Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatal parok! Mennyit tudtok...

Fiatal parok! Mennyit tudtok felretenni havonta sajat ingatlanra?

Figyelt kérdés
Mi olyan 200-250 ezer forint korul ugy, hogy meg nem dolgozom foallasban. Nem sporolunk a kajan, de nincsenek is nagy igenyeink, draga hobbijaink. Ha teljes allasban fogok dolgozni is max 300-at fogunk tudni felretenni. Ugy erzem, hogy igy sosem lesz sajat lakasunk. Szerencsere alberletet sem kell (meg) fizetnunk, akkor meg ennyit sem tudnank felretenni.
2022. nov. 23. 21:33
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
13%

#19: Budapest lakosságának 40%-a nem ott született, csak oda költözött.

És egyre kisebb a különbség fizetésben Budapest és vidék között. Kelet még kicsit le van maradva, de pl Győrben ugyanolyan fizetések vannak, mint Budapesten.

Egyébként meg: én Debrecenből dolgozok home office és kapok annyit, mint egy budapesti.

2022. nov. 24. 11:13
 22/49 anonim ***** válasza:
29%

Rajtunk nem segít, hogy a múltban sokan költöztek pestre, bakker. :D

Továbbra is az van hogy ha házat akarnánk akkor mindkettőnknek fel kellene mondani, és több óra utazásra költözni pl idősödő szülőktől akik egyre több segítséget kérnek.

Én tudom hogy kb a felét kapnám a pesti fizumnak valami eldugottabb helyen (ha egyáltalán lenne meló, közgyűjteményi digitalizációval foglalkozok ami nem túl jellemző vidéken), párom is sokkal kevesebbet keresne (ő autószerelő, jelenleg egy elég jó nevű márkaszervizben, egy szabolcsi faluban nem igazán lenne ilyen lehetőség).

És MINDEN korunkbeli ismerősünk ugyanezzel szembesül. Nekem speciel két (2 db) ismerősöm van aki 40 éves kora előtt házat tudott venni, mindkettő csak azért mert örökölt... Az egyik pl győrben vett házat és egyáltalán nem volt olcsó..

2022. nov. 24. 11:22
 23/49 anonim ***** válasza:
90%

#22: A kérdező lakást írt, nem házat! A házról már én is rég letettem, még a szoftverfejlesztői fizuból sem jön össze belátható időn belül, mert még itt keleten is minimum 60 millió egy vállalható ház.

Nekünk az asszonnyal az a szerencsénk, hogy mindketten otthonról tudunk dolgozni, így a vidéki megyeszékhelyen is budapesti fizetést kapunk, de falura nem költöznénk mi sem, mert nem akarunk mindenért a városba járni, meg falvakban nincs normális net sem, ami nekünk muszáj.

2022. nov. 24. 14:00
 24/49 anonim ***** válasza:
71%

Ja, eladó lakás nincs is a településünkön, csak házak. (Mi faluban lakunk az agglomerációban)

2022. nov. 24. 14:05
 25/49 A kérdező kommentje:

Nem pestiek vagyunk, jelenleg Bacs-Kiskunban elunk, en onnan szarmazom, de Pest megye is jatszik mint leendo lakhely a baratom miatt, onnan siman be lehet ingazni Pestre, tolem meg Szegedre. Viszont Pest megyeben mar nagyon durvak az arak. Nalunk meg kb 24 misi egy 55 nm-es, felujitott, de nem erkelyes panel.

Egyébként a fo cel nekunk is a haz lenne, de az szinte eselytelen igy elsore. Koszi a befektetos tippet egyebkent!

Orulok egyebkent, hogy azert van, akinek sikerul felretenni jelentos osszegeket havonta, nektek a haz sem olyan elerhetetlen (bar ha Pesten, akkor azert oda is kell jo par sporolos ev :( )

2022. nov. 24. 15:04
 26/49 anonim ***** válasza:
20%
Amúgy szerintem az a titka hogy nem addig kell gyűjtögetni amíg lesz pénz házra. Amint lehet, venni egy kis lakást jó helyen, ott már nem kell albérleti díjat fizetni, meg nem dobnak ki, ha jön egy gyerek, gyűjtögetni még és szép lassan, nagyobb lakás, végül ház. Lassabb de biztosabb út és nem azt érzed hogy sose lesz meg.
2022. nov. 24. 15:07
 27/49 anonim ***** válasza:
100%

Az nem rossz, nálunk a jelenlegi legolcsóbb hirdetett ingatlan a településen az egy bontandó kunyhó 27milláért.😵

2022. nov. 24. 15:26
 28/49 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos egy lakáshoz is annyi hitelt fel kell venni, hogy mire azt visszafizeti az ember akkor utána már nem nagyon érdemes házba költözni. Legalábbis én 32-35 leszek mire tudunk egy lakást venni, és ha akkor veszek fel 20 éves hitelt amit 52-55 éves koromra fizetek vissza. Akkor már azért megy bele az ember a korba és egyre nagyobb nyűg lesz minden és szinte költözhetnék vissza egy kényelmes lakásba. Pár évért meg nem éri meg házat venni. Szóval én azt az utat járnám, hogy most veszek házat és nem előbb lakást amit ugródeszkaként használhatnék, de erre sajnos nem sok esély van, és kezdek beletörődni, hogy egy lakásban fogok egész életemben élni és mindaz amit elterveztem csak álom marad.
2022. nov. 24. 15:27
 29/49 anonim ***** válasza:
74%

Na pont ezaz. A CSOK miatt úgy elszálltak az ingatlanárak, hogy ha nem gyárt valaki 3 kölyköt, akkor esélytelen a saját ház, max lakás jön szóba (már persze ha nem örökölsz).

Nekem még épp akkor sikerült lakást vennem, mielőtt elszálltak volna az árak. Akkor 8 millió volt, most ha 30-ért meghirdetném, már holnap lenne rá vevő. Akkor 15 millió lett volna egy takaros, de nem nagy házikó egy kis kerttel. Sajnos nem fért bele az akkori jövedelmembe, ezért lett lakás, gondoltam 8-10 év és lesz belőle ház. Igen, csak most már nem 7, hanem 30 millió az árkülönbség a lakás és a ház között, nekem meg nincs kedvem 70 éves koromig fizetni a ház hitelét, pláne, hogy a házzal sokkal több teendő van és igazából csak ritkán hiányzik a kert. Pl. jó lenne kellemes nyári estéken a kertben borozgatni vagy bográcsozni, meg egy langyos őszi nap egész nap a teraszon ülve dolgozni, de az évente pár nap és pl a francnak van kedve télen a havat lapátolni.

2022. nov. 24. 15:38
 30/49 anonim ***** válasza:
100%
Havi 150-200 ezret, ha nem megyünk nyaralni. De nem vagyunk hajlandóak a fiatalkorunkat feláldozni az önerőre kuporgatással, hogy idegroncsként megvehessünk majd egy lepukkadt 30 milliós panelt, aminek dupla annyi legalább a törlesztője, mint a jelenlegi újépítésű albérletünk díja. Az álom a ház lenne, de ez már a mi generációnknak esélytelen külföldi munka/ örökség nélkül. 24 és 25 évesek vagyunk, mérnökként dolgozunk multiban.
2022. nov. 24. 17:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!