Fiatal parok! Mennyit tudtok felretenni havonta sajat ingatlanra?
Figyelt kérdés
Mi olyan 200-250 ezer forint korul ugy, hogy meg nem dolgozom foallasban. Nem sporolunk a kajan, de nincsenek is nagy igenyeink, draga hobbijaink. Ha teljes allasban fogok dolgozni is max 300-at fogunk tudni felretenni. Ugy erzem, hogy igy sosem lesz sajat lakasunk. Szerencsere alberletet sem kell (meg) fizetnunk, akkor meg ennyit sem tudnank felretenni.2022. nov. 23. 21:33
41/49 anonim válasza:
#40 Igen, de ehhez gyereket kellett gyártani, hogy megkapd a tenyészpénzeket. Gyerek nélkül továbbra is lehetetlen vállalkozás.
Meg aztán 30 évre hitelt felvenni? Kösz, nem!
42/49 anonim válasza:
Tenyészpénznek nem mondanám azt a 2,6Mt, amit az állam adott, meg a 10M kamatát se, ami mondjuk megint 3M körül lehet. Gyereket meg amúgy is akartunk, pontosan kettőt, ennyi lett volna akkor is, ha nincs csok, csak emiatt nem vállalunk harmadikat.
43/49 anonim válasza:
#40 meg is válaszoltad, miért kilátástalan a helyzet. 4 év alatt a lakásod értéke majdnem megduplázódott, ha ez ilyen ütemben folyik akkor mire megvan az önerőm, addigra megint 2x annyiba fog kerülni minden, hála a "támogatásoknak"...
44/49 anonim válasza:
@40 Tök más hitelkörnyezetben vettél fel hiteleket, ne hasonlítsuk már a 2.5%-os jegybanki alapkamatot a jelenlegi helyzethez.
45/49 anonim válasza:
Illetve, ha 30 évesen vettetek fel hitelt 30 évre, akkor hogyan lehet 4 év alatt oda eljutni, hogy már csak 8 millió van a hitelből? Rátok szakadt a bank?
46/49 anonim válasza:
7 évvel ezelőtt még 8 millióért vettem a kéglit. Akkor az volt a terv, hogy 4-5 évig gyűjtök, aztán eladom a lakást és az összegyűjtött tőkével együtt önerőnek használom egy házhoz. Akkor ez reálisnak tűnt, ma már elérhetetlen, mert hiába ér a lakás azóta 35 milliót, egy ház már 60-70 millió, márpedig 30 milliós hitelt nem tudok felvenni, önerőben meg 20 milliót összeszedni esélyem sincs.
Hiába nőtt a fizetésem 7 év alatt közel háromszorosára, ha az ingatlanok ára meg több, mint négyszer annyi...
47/49 anonim válasza:
45: dolgozunk, lépünk előre a karrierünkben. Minden jutalmat, extra pénzt stb ebbe tettünk.
48/49 anonim válasza:
dolgoztam, okosan fektettem be. a megvásárolt lakásaim ára mindig a többszörösére nőttek, brutál nagy haszonnal adtam el és így mindig egyre jobbat tudtam venni. most 34 évesen vagy egy legalább 180M Ft-ot érő házam és két belvárosi lakásom
49/49 anonim válasza:
#48: Ahhoz kezdőtőke is kellett, mert hitelből vett lakáson nemigen realizálsz nyereséget max 10+ év távlatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!