Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A vállalkozóknak is csökken...

A vállalkozóknak is csökken az életszínvonaluk, vagy áthárítanak mindent az ügyfelekre?

Figyelt kérdés

Jól menő vállalkozókra gondolok, például burkoló, festő, villanyszerelő, kőműves, fogorvos, ügyvéd, fodrász..

Vagy egyszer eljön az a pont, hogy az átlag ember nem engedheti már meg ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni, és visszaesik a kereslet?

2022. júl. 28. 10:31
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
58%

Akkor pontozzatok le, hajrá hozzá :)

#10 - több dolog miatt is emelek. Az egyik a kata (katás ev-m mellett van egy kft-m is) kiherélése, elég jelentősen fog emelkedni a saját adóm is. A másik a rezsicsökkentés módosítása, az irodának így jelentősen meg fog emelkedni a rezsije. A harmadik dolog a sok adónemváltó ügyfél lesz, lényegesen több munkám lesz velük, mint eddig katásként volt. A negyedik dolog pedig az amúgyis tomboló infláció. Lemész a boltba bevásárolni egy vacsorához, aztán hopp 10 ezer forint. Ötödik dolog a forint gyengülése, mivel vannak költségeim, amiket €-ban fizetek, ezért ezek egyre drágábbak.

Röviden és tömören ezek az indokok, de pl mondhatnám azt is, hogy nyilván az alkalmazottaknak is emelni kell, ennek egy része szintén áthárításra kerül a partnerekre.

2022. júl. 28. 11:10
 12/37 anonim ***** válasza:
94%
Egy bizonyos szintig lehet az ügyfélre hárítani, aztán egyszercsak eljön az a pont, amikor az áremelés nem kompenzálja a kieső ügyfeleket. Vagy egyszerűen a nagyobb megrendelők azt mondják, hogy "hát nekünk ennyiért nem kell, találtunk mást olcsóbban".
2022. júl. 28. 11:28
 13/37 anonim ***** válasza:
49%
Ez nyilván benne van a pakliban. De mint írtam, nagy részük már elfogadta.
2022. júl. 28. 11:32
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most nem neked célzottan írtam, hanem a kérdésre reagálva.

Szerintem azért már vannak olyan területek, ahol vége lesz a kánaánnak. Pl. az építőiparban (főleg ha leállnának az állami donációk) nagyon hamar borulhatna a bili. Ha szorul a hurok mindenki nyaka körül, akkor a festést meg a fürdőszobai csempe cseréjét lehet 1, 2 meg 3 év múlva is csinálni.

2022. júl. 28. 11:41
 15/37 anonim ***** válasza:
29%
#3 - meglepődnél ha azt mondanám hogy a víz sem mindig 100 fokon forr? :) Pont ennyire nem törvényszerű a Kliensvesztés sem.
2022. júl. 28. 11:50
 16/37 anonim ***** válasza:
62%
Én árat emelek, így is túlvállaltam magam, túl sok a megrendelő, sok megrendelést kellett visszamondanom kapacitás hiány miatt.
2022. júl. 28. 12:43
 17/37 anonim ***** válasza:
65%
Én nem emelek árat, így is teljesen jó a bevételem. Nem gerjesztem tovább az inflációt.
2022. júl. 28. 13:15
 18/37 anonim ***** válasza:
86%

Emelek, de nem 40-50%-ot, mint sokan, hanem 25-öt, azzal simán kitermelem a veszteségemet. Eleve nekem főként kis ügyfeleim vannak, árérzékenyek, de ennyit be fognak nyelni, mert tudják, hogy muszáj, mivel mindenki emel, úgyse lesz olcsóbb.

Másrészt, nekem picit az az érzésem, hogy sokan ezt a szitut most inkább kihasználják, hogy egy nagyobb emelést lenyomjanak az ügyfeleik torkán, mert amúgy annyira nem nagy a kata meg az átalányadó közti különbség, hogy másfélszeres árakkal kelljen emiatt dolgozni. Nekem legalábbis ezzel a 25%-kal simán megvan ugyanaz a profit, mint eddig a katával. Lesz, aki lemorzsolódik így is, de helyettük meg lesz új ügyfél, aztán kész.

2022. júl. 28. 17:18
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

"Másrészt, nekem picit az az érzésem, hogy sokan ezt a szitut most inkább kihasználják, hogy egy nagyobb emelést lenyomjanak az ügyfeleik torkán"

Igen, ez jellemző ilyen esetekben. Ár-bér spirálnak hívják. Mindennek nő az ára, azért mindenki béremelést kér az általános árszint növekedés miatt (vagy hát a vállalkozók ugye árat emelnek, nem béremelést kapnak). A megnövekedett bérek/vállalkozói árak miatt tovább nő a szolgáltatások és termékek ára, amire válaszul az emberek béremelést kérnek, ami aztán áremelést okoz... Szóval értitek.

Egy normális, független, szakmai vezetésű jegybank meg egy bármiféle tervvel, vagy szakértelemmel bíró kormány ilyenkor megpróbálna ez ellen hatni, de itthon mindenkettő amatőr és bizony külföldön-belföldön is hitelét vesztette. A szerencsétlen jegybankunk is hiába emelgeti már lassan veszélyes szintre a jegybanki alapkamatot, ha mindenféle kamat meg ársapkával a lakosságot "megvédik" tőle.

2022. júl. 28. 17:23
 20/37 anonim ***** válasza:
72%

Azért az sem mindegy, hogy milyen termékről, szolgáltatásról beszélünk, nem mindegy, hogy ezer forintnál emel valaki 40%-ot, vagy egymilliónál.

Nekem közel 300 ezer lesz az adóm az eddig 50 helyett. Ezért nem csak a százalékok számítanak.

2022. júl. 28. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!