Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy átlagos, alkalmazott...

Egy átlagos, alkalmazott mérnök, közgazdász vagy programozó megteheti azt, hogy 20 milliós autót vegyen magának? Vagy ez már csak a vállalkozók kiváltsága?

Figyelt kérdés

2022. nov. 5. 03:05
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
24%

De ha nem utazol, akkor minek a kocsi? Városban furikázni? Ahhoz aztán tényleg fölösleges a prémium autó!

Egyébként sosem értettem azokat, akiknek nincs igényük utazgatni. Mit csinálsz akkor? Otthon ülsz? Nem unalmas?

Nomeg: ha világot látsz, az élményeket senki nem veszi el tőled. A kocsi csak egy anyagi dolog.

2022. nov. 10. 08:54
 52/58 anonim ***** válasza:
100%
Egyesek másképp is tudnak szórakozni, az utazgatás nem olyan régi divat (pláne a világ végére). Tolkien vagy Kant például alig jártak a saját városuk határain kívül, szellemileg mégis nagyobb világban éltek, mint ahogy egy mai átlag utazgató. Fantázia kérdése az egész. Én egész jól keresek, de a kertet direkt úgy terveztem meg, hogy onnan egész nyáron nem vágyom el, Törökországot meg olvasva jobban megismerem, mint kétszer odautazva, állítom. De ez az én igényem, szerencsére szerény. Barátok, otthon, néha vonatutazás és színház, olvasás meg hasonlók :)
2022. nov. 10. 11:20
 53/58 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mondjuk pont hogy az emberek többsége feleslegesen utazik, mert simán elmegy úgy Törökországba, hogy aztan egész nap a wellness szállodában punnyadjon, amit itthon is megtehetne, csak akkor nem mondhatja el, hogy ott járt. Ugyanaz a jelenség, mint az autóknál, akik csak felvágásra veszik a drága presztízsautót.

Nyilván ebben is teljesen más az, ha valakit érdekel a hely, ahová utazik, akár az épített dolgok, akár a természet, akár az emberek. Én például gyalogtúrázni szeretek a hegyekben, ezért megyek külföldre, el sem tudnám képzelni nélküle az életemet. De ha nem is az én világom, értem azt is, aki a kertjében szereti tölteni az idejét. Azokat viszont nem, akik kifelé élnek, és csak ezért utaznak vagy csak ezért vesznek presztízsautót.

2022. nov. 10. 11:50
 54/58 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hát igen. Ha elutazok valahova, akkor ott megnézem a nevezetességeket, várost nézek, várakat, templomokat vagy épp olyan aktív programra megyek, ami csak ott van (pl. hegyi kalandpálya). Azokat én sem értem, akik kimennek valahova és csak a selfie-ket pakolják a facebookra. Én megdöglenék az unalomtól, ha a tengerparton henyélnék egész nap.

Ha lenne pénzem kertes házra, akkor ott azért valszleg szívesen ücsörögnék a kertben egész vasárnap délután...

2022. nov. 10. 11:59
 55/58 anonim ***** válasza:
100%
Én is simán elvagyok itthon vagy a kertben. Az kapcsol ki igazán. Mindigis itthonülős fajta voltam, az utazás nekem stressz. Amúgy is home officeban dolgozok. Autót felesleges lenne tartanom. Ha kint napozok a kertben, akkor simán feltölt az a nyugalom, ami ott van. Nyaranta meg eljárok strandra, ha fiatal lányokat akarok nézni fürdőruhában.
2022. nov. 10. 12:24
 56/58 anonim ***** válasza:
74%
Én pont a homeoffice miatt vágyom rá, hogy kiránduljak. Pláne, ha jó az idő. Mondjuk ez panellakás, szóval talán valahol érthető.
2022. nov. 10. 12:41
 57/58 anonim ***** válasza:
77%
Egy idő után kialakul a szociális fóbia és már nem fogsz elvágyódni a lakásból. Évek kérdése. Mint az állatkertben tartott vadállat se vágyik vissza a jungelbe.
2022. nov. 10. 12:47
 58/58 anonim ***** válasza:
85%
Hát, már lassan 4 éve vagyok homeoffice-ban, de mégsem akarok mindig idebent lenni. Mondjuk nekem van feleségem és barátaim.
2022. nov. 10. 13:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!