Valóban ennyit ér egy gazdasági diploma?
Ellátási-lánc menedzsment MSc-m van, mellette sima gazdasági BSc-m.
Most programozóként dolgozom. :D
Az az igazság, hogy neked sincs fogalmad a munka világáról. Egyik FAANG/MAANG cégnél vagyok senior fejlesztő pozícióban és a 10+ éves tapasztalattal rendelkező, egy nagyobb amerikai háztartás fizetését összetalicskázó mérnökök/fejlesztők nincsenek így elszállva maguktól. Mint te, a 0 tapasztalatoddal.
Komolyan egy Corvinus diplomától vagy annyira oda, hogy belekötsz minden válaszolóba? Kilépsz az országból, azt sem tudják, hogy az bolt vagy egyetem. Kis alázatot érdemes tanulni. Főleg a karriered elején.
Nem szabad kimondani, hogy programozó mert itt közellenségek vagyunk.
A millió fölötti fizetések miatt még a szomszéd Mari kutyája is utál.
42
Már a kérdés kiírásakor tudtam, hogy ez lesz a vége. A szájba szóadogatás, a tipizálás, a kötekedés. Közben nagyon jól tudod te is, hogy miről van szó, csak úgy jól esik az embert ledarálni, megalázni, beszólogatni. Tök mindegy az ember milyen kérdést tesz fel és milyen témában, FOLYAMATOSAN megy az áldozathibáztatás. Érdekelne tényleg, hogy miből derült ki az, hogy el vagyok szállva magamtól? Abból, hogy öt évet tanultam, nyelvet tanultam, aztán folyamatosan önállóan is képeztem magam, majd teljesen entry level multis pozikra beadom és nem vesznek fel sehova hónapok óta. Lehet, nincsen tapasztalatom, de ilyenkor ha felhívnak és az interjún ez szóba kerül, mindig azt mondom, hogy adjanak feladatot. Ha kell, bemegyek és személyesen csinálom meg. Nem tudom, hova kellene lesüllyedni, hova kellene egyáltalán beadni, hogy "ne legyen nagyképű" az, hogy igenis szeretnék a szakmámban dolgozni. Kibukva se lehetek itt bizony, mert azonnal jön a gázlángolás, hogy biztosan így viselkedek egy interjún is. Megy itt a szövegelés, mintha mindenki nagy szakmai géniusz lenne, aztán folyamatosan ezt hallom másoktól, hogy sokan meg se tudnak mukkanni idegen nyelven egy meetingen, arra is képtelenek, hogy önállóan egy igényes riportot kiadjanak a kezükből, de a legalapvetőbb önálló problémamegoldás se megy. Arról nem is beszélve, hogy iszonyú magas a lemorzsolódás sok budapesti FMCG cégnél, de akár TELCO-t nézzük, ugyanezt lehet látni. És ezek az emberek kapják meg a bizalmat és ezeket veszik fel.
Igen incoming "biztos szar fej vagy" kommentek 3-2-1
39 & 40
Ja, mert az általános stílust determinálja, hogy rohadtul elegem van ebből az egész helyzetből amit itt ki is nyilvánítottam. Ez a rakás szent ember, aki sosincs ki semmitől. Amit pedig elmondtam, az meg nyilván igaz, csak persze megértem, hogy a kognitív disszonancia kiakadt pár embernél.
45
Én biztos nem akadtam ki. Ha valóban megér egy cégnek egy ilyen szakember ennyit, hát legyen. Abszolút irreleváns a kérdésem szempontjából, hogy egy programozó hol és mennyit keres, mert nem vagyok programozó és nem is programozói területen keresgélek szaktudás hiányában.
Te nem is akarod megérteni, amit írnak neked az emberek, pedig igazuk van: a stílusod és beképzeltséged a gond.
Valójában amúgy nem is megoldást keresel, csak puffogni jöttél ide. Az tetszene, ha mindenki kánonban szidná veled a munkáltatókat. Mást el sem fogadsz.
Viszont el vagy tévedve, ez nem az az oldal. Írogassatok Balázskával, ez az ő stílusa, vele biztos jól megértenétek egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!