A vállalkozóknak is csökken az életszínvonaluk, vagy áthárítanak mindent az ügyfelekre?
Jól menő vállalkozókra gondolok, például burkoló, festő, villanyszerelő, kőműves, fogorvos, ügyvéd, fodrász..
Vagy egyszer eljön az a pont, hogy az átlag ember nem engedheti már meg ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni, és visszaesik a kereslet?
hogy lesz 300 ezer az adód?
Általányban szerintem nem fizetnél annyit.
Amúgy ez volt a baj a kata-val, hogy lehetett az, hogy melós király/adócsaló havi 1 milliót kereshet 50ezer ft befizetésével?
Egy minimálbéres 200 bruttóra 67ezret fizet, és érdekes, ők nem tüntetnek, meg akarnak 2x-es árat emeleni.
"szóval az kb 30%, amennyit mindenki más is fizet jóformán."
Ja, csak a mindenki másnak van táppénze, fizetett szabadsága, nyugdíja és ingyen munkaeszköze. :)
hát, hogy nyugdíjunk lesz-e, azt szerintem senki nem tudja megmondani.
Neked könyvelőként milyen munkaeszközök kellenek, amit az átlag ember nem használ? SZámítógép, nyomtató, irattartók. Szerintem ez bőven beleférne havi 650ezer ft bevételbe is.
Arról nem is beszélve, hogy a könyvelők 90%-a otthon dolgozik
Nem tudom, hogy a 25-ös könyvelő-e, de én igen. Meglepődnél, hogy mennyi mindent használunk, amit egy átlagember nem. Valamint jópár dologból nem éppen a lakossági felhasználásra szánt kell. Plusz nézzél kicsit utána, hogy bizonyos szoftverek, előfizetések, továbbképzések (amik nekünk pl kötelezőek) mennyibe is kerülnek. De nem is ez a lényeg.
Neked annyi a feladatod, hogy reggel bemész dolgozni, délután hazajössz, a kettő közt meg dolgozol. És ennyi. Ezért megkapod fixen a béredet. Ha beteg vagy, akkor jár a betegszabadság, évi 20+ nap fizetett szabadság, valamint minden egyéb dolgot a munkáltatód intéz, amiről neked valszeg fogalmad sincs.
Ezzel szemben egy vállalkozónak fel kell hajtani a munkát, árajánlatokat kell gyártani, tárgyalni kell a megrendelőkkel, foglalkozni azzal, hogy biztosítva legyenek a munkaeszközök valamint az egyéb rezsis dolgok. Számláznia kell, menedzselni a kintlévőségeket, intézni az esetleges anyagbeszerzést, takarítást, egyebeket. És csak ez után kezdhet dolgozni. Munkája pedig akkor van, ha szerez magának. Ha nem dolgozik, mert szabira megy, akkor nincs pénz. Nálunk nincs állásidő és hasonlók. Nincs munka, nincs pénz, ennyire egyszerű.
"Arról nem is beszélve, hogy a könyvelők 90%-a otthon dolgozik" - erről kérlek mutass nekem valami statisztikát, ellenkező esetben ez csak egy nettó baromság, amit te találtál ki. Nekem van irodám, nem szeretném keverni az otthoni és az irodai életemet, a családomnak sem a legjobb, ha otthonra járkálnak az ügyfelek. És amúgy ha otthonról dolgozik az miért baj? Rengeteg tanácsadó, kereskedő, IT-s, stb dolgozik otthonról. Szerinted annak nincs plusz költsége? Pláne amikor épp kiherélik a rezsicsökkentést is?
"Szerintem ez bőven beleférne havi 650ezer ft bevételbe is" - ezt a részét nem is értem. Nem csak a költségeim azok, amik meghatározzák a bevételeimet. Én pl nem szeretnék 70+ éves koromig dolgozni, ezért amíg fiatal vagyok, próbálok törekedni egyfajta anyagi biztonságra. Ennek egyik lába, hogy próbálok a lehetőségeimhez képest jól keresni és azt okosan befektetni. Nem ismered az élethelyzetemet, szóval nem tudhatod, hogy egy bruttó (!) 650 ezres bevétel mire elég nekem és a családomnak. Én értem, hogy sokan megelégszenek azzal, hogy havonta megkapják a 3-4-500 ezres fizujukat és elvegetálnak belőle. Viszont sokan nem ilyenek vagyunk, hanem szeretnék érdemben előre lépni. És ehhez nem elég egy 650-es bevétel, amiből én kifizetem az adóimat, az irodámat, az egyéb prop költségeimet, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!