Egy átlagos, alkalmazott mérnök, közgazdász vagy programozó megteheti azt, hogy 20 milliós autót vegyen magának? Vagy ez már csak a vállalkozók kiváltsága?
Sok esetben igen, megteheti, csak ennél több esze van. Az általad felsorolt szakmák szakemberei kereshetnek mocsokjól, de dollármilliárdosok nem valószínű, hogy lesznek a munkájukból alkalmazottként. Vállalkozóként sem valószínű, ugyanis ehhez nagyon be kell futni, ami meg már nem is a szakmában végezhető munka, hanem cégvezetés javarészt.
Na most, aki egy jól kereső alkalmazottnak számít, az keres valahol 1-5 millió forint között havonta, attól függően hogy hol és mit csinál egész pontosan. Nem fogja faszverésre ellőni az éves/féléves keresetét, elhiheted.
Primitív emberek szokták csúcsmobilokra és luxusautókra eltapsolni a keresetük, nem az értelmiség. Akkor sem, ha megteheti. Egyszerűen túl kis agy és fasz kell ahhoz, hogy valaki olyan dolgokra tapsoljon el milliókat, amiket ki sem használ és tényleg csak arra jó, hogy vergődj a többi prolinak az Andrássyn.
Átlagos nem fog (szerintem), hacsak nincs házastársad akivel együtt a családi keret megnő. Azért 20 milliós autó törlesztő részlete közel 200 ezer forint havonta 10 éves hitel mellett. És valszeg lesz emellett egy lakáshitel is ami megint csak hasonló összeg ha nem több, szval csak 400 ezer lenne legalább a havi törlesztő.
Először is 20 milláért nem veszel luxus autót, egy rendesen felszerelt, normális méretű toyota 15 milla.
Másodszor mi van ha valaki kihasználja? Én autót nem veszek magamnak mert BPn 20percre vagyok a munkahelyemtől, bevásárlóhelyektől. Ha külvárosban élnék akkor kellene egy autó. Ha van gyereked arról nem is beszélve. Ha autóval mész nyaralni vagy teszel meg hosszabb utakat akkor nem mindegy hogy mivel mész. Plusz lehet hogy valaki szimplán szeret vezetni. Mindenkit ezért primitívnek nevezni elég meredek.
Ugyanez igaz telefonra. Én megvettem a csúcskategóriás telefont mert sokkal szebb képeket készít, plusz 4-5 évig nem kell vennem újat, max cseréltetek benne akksit.
“És ha valaki azért tanul, azért akar karriert építeni, hogy megvehesse magának ezeket a dolgokat?”
Amikor valaki eltud jutni arra a szintre, hogy ezt megtudja magának engedni, sok esetben olyan jellemfejlődésen mennek át, hogy ameddigre ezt eléri, mások lesznek a prioritásai.
Nem azt mondom, hogy senki nem veszi meg, de általában addigra megváltozik a fontossági sorrend.
Ez nagyon szép és nagyon jó, de életem, a terepjárót, a kisbuszt meg a traktort lehet kihasználni. A szarrátuningolt, túlárazott luxusautót nem. Kivéve ha azt képzeled, hogy a Fast and furiousben vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!