Fiatal parok! Mennyit tudtok felretenni havonta sajat ingatlanra?
0. Mindketten egyetemisták vagyunk.
Én időszakosan dolgozom, de mert nehezebb mérnöki szak mellett nem bírom folyamatosan és az meg lakbérre megy férre. Egyetem után kezdődik majd csak a spórolás.
28 évesen 500-700 körül tudtam félretenni havonta. Nem bádogos voltam.
Ha értelmes szakon diplomázol, rengeteget tudsz szakítani majd.
Egyébként még igy is nehéz volt összeszedni lakásravalót, ha nulláról indul az ember.
Mi ketten olyan 300-at tudunk félre tenni úgy, hogy lakás- és kocsihitelt is fizetünk.
De huszonévesen ennyit félre tenni nem rossz. Nem tudom, miért gondolod, hogy sose lesz lakás. Évi 3,5 millió megtakarítással 2 év alatt megvan az önerő egy lakáshoz, utána meg ugyanazt a pézt a hitelre tudod fordítani.
Senki nem mondta, hogy Budapest. Nem is érdemes abba a bolond városba költözni. Megyeszékhelyeken egy élhető méretű panellakás felújítva simán megvan 33 millió körül. Gyűjtsenek akkor 4 évig, az 14 millió, fölvesznek 20 milliót, annak mostani kamattal 200 a havi törlesztője, de 4 év múlva lehet, hogy kevesebb lesz.
Azért 29 évesen saját lakás egyáltalán nem rossz. Én már 32 voltam, mire saját kéglit tudtam venni.
100-200 ezer.
Arról már letettünk hogy valaha saját házunk lesz.
Én diplomás vagyok, pesten dolgozok. Páromnak szakmái vannak, próbált vállalkozni is de azt nem lehet 100-200milla kezdőtőke nélkül (ebben a szakmában legalábbis kellene egy műhelyt venni ami ennyinél kezdődik és akkor felszerelve még nincs) szóval ő is alkalmazott és úgy nem keres valami jól.
28n & 29f
Oké, de pesten kívül a fizetések is sokkal gyengébbek.
Meg aki pestre vagy pest közelébe születik annak el kellene költöznie távol a családjától távol az addigi (jobban fizető) munkahelyétől, hogy valami lepukkantabb helyen vehessen egy panellakást? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!