Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miert hasznos diploma megszerz...

Miert hasznos diploma megszerzese ha fejlesztői állást keresek?

Figyelt kérdés

Miben ad pluszt?

Mit nyujtanak az egyetemek a papiron kivul amit önképzessel/bootstrapekel nem tudok megszerezni?

2022. júl. 5. 19:27
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim válasza:
27%

Diákként sokkal könnyebb behúzni egy első szakmai állást, mint felnőtt munkavállalóként. Illetve az egyetem ad egy általános rálátást, rendre nevelést az adott szakterületen, legkésőbb pedig a kötelező szakmai gyakorlattal, de landolsz egy szakmai poziban.

Felnőtt munkavállalóként rengeteg önállóság és referencia kell ahhoz, hogy 0km-es kezdőként bizalmat szavazzanak.

Illetve bizonyos (tudományos) projektekre általában nem engednek papír nélkül.

Nekem az utolsó szempont volt a fő motivációm a diplomaszerzésben és egy alap+mesterszakkal magam mögött azt tudom mondani, hogy aki kutatni meg interdiszciplináris területen ténykedni akar, mint én, annak megéri.

Aki mezei fejlesztő szeretne lenni, annak inkább csak akkor, ha nem tud magától elhelyezkedni és önállótlan a tanulásban. De akkor sem az ilyen szopószakokat javasolnám, hanem azokat, amiken egy átlagos képességű hallgató egészséges időn belül tud végezni és mellette tud a saját dolgaira figyelni, mert nem basz el 3 évet kizárólag tárgyak teljesítésére.

Biztos fognak velem vitatkozni, de szerintem a legrosszabb dolog amit az ember tehet, ha bevállal egy keménynek mondott képzést, mert abban a tévhitben él, hogy az jobb szakemberré teszi, mint a többi... Ne essetek ebbe a hibába, idehaza kb egy kaptafa a legtöbb informatikus képzés és mellette magadtól kell gyakorolni, felzárkózni, értékelhető tudást szerezni. Úgy válassz, hogy ez is beleférjen, éveket spórolhatsz.

2022. júl. 5. 19:35
 2/55 anonim ***** válasza:
10%
Semmiben, felesleges. Most le lehet pontozni, de ez így van.
2022. júl. 5. 19:46
 3/55 anonim ***** válasza:
68%
A gyakorikerdesek.hu informatikai szakértői szerint nem szükséges. A való életben meg fontos. Nem koptatom a billentyűket mert ezer kérdésnél le írtuk.
2022. júl. 5. 19:57
 4/55 anonim ***** válasza:
19%
Egyes, veled két dolog lehet, vagy szándékosan hazudsz, nem tudom, mi okból, vagy szörnyen buta vagy. Bocs, de tényleg ez az igazság, már csak azért is, mert egy hozzászóláson belül még saját magadnak is képes voltál ellent mondani.
2022. júl. 5. 20:01
 5/55 anonim ***** válasza:
55%

Igazából annyit hogy fejleszti a logikai képességed.

Én voltam jelen interjú szakamibreszen többször is mint munkatárs.

Annyi előnye van a HR szempontjából hogy bizonyítottad a kitartásod.

2022. júl. 5. 20:12
 6/55 anonim ***** válasza:
80%

Ha informatika területén maradsz akkor pl webfejlesztéshez felesleges diplomát szerezni.

Ha azonban ennél érdekesebb területre akarsz menni pl: neuronhálózatok, mesterséges inteligencia, adatbázisfejlesztés, data science, data engineer akkor nagyon sok cég megköveteli a diplomát.

Sőt ahol jelenkeg dolgozok ott egy csomó fejlesztői pozícióhoz mesterdiploma kell.

Ha később más mérnöki területre akarsz menni akkor pedig szinte minden cég megköveteli a diplomát.

Plusz HR esek gyakran diplomára szűrnek konkrétan ami miatt hátrányból indulhatsz.

2022. júl. 5. 20:17
 7/55 anonim válasza:
29%

4

Miért mondtam volna ellent? Nincs abban semmi rossz, ha valaki segítségre szorul az elindulásban. Arra jó az egyetem, hogy megkönnyítse a pályakezdő dolgát. Semmi többre.

Minden mást mi is ugyanúgy otthon tanultunk, nem a padban. Programozni főleg.

2022. júl. 5. 20:17
 8/55 anonim ***** válasza:
79%

Az első válaszoló többdiplomás matematikus és biológus. :D

A szoftverfejlesztés mérnöki tevékenység. A gányolás persze nem az, de ha rendesen akarsz dolgozni, akkor rengeteget kell hozzá tanulni. Ennek a típusú tanulásnak a leghatékonyabb módja még mindig az egyetem. Másfelől az egyetemi diploma azért egyfajta biztosíték arra, persze nem 100%-os, hogy a jelölt hajlandó és képes a tanulásra, illetve azért vannak valamilyen szakmai alapjai.

Az önképzett kontárok ideje lejárt. Kell a diploma.

2022. júl. 5. 20:18
 9/55 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat a kerdest azert írtam ki mert sajnos elégé szeretik lehúzni a diploma erteket az it szektorban es nem ertem h miert?

En pl egyetemel fogom kezdeni ezt a szakmat(BME VIK Üzemmérnök-informatikus Bprof) mert ebben jobban megbízok mint egy bootcampben.

2022. júl. 5. 20:26
 10/55 anonim ***** válasza:
77%

A lehúzás oka az, hogy az elméleti képzés jó viszont a gyakorlati képzés hagy némi kívánni valót.

És sokan csak a gyakorlatot tarják fontosnak, pedig az elmélet is elengedhetetlen.

Pár példa csak hogy lássátok miről beszélek:

Kell a jó matematikai háttér, pl mátrixok kezelése, deriválás, integrálás ahhoz hogy adatokat fel tudj dolgozni vagy ahogy említettem neuronhálókat tudj építeni(úgy hogy érted is h mit csinálsz) mitől jobb egy RELU mit egy sigmoid kezdeti függvény? Miért használunk QR mátrixtranszponálást stb. Mi az a nagy O? Hogy lesz hatékonyabb az a kód.

Hogy működik a memória? Hogyan tudod azt kezelni? Hogyan működnek a thread-ek a CPU ban, hogy lehet ezeket kihasználni?

Milyen számítógépes hálózatok vannak? Mik azok a hashtáblák? Mire lehet ezeket használni?

Objektum orientáció, inheretance, garbage collection stb

Ezek mind mind fontos dolgok amit egy rendes programozónak tudnia KELL ahhoz hogy hatékony kódot tudjon írni és ezeket gyakorlatban nehéz csak úgy összeszedned.

2022. júl. 5. 20:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!