Férfiként ennyi fizetéssel ilyen munkával lehet valahogy családod alapítani vagy muszáj váltanom?
Figyelt kérdés
37 éves vagyok és közigazgatásban dolgozom 233 ezer nettó fizetésért jelenleg imádok itt lenni, nyugalmas a munka nem dolgozom magam halálra, Nagyon jók a kollégák, váltani nem szeretnék. Jelenleg nincs barátnőm, de lassan jó lenne egy lány és családot alapítani ennyi idősen valahogy meg lehet így oldani?2022. jún. 10. 13:31
31/50 anonim válasza:
29: tudom, de nem ez volt a kommentem lényege, hanem az, hogy akkoriban a mai értelemben vett szegénység tök általános volt, nem látta az ember úton útfélen azt, hogy másoknak mennyivel több van, ezek a szar körülmények nem számítottak extrémnek, mert "mindenki" így élt. Ma nem ez a helyzet. Ezért állunk máshogy az egész kérdéshez, és ezért meredek már a gondolat is, hogy valaki gyereket vállal, amikor maga is csóró. Jól hangzik ez a "ha a nagyszüleink arra vártak volna", de nem állja meg a helyét, mert nekik nem is nagyon volt mire várni.
32/50 anonim válasza:
31es ilyen infláció mellett lassan nekünk se lesz mire várni. Burkoló vagyok, de párizsit kell ennem reggelire.
33/50 anonim válasza:
hát rendben van, de akkor mi a megoldás? A diplomás ismerőseim közül a legtöbben diplomás minimálbért keresnek, kb ennyit mint a kérdező.
Ok rendben egy mérnök vagy egy IT szektorban dolgozó bizonyára többet keres, illetve aki legalább 3 nyelven beszél perfekt de azért valljuk be, nem ez a többség. Mondjuk tök mindegy, mert a mai világban annyit várnak az emberek a gyermekvállalással a továbbtanulás, az egzisztenciamegteremtés meg a munkában való elhelyezkedés miatt, hogy a végére egy sem jön össze..
34/50 anonim válasza:
Amúgy mindig a hülyék paradicsoma kezdő jelenet jut eszembe erről a helyzetről...van benne némi igazság, mert félő hogy ez lesz...
35/50 anonim válasza:
Mérnök vagyok és nem keresek sokkal többet.
36/50 anonim válasza:
A lényeg az, hogy lassan egy kiló kenyér 1000 ft és jelenleg egyetlen szektorban sem nő olyan ütemben a bér, mint az infláció. Szép jövő. Külön kedvencem a 400 ft-os euró, meg a jegybank, ami minden héten kamatot emel és minden héten drágább a lakáshitel, aki változó kamatozásúval vette fel.
37/50 anonim válasza:
36: mondjuk aki változóval vette fel, annak ellenére, hogy jó pár éve hallgatjuk, hogy CSAK AZT NE, arra elég nehéz mit mondani...
38/50 anonim válasza:
37. Több 100 ezren azzal vették fel, mert ugye az előző években csak kismértékben emelkedtek a törlesztők a bérek meg 10-15%-al, de az éven robbanászerűen, sokkal jobban, mint a bérek. Főleg, hogy most majd a háborúra hivatkozva a legtöbb multi mérsékli majd a béremeléseket is, de a hitel meg még inkább az egekbe fog szökni, na az lesz a jó. Sokan mennek majd át fix törlesztőre.
39/50 anonim válasza:
38: Most a fix törlesztő sem igazán jó... Ilyen kamatokkal.
Hitel amúgy sem egy nagyon szuper dolog. Ingatlanra max, meg elvétve néhány más esetet.
40/50 anonim válasza:
Hitel nélkül 10/8 ember nem tud venni ingatlant. Ez a valóság. Akinek nem raknak a feneke alá egy lakást, az bizony nem tud előteremteni 30-35-40 milliót egy kis lakásra. Hacsak nem keres nettó 1-1.5 milliót legalább és pár év alatt össze nem spórolja ezt az összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!