Hirtelen mindenkinek minimum 1/3-ával visszaesett az életszínvonala?
Figyelt kérdés
Élelmiszerárak minimum 1.5x-esébe kerülnek, üzemanyag hatósági árral is durva magyar fizetésekhez képest, szolgáltatások árai, stb.
Aki nem vállalkozó, informatikus, mérnök (lakosság 95%-a), az szerintem rendesen érzi ezeket az árakat.
2022. jún. 5. 09:20
11/35 anonim válasza:
Ha a legkisebb mértékben is visszaesne akkor váltanék. Szerencsére inkább nő az életszínvonalam, mivel hasznos munkát végzek (IT).
12/35 anonim válasza:
Vállalkozó vagyok, jól is keresek, mégis megérzem az árakat
13/35 anonim válasza:
Az érzi ennyire, akinek minimálbérhez közeli a fizetése.
14/35 anonim válasza:
Marhára nem azt csinálom, amit 14-18 évesen választottam,hanem azt, amire igény van a munkaerőpiacon. És folyamatosan képzem magam.
15/35 anonim válasza:
Nekem az életszínvonalam nem csökkent, de a havi megtakarításom igen (ami várható volt), így a hosszútávú tervek sérülnek nálam.
16/35 anonim válasza:
Sikerult fizetes emelest elerni szoval nem csokkent, de erzodik h drágább minden
17/35 anonim válasza:
csak azért nem vészesen még, mert a lakhatásunk ugyannyiba kerül, egyedül az élelmiszer árak-emelkedését érezzük, de egyelőre azt a +20 ezer ft/hót hozta a fizuemelésünk idén , illetve azért tudatosabban vásárolok
pár dologról mondtunk le: pl kajarendelés csökkentése, nálunk legalább 5000 ft 2 pizza/hambi, igy havi 1x szoktunk csak
18/35 anonim válasza:
4: Egy embernek több cége is lehet.
De valóban tényleg sok.
19/35 anonim válasza:
13: Általában el is tart valakit az ember, 1-2 inaktívat. Szóval ha 2x annyi a fizetése, akkor is csak túlélni elég, ha 3-man élnek annyiból.
20/35 anonim válasza:
9: Én megnéztem, hogy milyen piacképes a szakma, amit választottam, de mire megszereztem a végzettséget (4-5 év), ez megváltozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!