Hirtelen mindenkinek minimum 1/3-ával visszaesett az életszínvonala?
Élelmiszerárak minimum 1.5x-esébe kerülnek, üzemanyag hatósági árral is durva magyar fizetésekhez képest, szolgáltatások árai, stb.
Aki nem vállalkozó, informatikus, mérnök (lakosság 95%-a), az szerintem rendesen érzi ezeket az árakat.
21: Szervezetfejlesztés. Mire elvégeztem, betelt az összes hely és azt mondták a fejvadászok, 1,5-2 évet késtem, a 4-5 évvel idősebb közgazdász korosztály betölti az összes igényt, és ezekről a helyekről fognak nyugdíjba menni. Én ÁF-en végeztem 2 szakot ehhez.
Több évig keresgettek nekem, végül azt mondták, ez így fog maradni, ahogy kinéz a helyzet.
Igazi életképtelen a 22es. A munkaerőpiac nem úgy működik, hogy tele van és mindenki onnan megy nyugdíjba, ahol van. Eleve ritka az is, hogy valaki 5 évet eltölt egy cégnél.
Csak hát ugye a diploma nem minden. Kellene hozzá nyelvtudás, talpraesettség, soft skillek. De ezekben a 22 láthatóan nem erős, hiszen csak várta, hogy a fejvadászok találjanak neki egy állást (wtf amúgy? A fejvadászt azért fizetik, hogy a cégnek találjon embert, nem fordítva).
Milyen helyek teltek be szoftverfejlesztesbe suttyokam? Naponta kapok megkeresest recruiterektol, linkedin tele van allasajanlatokkal.
Nem lehet hogy nem utotted meg a szintet?
Az életszínvonalam nem esett, inkább javult, de át kellett struktúrálni sokmindent.
Elsődlegesen a hitelkitettséget minimalizáltam közel 0ra a hitelmoratorium alatt, igaz a vagyonom is csökkent vele egy ingatlannal.
Nem szoftverfejlesztést írt a 22-es. Biztosan milliókat keresel, ha még olvasni sem tudsz.
Azt sem írta a 22-es, hogy a fejvadászoktól várta, hogy majd állást találnak neki.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, aki azt mondja, hogy nem érzi az árak változását, az hazudik.
Gyerekemnek a nyári tábor 40-50.000 FT, nem ottalvós. 2 éve covid előtt a fele volt.
Élelmiszerárak naponta emelkednek.
Orvoshoz már nagyon régóta magánban járok. Pár éve még 5000-6000 Ft volt egy magánrendelés, most 20.000 Ft.
Szóval biztos ezt mindenki röhögve kifizeti, én azért annyira nem röhögök.
"Hát, mi nem kertesünk rosszul, bár nem is kiemelkedő (ketten együtt átlag 8-900 ezer/hó), de bizony érezzük."
Hát, ha azt hiszitek, hogy ez nem kiemelkedő, akkor nagyon el vagytok tévedve. Az átlag "jobban élő" 4 fős család, ismétlem, az átlagos, ahol nem mindkét fél IT senior valami, hanem mondjuk az egyik bolti eladó, a másik meg beszerző valami multinál, na azok havi 4-500 ezerböl élnek maximum, a gyerekek után járó kedvezményekkel együtt.
800-900 ezer forint az nagyon, kiemelkedő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!