Miért nem vesznek fel?
Álláskereső vagyok kb. másfél hónapja. Elsősorban fejlesztői állást keresek (PHP-ban van 1-2 év tapasztalatom), junior szinten vagyok.
Minden nap beadom valahova az önéletrajzomat egész magyarország területén, néha külföldre is, de csak első körös, max 2. körös interjúre jutok el, vagy teszt feladatot adok be. Visszajelzésnek kapom, hogy más jelentkezőkkel folytatják a felvételt, vagy vissza se szólnak.
Ttechnikumi végzettségem van és folyamatban van egy GDF FOKSZ, majd később tervben egy BSc..stb.
Bérigénynek bruttó 500.000 - 600.000 Ft-ot adok meg.
Eddig azt gondoltam, hogy a szakmámban sokkal egyszerűbb az elhelyezkedés.
"Gyakornoki pozíciókat kéne pályázni inkább, egy reálisabb, bruttó 300-as fizetéssel"
Nettó 200e? Egy biztonsági őr keres alaphangon 240e-et.
Ahogy látom tényleg gyerekek írogatnak ide.
#11, gyakorlatilag semmihez nem ért, iskolába jár még (ahová levelező esetén is be kell járni néha és még csak nem is bsc), és egy középiskolai végzettsége van eddig.
(Amúgy a mérnökinformatikus technikumot értelmezni sem tudom, mert ilyen nincs, vagy mérnök vagy technikus képzés van)
25 év alatti nettó 245k-t fog kapni, ha diákmunkára megy, akkor nettó 300k-t, és el fogják szó nélkül engedni suliba. Ha annyira jó lenne, hogy 400-450k-t érjen legalább, akkor már kapott volna ajánlatot.
Most abban az életszakaszban és tudásszinten van, hogy alább kell adni az igényeket annak érdekében, hogy hosszútávon megfelelő tudása és fizetése legyen.
Értem én, hogy az informatika jól fizet, de nem a full kezdőknek.
"#11, gyakorlatilag semmihez nem ért"
Én a br!300-ra reagáltam, ami a mai árak mellett még egy takarítónak is a vicckategória.
Addig, amíg állásra vársz, esetleg becsatlakozhatnál valami open source projectbe önkénteskedni, jól mutat életrajzban és magadat is fejleszted vele.
A PHP tökéletes például a WP bővítményekhez, ha van 1-2 hivatalos, a WP által is elfogadott munkád, az már jó előjel a munkáltatók számára, hogy értesz hozzá.
12:
De senkit sem a két szép szeméért fizetnek. Mivel kérdezőnél még az alapok is hiányoznak, jó ideig semmi hasznot nem termelne a munkáltatónak, sokáig csak elkötne más fejlesztőket, akik foglalkoznak vele. Jó esetben tanulni fog tőlük, és ha már lesz számottevő tudása, kereshet többet.
Csak PHP-vel és 1-2 év tapasztalattal a bruttó 600 kicsit sok.
A GDF sem egy jó ómen, bármelyik vidéki egyetem jobb tőle.
LinkedIn profilod van?
Ennyi tudáshoz túl sok a bérigényed.
300 bruttó körül reálisabb lenne.
Junior szinten én is apróért dolgoztam másfél évig.
Eddig nettó 200.000 Ft-ért voltam szerviz technikus egy kisebb cégnél, ennél valamivel többet szeretnék keresni 3 év után...
Végzettségem pontosabban: Műszaki informatikus (54 481 05)
A linkedin profilom nem a legfrissebb, de: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!