Fiatal parok! Mennyit tudtok felretenni havonta sajat ingatlanra?
Figyelt kérdés
Mi olyan 200-250 ezer forint korul ugy, hogy meg nem dolgozom foallasban. Nem sporolunk a kajan, de nincsenek is nagy igenyeink, draga hobbijaink. Ha teljes allasban fogok dolgozni is max 300-at fogunk tudni felretenni. Ugy erzem, hogy igy sosem lesz sajat lakasunk. Szerencsere alberletet sem kell (meg) fizetnunk, akkor meg ennyit sem tudnank felretenni.2022. nov. 23. 21:33
31/49 anonim válasza:
Talan ne munlaviszonyban gondolkodjatok, es nem lesz elerhetetlen. Garantalom hogy naponta annyit hozol a konyhára mint a havi fizud - csak másnak.
32/49 anonim válasza:
#31 nem IT-sok vagyunk, szóval ez nem olyan egyszerű, meg még pár év tapasztalatot kell gyűjteni hozzá.
33/49 anonim válasza:
Én sem az vagyok, mérnök tanácsadóként dolgozom home officeból, saját cégem van, 750 EUR a napidíj. Pár év tapasztalat biztos kell, de azért nem csak külföldön lehet jól keresni.
34/49 anonim válasza:
#33 és milyen tanácsokat adsz? mire specializálódtál? milyen mérnök vagy?
35/49 anonim válasza:
Fiataloknak ott a Csók is, ne feledjük el!
36/49 anonim válasza:
Valaki még bízik az ilyen állami támogatásokban amivel könnyen meg lehet szivatni az embert? Ráadásul csak azért nem fogok több gyerek csinálni, hogy felvegyem ezt a támogatást, 1 gyerek esetén pedig vicc az a 600.000Ft. Még használt autóra sem elég, nem hogy egy ingatlanra.
37/49 anonim válasza:
#36: Miért? Fel tudsz újítani belőle egy kisebb szobát. :D
38/49 anonim válasza:
tömve van az ország milliós fizetésű emberekkel, sőt egy fodrász is simán összeszed ennyit egy hónap alatt, a szakikról nem is beszélve. össze lehet rakni egy lakást ha valaki normálisan dolgozik
39/49 anonim válasza:
Mi ketten kb. 350-400 nettó között tudunk félre tenni összesen. De mindezt úgy, hogy külön kasszán vagyunk, ill. mindketten saját szülői házban...27 évesen. Ami pozitív, hogy albérletet nem fizetünk, nem tesz ki a tulaj a lakásból, mert mondjuk eladja. Tudunk spórolni, minimális összeggel beszállunk az itthoni rezsi+kaja dologba, de személy szerint kevésnek érzem ezt egy ingatlan vásárlásához. Egyébként ismerősi körben is egyre nagyobb probléma a fiatalok ingatlanhoz jutása. Itt Szegeden, 2011 körül még 12-15 millió Ft körül lehetett egy 52 m2-es, 1,5-2 szobás jó állapotban lévő panellakást vásárolni. Azóta eltelt 11 év, és most 35 millió alatt nincs...holott a fizetések értéke szerintem nem lett ennyivel jobb, sőt! A jelenlegi helyzettel szerintem nagyon sokan csak most vagy ezután fognak szembesülni. Mert ott ahol nagyobb értékű ingatlan örökség nincs, ott szerintem esélytelen 30 éves korig saját lakás. Ilyen rezsi és élelmiszer árak mellett egyre kevesebb szülői segítség várható, ráadásul hiába tud mondjuk a szülő segíteni pl. 5 millió Ft-tal, az már egy önerőhöz se elég. Sokan szerintem szégyenérzetből nem is szeretnek erről beszélni. Kilátástalan a helyzet minden tekintetben. Én is elgondolkodom sokszor, hogy inkább hagyni kellene ezt a saját ingatlan gondolatát, és kicsit élvezni is az életet, mondjuk utazni. Azért gürcöljek egy életen át, hogy 70 éves koromra legyen egy saját ingatlanom, közben meg elmegy mellettem az élet?!...
40/49 anonim válasza:
27 évesen én is így éreztem, mint az utolsó, aztán 30 voltam, amikor vettünk egy lakást nagy nehezen, minimális önerő, személyi hitel plusz lakáshitel. 30 évre. Kinek ne tűnne ez kilátástalannak? Most 34 vagyok, és ott tartunk, hogy kb 8 millió van még a hitelből, az is már csak babaváró, a lakás értéke meg 28 Mról 50re nőtt. Dolgozni kell, karriert építeni, és akkor lehet előtörleszteni. 40 éves korom előtt saját lakásom lesz, nulláról. Meg lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!