Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban ennyit ér egy gazdaság...

Valóban ennyit ér egy gazdasági diploma?

Figyelt kérdés
Okleveles (MSc.) végzettségű közgazdász vagyok, Budapesten végeztem, a Corvinuson. Nem tudok már hónapok óta elhelyezkedni. Tartom a kapcsolatot néhány csoporttárssal és hallom, hogy sokan küszködtek azzal, hogy hónapokig nem találtak semmit. Nincs túl sok szakmai gyakorlatom, viszont 20 jelentkezésből 5 esetben kapok telefonhívást, de csak nagyon kevés esetben jutok el interjúig. Próbáltam olyan pozíciókra beadni, amelyeket be lehet tölteni akár képesített könyvelői, illetve bármilyen pénzügyi-számviteli középfokú végzettséggel. Két ilyen helyre be is hívtak, majd az interjú végén oda lyukadtunk ki, hogy nem szívesen mennének velem tovább a következő körbe, mert ilyen végzettséggel biztosan le fogok lépni pár hónap múlva. SSC helyeken iszonyú nagy a túljelentkezés még a leggagyibb munkakörökre is, mivel az SSC-ben szinte semmit nem kell csinálni, van ahol teljesen home officeszal indítanak már egyből. Még egy helyről várok visszajelzést, de már legbelül egy hete el is engedtem az egészet. Nem tudom eldönteni, hogy valóban ennyire nagy a túljelentkezés és szinte csak pechem van, hogy pont engem soha nem választanak, vagy tényleg valamit ennyire rosszul csinálok.

2022. jún. 8. 10:27
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:

25

ja igen, mert egy fullosan és önállóan megcsinált excel, vagy bármilyen feladaton túl nagyon le tudják szűrni, hogy mennyit ér a munkám. Továbbra sem érdekelnek a gázlángoló kommentek.

2022. jún. 8. 17:23
 32/61 anonim ***** válasza:
100%
#30 mert egy nagy kamu vagy, azért.
2022. jún. 8. 17:24
 33/61 A kérdező kommentje:

26

Ez mindenhol igaz lehet, hogy az olyan entry level pozikra, ahol tudás is kell, ott bizony sokan elvéreznek és amikor bejutsz, akkor már jobban tudsz válogatni magasabb szintű lehetőségek közül.

2022. jún. 8. 17:27
 34/61 anonim ***** válasza:
85%

Mennyi szakmai tapasztalatod van?

Gondolom, alapképzésen és mesterképzésen is kellett szakmai gyakorlatot teljesítened.

Esetleg oda, ha tetszett, és elégedettek voltak veled, nem vennének fel? Ez nekem azért furcsa, mert sokaktól azt hallottam, hogy szakmai gyakorlat után átvette őket a cég.

Én most SSC-ben dolgozom (nem régóta), és biztos nem minden hely ugyanolyan, de én napi 8 óránál sokszor többet is dolgozom.

A hozzáállásod pedig, ha interjún is ilyen, az nem egy plusz pont.

2022. jún. 8. 19:56
 35/61 A kérdező kommentje:

"A hozzáállásod pedig, ha interjún is ilyen, az nem egy plusz pont."

Ja, a hozzáállásom milyensége abból kiderült, hogy már egy egy éve végzett, de naponta 4 ajánlatot kapó ember szövegelésével nem foglalkozok. Igen okos és külföldön tanult, big4 múlttal rendelkező emberek nem kapnak naponta 4 megkeresést normális helyekről. Az ilyen ING alkuszos meg OVB szintű megkeresésekkel nem foglalkozunk. MINDEN egyes szájb@k7rt kérdésnél ezt látom, hogy ha a kérdező nem kíváncsi valakinek az egyértelműen irrális hülyeségére, egyből kezdődik a gázlángolás. Nem, egyáltalán nem vagyok kíváncsi erre én sem.

"de én napi 8 óránál sokszor többet is dolgozom."

Na velem ezt biztos nem játszhatná el egy cég sem. És mielőtt azt is hozzámvágná valaki, hogy ez is rossz hozzáállás, elmondom, hogy igen sok ismerősöm és szaktársam feláll az asztaltól nyolc óra után.

"Esetleg oda, ha tetszett, és elégedettek voltak veled, nem vennének fel? Ez nekem azért furcsa, mert sokaktól azt hallottam, hogy szakmai gyakorlat után átvette őket a cég."

Rohadtul számít, hogy milyen területen kezdel el dolgozni, mert utána egy más területen szinte nulla tapasztalattal kezdő poziba mehetsz csak, ha totál mást csináltál előtte. Sokan beleesnek abba a hiába, hogy elvállalnak mindenféle marketinges, vagy támogatói jellegű pozikat szakmai gyakorlatkor aztán utána megy a kopp, hogy 3-4 évet eltölt egy olyan területen, amit nem is szeret de épp csak oda vették fel és ottmaradt. Aztán 30 évesen ugyanúgy kezdő lesz egy komolyabb tanácsadói cégnél, mint egy 23 éves.

Hihetetlen számomra, hogy manapság sok embernek mindegy mit csinál, csak fizessen. Aztán persze kiégnek 35 évesen.

2022. jún. 8. 23:08
 36/61 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, a végzettség nem minden.

Környezetvédelmi technikus végzettségem van és üzletvezetőként dolgozom.

Ahova elég egy minimálisabb végzettség oda elég csak azt írni. Ha valahol csak érettségi a követelmény felesleges beleírni a diplomát, mert a munkáltató annyit fog ebből levonni, hogy sokat kellene neked fizetnie feleslegesen.

Tudom, nem azért tanultál x évig, hogy ne ebben dolgozz, de ha nincs rád és a nulla kilóméteres tudásosra kereslet megeheted a papírod.

Vagy alkalmazkodsz a munka világához értelmes feltételek mellett vagy maradsz ebben a "Hát, de nekem diplomám van és sznob vagyok" hozzáállásodnál és inkább átképeztetik az egyik már meglévő dolgozójukat. Sok helyen ha megvannak elégedve egy dolgozóval felajánlják azt neki, hogy menjen egyetemre és a cég állja.

2022. jún. 9. 05:24
 37/61 anonim ***** válasza:
100%

De téged miért az érdekel, hogy más marketinges meg támogatói munkakörben van, és utána csak pályakezdő pozikra tud jelentkezni komolyabb helyekre?

Ha te nem ilyen munkakörökben voltál szakmai gyakorlaton, akkor miért nem tudsz oda visszamenni, ahol komoly munkakörben voltál?

2022. jún. 9. 07:02
 38/61 A kérdező kommentje:

"Környezetvédelmi technikus"

Ne haragudj, de tipik büfészak. Elhiszem, hogy a saját lúzerségedet próbálod másra is ráhúzni, de közel sem vagyunk egy szinten. Nem azért beszélek majdnem anyanyelvi szinten angolul, nem azért tanultam meg autodidakta módon adatvizualizációs meg adatelemző szoftvereket használni, hogy "nulla kilométeres" lúzernek számítsak, mint te a környezetvédelmi vicc technikus nevetséges végzettségeddel.

"Ha valahol csak érettségi a követelmény felesleges beleírni a diplomát, mert a munkáltató annyit fog ebből levonni, hogy sokat kellene neked fizetnie feleslegesen."

Most komolyam azt hiszed ilyen helyrekre adogatom be? Hol élsz? Egy-két választól eltekintve csak egy rakás lúzer válaszát olvasgatom, akiknek halvány lila gőzük nincsem a munka világának krémebb verziójáról.

2022. jún. 9. 12:00
 39/61 anonim ***** válasza:
93%
Jézusom, kérdező, szörnyű a stílusod. Hiába büfészakozod le, neki környezetvédelmi technikusként van munkája, neked meg közgazdász msc-vel nincs.
2022. jún. 9. 12:15
 40/61 anonim ***** válasza:
92%

Nem a diplomával van a baj hanem veled.

Ilyen tílussal maximum adósságbehajtónak fognak fölvenni.

2022. jún. 9. 13:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!