Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mallorcán milyen az élet?...

Mallorcán milyen az élet? Mennyire nehéz egy életet elkezdeni ott?

Figyelt kérdés

Jelenleg Angliában élünk a párommal de nagyon utálunk itt élni. Kipróbálnánk valami mást. Mallorcára gondoltunk, de elég kevés infót találtam eddig.

Tudnátok segíteni?

Milyen első kötelező lépések vannak amiket el kell intézni pl a munkavállaláshoz, lakásbérléshez?

Mennyire kell tudni spanyolul?

Milyen munkalehetőségek vannak?

Gondolom a hoteltakarítás az jelen van az év minden napján. De férfinak milyen munkalehetőségek vannak? :)

Milyen hasznos tanácsokat tudnátok mondani? :)

2018. márc. 24. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Facebook-on tobb csoport is van, ahol nagyon sok hasznos infot talalsz korabban mar feltett hasonlo kerdeseknel is, es ha kerdezel, szivesen valaszolnak. Pl Magyarok Spanyolorszagban es hasonlo csoportok.
2018. márc. 24. 21:04
 2/8 anonim válasza:
14%
3 napot töltöttem Mallorcán üzleti célból. Nem igazán értem, hogy lehet úgy elköltözni valahová, hogy még nem is jártatok ott. És ha nem jön be? Én nem tudnék ott élni, bár szép természeti látnivalók is vannak, de az van más országban is. Hoteltakarítás... Remélem, szereted az állatokat.. Egy többcsillagos hotellánc egyik hotelében voltam, fantasztikus svéd asztalos reggelikkel viszont 5-10 centis csótányok futkostak még napközben is a hotel folyosóján. Minden áldott nap. Éjjel alig bírtam elaludni, mert biztos voltam benne, hogy az ágyam alatt is találnék belőlük. Mediterrán ország, a lakásokban ugyanez lehet a helyzet. Úgyhogy inkább nem.
2018. márc. 25. 00:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Kedves utolso, fogalmam sincs milyen 5 csillagos szalloda volt az ahol csotanyok voltak. Mallorcan voltam 2 csillagosban, semmifelr csotany vagy barmi "allat" nem volt se a szobaban se mashol.

Egyebkent meg 9 eve elek az orszagban (nem Mallorca), es igazabol a csotanyok legtobb esetben a regi epitesu es nagyon zsufolt varosok kozpontjaban levo lakasokban fordulhatnak elo tapasztalatom szerint. Ahol mi lakunk (nagyvaros kulkerulete) egy csotany sincs. Ugyhogy ne altalanositsunk!

2018. márc. 25. 13:03
 4/8 anonim válasza:
Utolsó, nem akarok pert a nyakamba, ezért nem nevezem meg a szóban forgó hotelt, mert minden egyébbel elégedett is voltam, a személyzet is kedves volt. A csótányok a tenger melletti területeken mediterrán országokban, de még az USA egyes területein is és lehetne sorolni teljesen normálisnak számítanak. A klíma miatt jól szaporodnak, tehát nem a takarítás hiányát jelzi, ha megjelennek. Tenger melletti villák, nyaralók, családi házak lakója. Voltam többször már mediterrán országban, tudom. Ha beljebb laktok, lakóövezetben, ott nem jók a körülmények, rendben. Viszont a kérdező hotelt emlegetett, hotelek pedig inkább a tenger közelében vannak, de meg kell mondjam, hogy az a hotel, amiben én voltam, egy dimbes-dombos részén volt Mallorcának, kb. fél órát buszoztam a belvárosi katedrálisig onnan, ami ugye rögtön a tenger mellett van, mégis tiszta csótányos volt a hotel. Hotel munkát említett a kérdező, nekem erről ez jutott eszembe. De ha már ott élsz, adhatnál neki jó tanácsokat, mert látatlanban akarnak egy jóléti monarchiából egy mediterrán lüktetésű országba költözni.
2018. márc. 25. 14:10
 5/8 anonim válasza:
Most olvasom még egyszer, tehát te nem Mallorcán élsz, hanem Spanyolországban. Nos a tengerparti régió az más.
2018. márc. 25. 14:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Az orszag belsejeben elek, 400 km-re a tengertol. Csotanyok az itteni zsufolt varoskozpontokban is megtalalhatoak mint irtam. Nem kell hozza tenger.

Mellesleg attol hogy egy anonim oldalon megemlitesz egu konkret hotelt, semmifele per nem fenyeget :D de mindegy is, nem is kertem hogy nevezd meg.

En irtam az elso valaszt is a Facebook csoportokat, mert tudom hogy van tobb tagjuk akik Mallorcan elnek.

2018. márc. 25. 16:28
 7/8 anonim válasza:
Szerintem felesleges vitatkoznunk. Ha egy zsúfolt városközpontban megtalálhatóak lehetnek Spanyolországban, akkor ugyanúgy megtalálhatóak Mallorcán egy hotelben. Mellesleg Magyarországon is a panelekben előfordulnak, ezért nem is vennék panel lakást, mert lutri. Mindenesetre a meleg párás klíma kedvezően hat rájuk, Magyarországon szerintem nincsennek akkora példányok, mint ott a hotelben voltak. Ennyit a hotelmunkáról Mallorcán.
2018. márc. 25. 17:43
 8/8 anonim ***** válasza:
18%
Miért utáltok itt élni Angliában? Mert gondolom Londonban szorongtok egy lyukban minimálbérért, kilátás, képzettség és rendes nyelvtudás nélkül. Ezt mind magatokkal fogjátok vinni, akárhová is mentek. Anglia egy remek ország. Nagyon befogadóak, nem nézik a származásod, ha szeretsz dolgozni és azt becsülettel teszed, hamar feljebb tudtok lépni. Munkaundorral, a fizetéseteket cigire, szeszre költve, gyűlölködve nem fogtok boldogulni.
2018. márc. 30. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!