Igaz, hogy több mint 2 millió forintot keres havonta egy könyvvizsgáló?
Köszi a válaszokat!
Hát a könyvvizsgáló, nem egy egyszerű könyvelő.
PSZ diploma után 3 évet kell dolgozni és csak utána lehet elkezdeni a könyvvizsgálóit, ami 2 év...
“ Képzési idő:
Az okleveles könyvvizsgálói képzést a felvételtől számított 3 éven belül meg kell kezdeni. A képzés ideje legfeljebb a képzési idő kezdő időpontjától számított 5, év utolsó napjáig tart – az összes vizsga teljesítését is beleértve. A képzési idő kezdő napjának a szakképző helyen indított tanfolyami képzés indításának napja tekintendő. A képzési idő kérelemre egy alkalommal, 1 év időtartammal meghosszabbítható. A kérelmet az Oktatási Bizottsághoz kell címezni.”
Vagyis ez minimum 9 év...
Akitől tulajdonképpen 9 évnyi tanulmányt és munkatapasztalat keverékét várják el, én laikusként el tudom képzelni, hogy ennyit fizetnek neki...
Most olvastam egy ilyen választ:
“Jó papír volt mindig is.
Vagy 10 éve nem vagyok a közelében, de akkor a kamarai döntésük szerint a napi minimál díjazás 130 ezer volt.
Mostanában túlkínálat van belőle, szóval leginkább valamelyik világcég keretében van perspektívája.“
130000*22 = 2860000
Ha ez bruttó, akkor az jelenleg 1.901.900 nettót jelent.
De persze lehet, hogy laikusként rosszul értelmeztem ezt a kommentet,
“igen simán annyit keresnek, mind milliárdos.“
De ezt úgy mondod mintha minden bokorban könyvvizsgálók lennének...
Nyílván nincs annyira kevés, de például ha egy pilótára mondjuk azt, hogy havi 5 milliót keresnek és és hogy mind milliárdos, valamiért már nem hangzik annyira ironikusnak és közel van a valósághoz...
Hát akkor egy könyvvizsgáló miért ne kereshetne ennyit?
Képzettségben kb. olyan szinten lehet gazdasági területen, mint egy ügyvéd jogi területen.
De ismétlem, én laikus vagyok...
Felhívnám a figyelmet hogy a Deloittenál egy junior is könyvvizsgáló, a bruttó 420 ezres fizujával.
Meg az is aki külsős cégen keresztül partner mondjuk a MOL-nál.
Csak a második az keres havi 3 milliót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!