Hirtelen mindenkinek minimum 1/3-ával visszaesett az életszínvonala?
Élelmiszerárak minimum 1.5x-esébe kerülnek, üzemanyag hatósági árral is durva magyar fizetésekhez képest, szolgáltatások árai, stb.
Aki nem vállalkozó, informatikus, mérnök (lakosság 95%-a), az szerintem rendesen érzi ezeket az árakat.
Nálunk is van most évközi fizetésemelés az infláció miatt, 12%.
Attól, hogy nem informatikus vagy mérnök vagy, attól még lehetsz értékes munkaerő, akit valóban nem akar elveszíteni a cég és emel neked, ha kéred. Ha pedig nem, akkor felmondasz és találsz egy másik munkát többért.
"Aki nem vállalkozó, informatikus, mérnök (lakosság 95%-a)"
Ugy tunik kicsit el vagy tevedve, csak az egyeni vallalkozok aranya van 14% korul az orszagban:
Erre jonnek meg a tarsas vallalkozasok, informatikusok, mernokok es minden mas jol kereso szakma (quant traderektol kezdve a politikusokon keresztul a gyogyszereszekig), illetve a kulonbozo kozep- es felsovezetok.
4: nem azt írtam, hogy dolgozó lakosság.
Tudod, az a 2 millió nyugdíjas nem nagyon tud fizetésemelést kérni, rengeteg köztük a kisnyugdíjas.
De szeretem az olyan válaszokat, hogy értékes munkát kell választani. Amikor 14 évesen valaki pályát választ, halvány gőz sincs róla, hogy mi van a munkaerőpiacon, mi mennyibe kerül stb. De még amikor egyetemre mennek 18 évesen a fiatalok, akkor sem sok fogalmuk van ezekről. Felnőtten munka, család mellett átképezni magad elég nehéz, és lehet, hogy mire megteszed, már az a szakma is telített lesz.
Szóval nem az a megoldás, hogy az összes pék, eladó, takarítónő stb. szoftverfejlesztő végzettséget szerez, mert akkor abból lesz túlképzés, hanem az, hogy esetleg minden dolgozó embernek élhető fizetés kéne adni!
hajjajj, mit fogsz te most ezért itt kapni, 9es..
Az csak olyan elmaradott országokban működhet, mint ausztria, németország, hollandia, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!