Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet leszokni arról,...

Hogyan lehet leszokni arról, hogy analizálom magamban az embereket?

Figyelt kérdés
Könnyen "kiszimatolom" az emberek gyenge pontját és hiába próbálom kb.kényszeríteni magam, hogy ne kérdezzek olyat, ami erre irányul, egyszer csak azon kapom magam, hogy már az a téma. Nem akarok ilyen lenni, de nem is tudom hogyan tegyek ellene. Olyanokra gondolok, hogy valakivel elkezdek beszélgetni és a semmiből elkezdi mondani, hogy ő nem iszik alkoholt és nyílván oka van annak, hogy ezt így kiemeli, ezért rákérdezek, hogy mióta tart ez vagy alapból nem szereti az ízét? Pedig pontosan tudtam, hogy mi lesz a válasza, hogy az egyik szülője valószínűleg alkoholista volt és ő emiatt ilyen szinten undorodik tőle. Aztán azon kapom magam, hogy egy kellemes társaság közepén, ahol mindenki szórakozni akar én valaki gyerekkori traumáit hallgatom és elemzgetem. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy energiavámpír vagy lelki szemetesláda vagyok. Igazából már gyerekként észrevettem, hogy az emberek imádnak magukról beszélni és valahogy kialakult ez bennem, hogy én meg szivesen hallgatok élettörténeteket, úgyhogy egy ideig ez jól működött, de valahogy átestem a ló túloldalára és már kb.senkivel se tudok úgy beszélgetni, hogy ne jöjjenek elő ezek a dolgok. Van valakinek ötlete hogyan lehet változtatni ezen?
2022. júl. 11. 11:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj valamit a paranoiáddal és a bizalmi problémáiddal, sokat segít abban, hogy ne legyen erre a téves riasztásos felállásra beállítódva az agyad.
2022. júl. 11. 11:27
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Miért kéne megváltoztatni? Kevesen tudnak jól kérdezni és valóban figyelni.
2022. júl. 11. 12:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy ez minden esetben rossz. Ha tudod jól kezelni, amit hallasz és nem élsz vele vissza, akkor igazából az is lehet, hogy a másik fél megkönnyebbül, hogy beszélhet 1-1 mumusáról, amit nem oszt meg bárkivel. Pl. mikor először beszélhettem valakinek arról, hogy az anyai nagymamám bántalmazó szülő és nagyszülőnek sem jobb, meg hogyan tették tönkre anyámat, akinek tartósan súlyos pszichés sérülései lettek, olyan volt, mint hogyha valami mázsás zsákot tettem volna le, amit addig cipeltem, mert az öregeket tisztelni illik, társadalmi tabu, ha nem szeretjük az öregeinket akkor is, ha okot adtak rá.
2022. júl. 11. 12:45
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló vagyok, de nem csak ezekre koncentrálok, ezért nem megy az agyára senkinek.
2022. júl. 11. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!