Mennyire jellemző az álláshirdetéseknél a külső alapján diszkrimináció? Volt már ilyenben részed?
Nem tudom más is így gondolja-e,de kezdem úgy látni hogy az álláskeresés lassan olyan lesz már mint a társkeresés. Elküldöm a fényképes önéletrajzot és utána se kép se hang.. Tapasztalat,végzettség se dönt úgy látom.
Főleg olyan helyeknél láttam ezt ahol ilyen tipikus önimádó mű plasztik nőcske a főnök vagy tulaj, vagy valami öntelt szépfiú.
Csak a tökéletest keresik,a gyakorlat meg a papír már nem számít?
(
Nem vagyok sem szakadt,adok a megjelenésemre)
20-asnak van igaza, én sem tudom ti hova pályáztok, de én is azt tapasztaltam, hogy a fényképes önéletrajz alap.
És ha nem modellnek pályázol, akkor nem az számít, hogy szép vagy-e, de azért egy kulturált fotót mindenki tudjon már magáról készíteni!
Én nem tapasztaltam soha, hogy a külsőm alapján diszkriminálnának. Átlagos külsejű nő vagyok, sem szép, sem ronda.
Maximum régivágású kis Magyar cégeknél vagy tényleg az állami szektorban várják el a fényképes önéletrajzot.
Az enyémben 10 éve nincs és azóta 3x váltottam munkahelyet. Ha kíváncsiak rám, a LinkedIn-en úgyis van fotóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!