Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak jó választás lenne?
Az alapszakom nem közgazdász, de kreditátviteli kérelemmel valószínűleg felvennének.
Az szimpatikus ebben a szakban, hogy a tanterv alapján sok rajt a közgazdasági, elemzős jellegű tantárgy, tehát nem egy kimondottan üzleti szak. Illetve a makroökonómia, mikroökonómia tanáraim is ilyen mesterszakot végeztek.
mi az alapszakod?
már lejárt a kreditátviteli eljárás a szeptemberi képzésekre.
" Illetve a makroökonómia, mikroökonómia tanáraim is ilyen mesterszakot végeztek."
Ha tanárként akarsz éhenhalni akkor tényleg jó választás.
Szerintem, jó.
Multikhoz eltudsz vele menni.
Szinte bármilyen területre jó (beszerzés,logisztika,audit...stb)
Ha célirányosan MNB, akkor viszont az MNB Intézet NG mesterképzésére mennék (meg egyébként is jóval erősebbnek tűnik mint a többi, lehet ismered azt is, csak nem linkelted).
Nagyon kétlem, hogy az NG-n végzettek éhen halnak vagy a Mekiben végzik.. 😀
Én is ilyen mesterre járok, nem-közgáz alapvégzettséggel. Alapvetően azért mentem erre, mert ide több kreditet elfogadtak, mint pénzügy mesterre, ami a másik opció volt, meg ez nem is annyira metekos. A két szak között egyébként elég nagy az átfedés, legalábbis nálunk, az első évben szinte ugyanazok a tárgyak vannak, utána jönnek be kicsit nemzetközisebb tárgyak.
Most is az alap szakmámban dolgozok, nem tudom hova mehetnék csak NG-vel, mert úgy érzem, hogy ezt is tanultam kicsit, meg azt is, de nagy szakértője nem igazán vagyok sem a számvitelnek, sem a vállalati pénzügyeknek, sem az adózásnak :D
Mondjuk ez kb minden szakkal így van, ahol most dolgozom, ott sem nagyon veszem hasznát az egyetemen tanultaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!