Ha valaki 10 angliai év alatt nem tudott félretenni 10 millió forintot, és úgy jön haza, ahogy kb. kiment, akkor valamit rosszul csinált?
Szerintem ezt lényegtelen így mérni.
Ha csak a pénzért voltál ott, akkor nyilván kellemetlen kevesebbel hazajönni.
Ha meg élményeket is szereztél közbe, akkor teljesen jó.
Barátom 4 év alatt 8 milliót szerzett, ebből lett a lakás önereje. Ő mondjuk full spórolósban nyomta, kezdő melóban. Ő csak a pénzért ment ki.
Másik barátom nem tudom mennyit spórolt, de úgy látom ők inkább élni mentek ki: szép nyaralás, jobb életkörülmények. Szerintem nem is jönnek haza.
Az se mindegy, mit dolgozott, aki kiment nyelvtudás, szakma nélkül mosogatni, attól ne várjunk nagy csodát, mert az ilyen állások nem a hatalmas megtakarításról szólnak sajnos ott sem.
De egyébként az is lehet, hogy jól keresett, csak nem csóróskodni meg fillérbszóskodni akart, hanem végre úgy élni, ahogy itthon sosem tudott (nyaralás, drágább hobbi, sport, étterembe járás stb). Jó lenne, ha nem ilyen sunyin rejtenél el egy nagy adag lenézést a kérdésedben.
Nem mindegy milyen céllal megy ki az ember. Élni, kicsit jobb életszínvonalon, vagy spórolni, induló pénzt hazahozni.
Abban viszont egyetértek a lepontozott válaszolóval, hogy 10 év alatt 10 millió nem egy nagy teljesítmény.
Na, valahogy így néz ki a gyakorlatban:
Megéri azért kint élni, hogy 760 ezerből 250-et tudj félretenni? 100 ezret az autó visz el... én meg itthon is félre tudok tenni havi 200-at kevesebb mint feleannyi fizetésből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!