Nagyon hátráltat a "szabadságfüggésem" a munkámban,
hogyan nyomjam el magamban?
Figyelt kérdés
Fix munkaidős home office ügyfélszolgálatos munkában dolgozom 9-17:30-ig hétfőtől péntekig. Nagyon durva "napfüggésem" van, főleg nyáron, egyszerűen nem bírok 8,5 órán át ülni fix időben, mint aki raboskodik vagy mintha valami láncra vert kutya lennék, aki kap fél óra ebédszünetet és 2x15 perc szünetet. Szüneteimet 90%-ban kint töltöm az utcán, de egyszerűen így is sírva fakadok munkanap végén, hogy nem élvezhettem ki a jó időt és a napot normálisan, mert mire fél 6 már a nap konkrétan lemenőben van. Télen meg már ugye rég sötét van olyankor. És ugye nem gondolhatok csak úgy egyet, hogy akkor én most kimegyek megint 10 percre levegőzni, mert a vonalon kell lenni, mert bármikor bejöhet egy hívás és van 5 másodpercem felvenni. Tehát még a lakásban sem sétálhatok vagy ügyködhetek, mert nem érem el a hívást a számítógépen. Kikészülök a munkától, nap végére idegroncs leszek. Bármi tipp, hogy hogyan nyomjam el magamban ezt a szabadságfüggést? Vagy hasonló munkakörben dolgozók, hogyan fogadtátok el a rabszolgasorsot?
De pont ez az első, hogy ott meg azt érezném, hogy az utcához vagyok láncolva. Inkább ezt a lánc érzést akarom levetni magamról, hogy amikor dolgozom akkor ne érezzem magam egy szolgának. Saját magam idejét akarom beosztani, rugalmas munkaidőt, de egy rugalmas munka lottóötössel ér fel képzettség nélkül. Olyan életet akarok, ahol mondjuk 8-12-ig dolgozom, majd megjön a kedvem strandolni, majd mondjuk este 7-kor hazacsöppenek és 11-ig dolgozom megint. Aztán holnap meg máshogy, ahogy én akarom. Ilyen munkára vagyok, ahol szabadnak érzem magam, akkor élvezhetem ki a napot amikor akarom és akkor élvezhetem ki a székem amikor akarom.
2022. aug. 21. 17:16
3/54 anonim válasza:
Ne haragudj, de - ha csak nem kezdesz egyéni vállalkozásba - ez nem így működik. Nem tudom hány éves lehetsz, de nem tűnsz valami érettnek, ha még egy ilyen mindennapos szituációt sem tudsz kezelni. A te munkád még a többihez képest kötetlen. Ennél már csak rosszabb van.
2022. aug. 21. 17:20
4/54 anonim válasza:
Az a baj, hogy így a legtöbb munkára alkalmatlan leszel, mert gyakorlatilag neked az a bajod, hogy dolgozni és koncentrálni kell. Szóval vagy összeszeded magad, vagy pedig eléred valahogy, hogy önálló vállalkozó lehess, és megengedhesd magadnak, hogy tényleg te osszad be, mikor és mennyit dolgozol. (Viszont ez évek munkája, mire ide eljut valaki.)
2022. aug. 21. 17:20
5/54 anonim válasza:
Keress olyan munkát, ahol kötetlen munkaidő van, vagyis te osztod be, mikor dolgozod le a 8 órát. Pl olyan call centeres munka, ahol te hívsz fel embereket, nem fix időben hívnak ők téged.
2022. aug. 21. 17:24
6/54 anonim válasza:
Tanulj meg 2-3 nyelvet felsőfokon es legyel fordító. De akkor a munkakat is neke dkell megszerezni....
2022. aug. 21. 17:24
7/54 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok, még a tojás a fenekemen és nem tudom elengedni a gyerekkorom. Nem kötetlen a munka, fix munkaidő. Nem léphetek le 1 perccel előbb sem, mint 17:30. Nem lehetek 1 perccel sem tovább a szüneteimben. Perce pontosan kell léteznem, mint valami droid. És egy leláncolt szolgának érzem magam a saját szobámban. Kín létezni, minden áldott másodpercben öngyilkos akarok lenni. Már mindenféle drogokon is gondolkodtam ami elfelejteti a munka kínját és bedrogozva tudnék csak így élni tovább... Nekem ez nem élet.
Rövid ideig tudok koncentrálni és teljesíteni, de hosszú távon kezdek beleőrülni és kell egy hosszabb szünet, hogy újra működjek. A max nálam a 4 óra egyszerre, de már az is sok. Sajnos még nagyon sok idő van hátra amíg mehetek ADHD szűrésre. Nagy sajnos a gyanúm rá.
2022. aug. 21. 17:26
8/54 anonim válasza:
De akkor miért ezt csinálod??
2022. aug. 21. 17:28
9/54 anonim válasza:
Szerintem keress fel egy pszichológust.
2022. aug. 21. 17:31
10/54 A kérdező kommentje:
Nincs más. Ennél csak rosszabb van kb a (nem létező)képzettségi szintemhez. Ez "legalább" home office, bár tökmindegy, mert pisilni is csak akkor mehetek, ha éppen nincs más szüneten. És a fizetés is trágya, bruttó 340 semmire sem elég.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!