Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hirtelen mindenkinek minimum...

Hirtelen mindenkinek minimum 1/3-ával visszaesett az életszínvonala?

Figyelt kérdés

Élelmiszerárak minimum 1.5x-esébe kerülnek, üzemanyag hatósági árral is durva magyar fizetésekhez képest, szolgáltatások árai, stb.

Aki nem vállalkozó, informatikus, mérnök (lakosság 95%-a), az szerintem rendesen érzi ezeket az árakat.

2022. jún. 5. 09:20
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
#20 melyik szakma ez?
2022. jún. 6. 00:01
 22/35 anonim ***** válasza:
81%

21: Szervezetfejlesztés. Mire elvégeztem, betelt az összes hely és azt mondták a fejvadászok, 1,5-2 évet késtem, a 4-5 évvel idősebb közgazdász korosztály betölti az összes igényt, és ezekről a helyekről fognak nyugdíjba menni. Én ÁF-en végeztem 2 szakot ehhez.

Több évig keresgettek nekem, végül azt mondták, ez így fog maradni, ahogy kinéz a helyzet.

2022. jún. 6. 00:12
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha beszélsz tárgyalóképesen angolul, gyakorlatilag bármilyen diplomával el lehet helyezkedni. Milliókat nem fogsz keresni, de azért nyomorogni sem kell.
2022. jún. 6. 01:20
 24/35 anonim ***** válasza:
23%

Igazi életképtelen a 22es. A munkaerőpiac nem úgy működik, hogy tele van és mindenki onnan megy nyugdíjba, ahol van. Eleve ritka az is, hogy valaki 5 évet eltölt egy cégnél.

Csak hát ugye a diploma nem minden. Kellene hozzá nyelvtudás, talpraesettség, soft skillek. De ezekben a 22 láthatóan nem erős, hiszen csak várta, hogy a fejvadászok találjanak neki egy állást (wtf amúgy? A fejvadászt azért fizetik, hogy a cégnek találjon embert, nem fordítva).

2022. jún. 6. 06:56
 25/35 anonim ***** válasza:
0%

Milyen helyek teltek be szoftverfejlesztesbe suttyokam? Naponta kapok megkeresest recruiterektol, linkedin tele van allasajanlatokkal.

Nem lehet hogy nem utotted meg a szintet?

2022. jún. 6. 07:00
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Az életszínvonalam nem esett, inkább javult, de át kellett struktúrálni sokmindent.

Elsődlegesen a hitelkitettséget minimalizáltam közel 0ra a hitelmoratorium alatt, igaz a vagyonom is csökkent vele egy ingatlannal.

2022. jún. 6. 07:25
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
25-ös tudsz olvasni?
2022. jún. 6. 08:19
 28/35 anonim ***** válasza:
83%

Nem szoftverfejlesztést írt a 22-es. Biztosan milliókat keresel, ha még olvasni sem tudsz.

Azt sem írta a 22-es, hogy a fejvadászoktól várta, hogy majd állást találnak neki.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, aki azt mondja, hogy nem érzi az árak változását, az hazudik.

Gyerekemnek a nyári tábor 40-50.000 FT, nem ottalvós. 2 éve covid előtt a fele volt.

Élelmiszerárak naponta emelkednek.

Orvoshoz már nagyon régóta magánban járok. Pár éve még 5000-6000 Ft volt egy magánrendelés, most 20.000 Ft.

Szóval biztos ezt mindenki röhögve kifizeti, én azért annyira nem röhögök.

2022. jún. 6. 22:15
 29/35 anonim ***** válasza:
51%
Hát, mi nem kertesünk rosszul, bár nem is kiemelkedő (ketten együtt átlag 8-900 ezer/hó), de bizony érezzük. Nem abból, hogy nem futja az alap dolgokra, hanem olyanokból, hogy lényegesen nehezebb félretenni, és ha beesik egy-két nagyobb kiadás, akkor abban a hónapban nem is nagyon sikerül. Egy csomó terv tolódik, mert jóval lassabban gyűlik össze rá a pénz, mint eddig, bárminek nekiállunk, már drágább, mint amit kalkuláltunk, ki kell pótolni. Több, mint 200 ezerrel többet keresünk, mint tavaly, és baromira nem élünk jobban, nem több a megtakarítás.
2022. jún. 7. 13:37
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

"Hát, mi nem kertesünk rosszul, bár nem is kiemelkedő (ketten együtt átlag 8-900 ezer/hó), de bizony érezzük."

Hát, ha azt hiszitek, hogy ez nem kiemelkedő, akkor nagyon el vagytok tévedve. Az átlag "jobban élő" 4 fős család, ismétlem, az átlagos, ahol nem mindkét fél IT senior valami, hanem mondjuk az egyik bolti eladó, a másik meg beszerző valami multinál, na azok havi 4-500 ezerböl élnek maximum, a gyerekek után járó kedvezményekkel együtt.

800-900 ezer forint az nagyon, kiemelkedő.

2022. jún. 7. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!