Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy átlagos, alkalmazott...

Egy átlagos, alkalmazott mérnök, közgazdász vagy programozó megteheti azt, hogy 20 milliós autót vegyen magának? Vagy ez már csak a vállalkozók kiváltsága?

Figyelt kérdés

2022. nov. 5. 03:05
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
77%
Kvázi = kurv*
2022. nov. 5. 23:02
 32/58 anonim ***** válasza:
74%

Én contractorként dolgozom külföldi cégnek Cloud Engineerként Magyarországról remote munkavégzéssel, úgy hogy a fizut svájci frankban kapom. Kb 1 év alatt összegyűlik annyi pénzem, hogy "drágább" autót is megvehessek, de ahogy korábban leírták valóban az ember átesik egy jellemfejlődésen mire eléri azt a szintet, hogy gond nélkül vegyen nagyobb értékű autót. Egyszerűen az autó borzasztóan rossz befektetés, nem időálló, az értéke folyamatosan romlik. Amint egy teljesen új autót veszel már nagyot csökken az értéke és az idő múlásával folyamatosan romlik.

Drága autó helyett én ingatlant vásároltam Bp felkapott részén, amit ki is adtam albérletbe így még passzív jövedelmet is termel az értéke pedig folyamatosan nő.

2022. nov. 8. 19:35
 33/58 A kérdező kommentje:
De ezzel meg rosszat teszel a társadalomnak, az ingatlanbefektetők felnyomják az ingatlanárat, ami ellehetetleníti az alsó-középosztály lakáshoz jutását.
2022. nov. 8. 20:52
 34/58 anonim ***** válasza:
90%
Az árakat a hülye tenyészpénzek verték fel. Ha a kúrmány nem akarná mindenáron elletni a hülyéket, akkor még ma is tudnál egy normális lakást venni 15 millióért.
2022. nov. 8. 21:00
 35/58 anonim ***** válasza:
42%
Túlárazott és használat szempontjából fölösleges darabokra azok költenek, akik komplexusosak. Magasan képzett, intelligens szakemberek között ritka az, akinek még szüksége van ilyen önigazolásokra. Ruhából sem azt vesszük, amit a cigányok, rikító színnel és hatalmas márkajelzésekkel. Kocsiból sem olyat vásárolunk, mint a gazdag prolik, hanem a megbízhatót, a jól szervízelhetőt, az energiatakarékosat. Ezek léteznek 20 millió alatt.
2022. nov. 9. 02:40
 36/58 A kérdező kommentje:
Akkor mégis ki vesz S Mercit 40 millióért? Egy "komplexusos prolinak" általában nincs pénze ilyenekre.
2022. nov. 9. 02:44
 37/58 anonim ***** válasza:
23%

36:

Van hogy a komplexusos prolik gyorsan meggazdagodnak, mert mondjuk tartósan vagy átmenetileg sikeres a vállalkozásuk, de a pénzzel nem jár kultúra, így a rongyrázásban élik ki magukat.

Meg van az az anyagi szint is, ahol nem számít, hogy 40 milliós merci vagy 10 milliós Ford, azt veszi meg, ami neki tetszik, nem lényeges az ára. Olyan, mint ha bemész a cipőboltba, ahol 10 ezertől 30 ezerig vannak a cipők, neked cipő kell, végigpróbálod, majd megveszed azt, amelyik kényelmes, attól függetlenül, hogy ebben az ártartományban hol helyezkedik el.

2022. nov. 9. 09:07
 38/58 anonim ***** válasza:
9%
Most vett egy ismerősöm 25-ért egy BMW-t. Nem Ford, az tuti, egész más már a belső tér is, de a teljesítmény is. Ne sarkítsuk le a kérdést, mert az tény, hogy más színvonalú autók, nem pedig csak presztízskérdés ez a dolog.
2022. nov. 9. 09:17
 39/58 anonim ***** válasza:
59%
Hozzáteszem, Isten ments’ a magam részéről, hogy autót vegyek.
2022. nov. 9. 09:21
 40/58 anonim ***** válasza:
16%

#35 Pontosan! Pl. egyik kollégánál sem látok iPhone-t, se felső kategóriás Samsungot. Mindenkinek 100-120 ezer körüli középkategóriás telefonja van. Pedig a nettó 1 millió feletti fizuból bőven telne rá, de minek?

Ruhából sem érdekel a márka, mert nem jelent minőségben többet, csak árban. Lábbeliért még soha nem adtam 5 jegyű összeget!

Kocsiból is egy Corsa-t vettem. Előtte egy Swiftem volt. Semmi értelme ezeknek a hatalmas dög SUV-knek, amik manapság népszerűek. A Corsa átlag 5 litert eszik és olcsó a szervizelése is.

Nincs szükségem arra, hogy villogjak, nincs komplexusom. De pl. a csóró szomszédom, az kihozott két csúcstelefont a szolgáltatótól részlere, miközben a bérleti díjat is alig tudja fizetni, a telefont meg persze nem használja ki. És ugyanez szokott lenni a kocsival is. Kimaxolja a barom a JTM-et, nyakig úszik az adósságban, de mutatnia kell, hogy neki BMW-je meg Audija van...

"Akkor mégis ki vesz S Mercit 40 millióért? Egy "komplexusos prolinak" általában nincs pénze ilyenekre."

Azokat nem újként veszi a paraszt, hanem Németországból hozzák be, a paraszt meg hatalmas hitelt vesz fel hozzá.

2022. nov. 9. 11:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!