Valóban ennyit ér egy gazdasági diploma?
Figyelt kérdés
Okleveles (MSc.) végzettségű közgazdász vagyok, Budapesten végeztem, a Corvinuson. Nem tudok már hónapok óta elhelyezkedni. Tartom a kapcsolatot néhány csoporttárssal és hallom, hogy sokan küszködtek azzal, hogy hónapokig nem találtak semmit. Nincs túl sok szakmai gyakorlatom, viszont 20 jelentkezésből 5 esetben kapok telefonhívást, de csak nagyon kevés esetben jutok el interjúig. Próbáltam olyan pozíciókra beadni, amelyeket be lehet tölteni akár képesített könyvelői, illetve bármilyen pénzügyi-számviteli középfokú végzettséggel. Két ilyen helyre be is hívtak, majd az interjú végén oda lyukadtunk ki, hogy nem szívesen mennének velem tovább a következő körbe, mert ilyen végzettséggel biztosan le fogok lépni pár hónap múlva. SSC helyeken iszonyú nagy a túljelentkezés még a leggagyibb munkakörökre is, mivel az SSC-ben szinte semmit nem kell csinálni, van ahol teljesen home officeszal indítanak már egyből. Még egy helyről várok visszajelzést, de már legbelül egy hete el is engedtem az egészet. Nem tudom eldönteni, hogy valóban ennyire nagy a túljelentkezés és szinte csak pechem van, hogy pont engem soha nem választanak, vagy tényleg valamit ennyire rosszul csinálok.2022. jún. 8. 10:27
21/61 anonim válasza:
En gazdasági diplomákkal ezért tanultam meg programozni.
22/61 anonim válasza:
Közgazdásszal Dunát lehet rekeszteni, boldog-boldogtalan gazdasági szakra megy, gondolom hatalmas túljelentkezés van minden pozícióra, mert annyi közgazdász van, mint égen a csillag.
23/61 anonim válasza:
#22 programozó, IT melokra is túljelentkezés van. :) sőt.
24/61 anonim válasza:
23as a francokat. Túljelentkezés lehet h van, de a tudástesztnél a 90% elbukik. - egy IT cég HR-ese
25/61 anonim válasza:
Nem a gazdasági diploma ér ennyit, hanem a munkád.
26/61 anonim válasza:
#24 úgy látszik el vagy kicsit tévedve.
A cégek 90%-nál otthon megoldós, feladat van. Leetcode féle tesztek nagyon ritkák, főleg itthon.
Gondolom te mert HR-es vagy egy random IT cégnél, azt hiszed képben vagy. :D
Túljelentkezés van és emberhiány van junior szint FELETT.
Ezért igaz az a nagyon fontos mondat hogy: IT szektorban az első munka/állás megszerzése a legnehezebb, utána megfordul a piaci alkupozíciója az embernek és válogathat.
27/61 anonim válasza:
26-os délután te már ne beszélj nekem munkáról, mikor sörözök. Privit se küldj. Corvinuson végeztem.
28/61 anonim válasza:
A nincs túl sok szakmai gyakorlat miatt nem téged fognak felvenni hanem akinek van.
Mesterképzés alatt sokan dolgoznak így több év tapasztalatot tudnak felmutatni.
Van aki alap és mesterképzés között évekig dolgozik.
Ők mind többet érnek nálad és őket fogják felvenni.
29/61 anonim válasza:
#27 jól vagy? :D remélem ez egy troll válasz.
30/61 anonim válasza:
29-es nekem 16 óráig tart a munkaidőm. Utána már nem akarok HR-ről beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!