Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miert hasznos diploma megszerz...

Miert hasznos diploma megszerzese ha fejlesztői állást keresek?

Figyelt kérdés

Miben ad pluszt?

Mit nyujtanak az egyetemek a papiron kivul amit önképzessel/bootstrapekel nem tudok megszerezni?

2022. júl. 5. 19:27
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
9%

"Miután egy tucat hozzászóláson keresztül neveztél itt mindenkit is hülyének, tájékozatlannak"

Nem mindenkit, de ti ketten tényleg azok is vagytok.

Aki a DOS-ra morog, hogy az negyven éves Opre, holott a Windows közel ugyanannyi idős.

Egyáltalán, hogy lehet valaki akkora paraszt, hogy a messzi távolból, a feltételek ismeretének hiányában leugasson valakit azért, mert az olyan operációs rendszert használ, amilyet?

Hogy lehet valaki olyan buta, hogy párhuzamba állít egy, általa nem ismert, de ma is aktívan fejlesztett rendszert (Delphi) és az Algol60-at?

A delphi a világ egyik legdrágább fejlesztő rendszere és azért olyan drága, mert olyan jó is. Amelyik feladat mondjuk C-vel egy heti munka, ugyanaz Delphivel, ugyanannak a fejlesztőnek csak a fele, vagy maximum három nap.

A win 3.1 régi, a Win98 is, de a Win 10 vagy a Win11 nem az.

A Delphi 2.0 nagyon régi, a Delphi 6.0 is elég koros már, de a Delphi 11 nem.

2022. júl. 7. 23:12
 42/55 anonim ***** válasza:
86%

Na innen látszik a teljes tudatlanságod, hogy a DOS-t és a Windowst egyformának tekinted. És te jöttél elő olyan kérdéssorral amit már egy kolléga részletesen kitárgyalt, hogy mennyire nem fontos, illetve milyen területen volt relevanciája 50 évvel ezelőtt. És ehhez azóta is ragaszkodsz. A DOS-t te vetted elő, hogy ma az egyik legfontosabb operációs rendszer. És aki nem ismeri a DOS-t bitról bitre az hülye a programozáshoz. Jahh meg aki nem FPGA-kkal és beágyazott rendszerekkel fekszik és kell minden nap.

Delphi: ezért csúszik az összes listában egyre hátrébb és hátrébb... Akárhány listát nézek (és nem csak a tiobe indexet, hanem van még jópár hasonló lista) egyre hátrébb kerül. A Delphinek rövidesen vége, pontosan azért mert nem platform független. Ami ma elvárás. Pont te emelted ki, hogy a Delphi platform függő. Ebből is látszik, hogy legalább 50 évvel vagy elmaradva a világtól. Arról, hogy milyen bunkó vagy most ne beszéljünk.

2022. júl. 7. 23:22
 43/55 anonim ***** válasza:
9%

"A DOS-t te vetted elő, hogy ma az egyik legfontosabb operációs rendszer. És aki nem ismeri a DOS-t bitról bitre az hülye a programozáshoz. "

Ne hazudj. ÉN ilyet soha nem mondtam. Azt mondtam, hogy a PC memóriaszervezését kell ismernie egy fejlesztőnek. Ebből következik, hogy a DOS által használt, valós módú, szegmentált modellt jó ha ismeri olyan ember, aki 64 K-nál nagyobb applikációk fejlesztésére kényszerül.

"Delphinek rövidesen vége, pontosan azért mert nem platform független. "

Addig ne vegyél levegőt. A delphi, eleve a RAD jellegéből fakadóan még sokáig ott lesz a palettán. Az meg szintén a tájékozatlanságodat ihazolja, hogy az károgod, a Delphi platformfüggő, de ez nem igaz. Olvasd szépen:

A leggyorsabb eszköz kereszt-platform alkalmazások fejlesztésére rugalmas, felhőszolgáltatásokkal és széles körű IoT kapcsolódási lehetőségekkel.

Delphi 11.1

Build Native Apps 5x Faster With One Codebase For Windows, Android, iOS, macOS, and Linux.

Lám, a Delphi azt képes nyújtani natív, amit a Java. Azzal a különbséggel, hogy a Java kód futtatásához szükség van a JVM-re is, a Delphi esetében meg nincs, emiatt nem csak a fejlesztési folyamat gyorsabb, de maga a produktum is.

Na, most képzeld el, ha a Delphi is annyiba kerülne, mint más fejlesztő-környezetek átlagára (4000 Euro helyett csak 100-200), akkor vajon mennyivel lenne népszerűbb?

2022. júl. 7. 23:42
 44/55 anonim ***** válasza:
79%
Ezt te írtad: "In newer Delphi versions, the longint type is platform and CPU dependent." Tehát most saját magadnak mondasz ellent? Hogy lehet valami platform független ha saját magáról állítja, hogy platform függő? Csak én érzem, hogy hazudsz, vagy félre bgszélsz? Vagy nem tudod, hogy mit beszélsz? De ez már nagyon off. Én itt be is fejezem. Mert esélytelen, hogy felfogd, hogy mennyire ostoba vagy.
2022. júl. 7. 23:47
 45/55 anonim ***** válasza:
9%

"Ezt te írtad: "In newer Delphi versions, the longint type is platform and CPU dependent." Tehát most saját magadnak mondasz ellent?"

Úgy, banyek, hogy amikor fordul a kód, akkor annak a platformnak a sajátosságai szerint dolgozik a fordító, ami a cél.

2022. júl. 8. 00:03
 46/55 anonim ***** válasza:
25%
Megnéztem, most tizenkettedik, tavaly ilyenkor pedig tizennyolcadik volt a Delphi a Tiobe indexen. Tehát, még ebben is hazudtál, amikor azt állítottad, hogy csúszik, egyre hátrébb.
2022. júl. 8. 00:26
 47/55 anonim ***** válasza:
86%

Amm mi a francnak vitatkoztok vele, ennek a vitának semmi értelme, bárki aki programozó látja, hogy egy relative kicsi felhasználási terület miatt akar fölösleges dolgokat megtanultatni emberekkel.

Ha mindent megtanítanánk a programozóknak akkor sose érne véget a képzés, ezer féle ág, tele kisebb-nagyobb területekkel. Egy webfejlesztő egy data engineer egy fpga fejlesztő is mind dev, de ha egyik átmegy egy másik területre akkor egy csomó dolgot újra kell tanulnia az illetőnek. Sőt sokszor cégváltásnál újra kell tanulni dolgokat.

Pl én semmit se tudok a webfejlesztésről(értsd: angular, laravel és egyéb frameworkok) mert nincs rá szükségem. De fogadjunk hogy egy webfejlesztő se rendez át elcseszett adatbázisokat és nem fog tudni a kapott adatokkal mit kezdeni.

Fpga meg egy külön dimenzió ami közelebb áll az elektronikához mint a program fejlesztéshez.

Amúgy meg nem egy légüres térbe fejlesztünk lehet tanulni kollegák kódjaiból, lehet fejleszteni magad abba az irányba amivel dolgozol.

2022. júl. 8. 00:27
 48/55 anonim ***** válasza:
9%

"bárki aki programozó látja, hogy egy relative kicsi felhasználási terület miatt akar fölösleges dolgokat megtanultatni emberekkel."

Ebből a mondatodból is látszik, mennyire nem illesz te ebbe a közegbe. Mennyire semmi keresnivalód ebben a szakmában.

Az egyetem - a specializáción kívül - arra való, hogy egy biztos, általános alapot nyújtson. Egy olyan alapot, ami mindenkinek jól fog jönni, ha majd munkába áll. Azt senki nem tudja, hogy ki melyik területre kerül, hogy mit fog csinálni.

Ezért, kis részben olyan dolgokat is meg kell tanulnia mindenkinek, amik hasznát talán soha nem fogja látni. De ez másutt, más szakmáknál is így van. Egy közgáz diplomás is lehet menő cégek igazgatótanácsának tagja, vagy Fortune 500 tanácsadó, de lehet, hogy egy koszos kis lukban fog excel táblákkal piszmogni egy életen át. Attól még az egyetemen mindkettőtől ugyanazt a tudást fogják számon kérni.

A citált kérdéssor mögöttese evidencia egy programozó életében. Annyira nyilvánvaló, ahogy a közgaszdász számára az arbitrázs, vagy a tőke fogalma. Attól függetlenül evidencia, hogy ő WEB-es dolgokat fejleszt, h264 adat-kompresszort, vagy mars szonda vezérlő egységét.

Egy orvos is specializálódik amikor rezidens, de attól még egy fül-orr-gégész is tudja, hogy mi az a tüdő lép, szív, máj, artéria vagy véna.

Te magyarázhatod félre ezeket a dolgokat, ahogy neked jólesik, de attól még igaz marad. A feltett kérdésekre a választ megtalálod, kivétel nélkül, bármely progamozó képzés törzsanyagában. Nem véletlenül.

Az a mondatod pedig, hogy egy programozónak ne kellene bináris adatokat hexadecimális formában megjelenítenie, egyenesen Darvin díjra érdemesít!

2022. júl. 8. 00:54
 49/55 anonim ***** válasza:
86%

#48 Ugyan nekem válaszoltál de ezeket nem én mondtam.

Azért azt egy egyetem során el kell döntened hogy milyen specializáció felé mész.

Ahhoz képest hogy szerinted nem vagyok a szakmába való, egész szépen tudom biztosítani magamnak a promóciókat a "nemlétező" tudásommal.

Egyébként a feltett kérdéseid nagyrészével egyszer sem kellett foglalkoznom. Van olyan ami pedig elég basic mint a fuzzy logika ami elég magától értetődő.

Én adatokkal foglalkozok és még nekem se kellett hexbe váltanom bináris adatokat, de ha nagyon kellene akk A, kilogikázom, B stackoverflow, C behúzok egy funkciót ami megcsinálja nekem.

Olyan embernek tűnsz aki ahelyett hogy a transpose() funkciót használja mátrix forgatásra, inkább megcsinálja az egész QR dekompozíciót, de hogy minek azt szerintem te se tudod.

2022. júl. 8. 07:35
 50/55 anonim ***** válasza:
85%
"Megnéztem, most tizenkettedik, tavaly ilyenkor pedig tizennyolcadik volt a Delphi a Tiobe indexen." Pár kommenttel korábban pont te álítottad, hogy ne vegyük figyelembe a tiobe indexet. Tehát ha a Te vélt igazadat támasztja alá, akkor figyelembe kell venni, ha másét akkor nem? Vagy ez hogy is van most?
2022. júl. 8. 10:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!