ennyit adni a cég szemszögéből nézve (nyilván az infláción lehet agonizálni, hogyan vegyed figyelembe)
5/53 anonim válasza:
Legfeljebb nem adják meg, aztán meg leszarják a fejed (nem foglalkoznak a fejlődéseddel, mert tudják, hogy pár hónapon belül lelépsz 20százalékkal több fizuért).
6/53 anonim válasza:
Amugy … ha nem adják meg, máshol megkapod.
Nekik meg kb ugyanannyit kell kifizetni valakinek, recruitingre pár százezret, meg addig is kiesik egy munkaerő. Az új kolléga, aki lehet csak 1-2 hónap mulva jön meg be kell tanulnia.
Kb 6 hónap múlva eljut arra a rendszerismeretre amin te vagy.
Szerinted melyik éri meg nekik jobban?
Megsértődni, hogy piaci árat kérsz vagy új embert találni ugyanannyiért?
7/53 anonim válasza:
Én is most hasonló helyzetben vagyok, szintén IT és egy éve vagyok a cégnél. Szeretnék egy inflációkövető béremelést, de nem hiszem megadnák. Ilyen 40% körüli emelést szerintem leginkább csak váltással lehet elérni.
8/53 anonim válasza:
Keress másik munkahelyet, és ha lesz ilyen 40%-kal magasabb kompenzációval állásajánlatod, akkor érdemes a jelenlegi cégnek adni esélyt hogy ezt megadja és akkor kevesebb mindenkinek az adminisztrációs teher. Enélkül ez csak blöff. Kirúgni nem fognak, de ha azt látják, hogy nem támasztod alá, hogy tényleg ez a piaci értéked, akkor te sem hiszed el igazán…
10/53 anonim válasza:
1 év után szerintem még nem adnak ilyen szintű emelést, de attól még megpróbálhatod. Ha nem adják meg, de úgyérzed, hogy ennyit érne a tudásod, akkor meg váltasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!