Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Számvitel MSc vagy okleveles...

Számvitel MSc vagy okleveles könyvvizsgáló képzés?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: van már egy közgazdász alap- és mesterdiplomám, valamint egy mérlegképes könyvelői és adótanácsadó szakmám. Jelenleg HR területen dolgozok, de szeretnék váltani, és képezném is magam még ebbe az irányba (a szakmákat már munka mellett szereztem emiatt).

Szerintetek ebben a helyzetben melyik képzést lenne érdemesebb elvégezni? Államilag támogatott féléveim már nincsenek, tehát a mester is fizetős lenne, így az a része nem releváns, hogy melyik mennyibe kerül. Elsősorban a KKV szektor az, ami hosszútávon érdekel engem, így az IFRS és az ACCA számomra szerintem kevésbé releváns.

Azt látom, hallom, hogy a könyvvizsgálói képzés bizonyos szempontból a számviteli szakma csúcsa, és igazság szerint érdekel is. Ha ez lenne a végső cél, akkor megérné szerintetek előtte számvitel mestert csinálni? Azt látom, hogy el lehet úgy kezdeni, hogy a mérlegképes papír megvan, de érdemes is, ha jelenleg nem számviteli, audit területen dolgozok?

tegnap 16:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Pro:

- Több modult ki lehetne váltani a könyvvizsgalói képzés során, ha megvan a Számvitel Msc-d

Kontra:

- Számvitel Msc főleg az Ifrs-re fog fókuszálni. Egyik szakirány, ami a nemzetközi számvitel és könyvvizsgálat. De az Ifrs a nagyobb hányada azért.

- Összesen a két képzés 3+2 év, ami nem kevés idő

- Képzési költség felmerülne mindkét esetben

Én ez esetben lehet egyből a könyvvizsgaló felé mennék. De ott is lesz, amúgy majd Ifrs része.

tegnap 17:51
 2/2 anonim ***** válasza:
Én is könyvvizsgálat felé mennék. Mèg îgy, az értékhatàr duplázásával is rengeteg a munka, a szakma pedig öregszik ki. Gyere el egy továbbképzésre és alig fogsz 60 alatti embereket találni :D
tegnap 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!