Megeri elkezdeni a könyvvizsgálói kepzest?
7-es vagyok. Én a mérlegképest tanfolyamon végeztem el, és egyébként elég nehéz volt. Kevesen végeztünk, nehéz volt a vizsga. Itt is feltétel volt a diploma vagy a szakirányú tapasztalat. Állásinterjúkon amúgy úgy láttam, hogy örülnek a tanfolyamnak.
De voltaképp én a gyakorlati részt hiányoltam. Papíron könyveltünk mindenfélét, manapság meg már csak könyvelőprogramban megy a dolog, de azt sem mutatták meg, hogy az hogy néz ki. (Bár azt hallottam most már legalább megmutatják messziről.) A vizsgán ilyenekkel szivatták a népet, mint idegen váltó, amikor azt az országban sehol nem használnak, de pl. nem könyveltünk munkabért, ami minden vállalkozásban kell. Meg mondta a tanár, hogy egy jó könyvelő ismeri a kiskapukat, rajta múlhat a vállalkozás sikere. Aztán dehogy mondták el ezeket, pedig igazán érdekelt volna. Apám miután könyvelőt váltott, feleannyi adót fizetett, és volt nála ellenőrzés is, és mindent rendben találtak, szóval biztos, hogy így van, ahogy mondták.
Szóval ezen a tanfolyamon olyan a képzés, hogy utána konkrétan el tudsz menni ilyen helyre dolgozni, és nem kell több éves betanulás még mellé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!