Rossz családi helyzet esetén, hogy lehet saját életet elkezdeni?
Vidd lejjebb az igenyeidet! Nekunk pl 70-80e korul van az albi rezsivel egyutt, azaz nem kerül szazezerbe. Ketten vagyunk a parommal, tehát csak 35-40e a lakhatás koltsege fejenként.
Nyilván minimálbérből ez is nehéz lenne de diplomával szerencsére nem is kell minimalbérért dolgozni.
1. Bérelj szobát.
2. Keress pénzes vagy legalább lakással rendelkező partnert.
A családom elég szegény, közben még adósságaik is vannak, örülnek, hogy megélnek. Középiskola után jelentkeztem a helyi főiskolára, egy évet jártam de már akkor is látni lehetett, hogy tarthatatlan a helyzet anyagilag. Magyarul most is csak érettségim van :/
Az akkori barátomnal együtt Pestre költöztem (a szüleim ebben sem tudtak egy forinttal segíteni) 20 évesen. Felköltözés után szerencsére találtam egy irodai állást, a kapcsolatom pedig mellékesen tönkrement. Ott álltam egyedül a nem sok fizetésemmel, hazamenni nem akartam ezért szobát béreltem.
Ez egy ideig remekül működött is, de tavaly elkezdtem érezni, hogy megragadtam. A fizetésem elég arra, hogy megéljek egyik hónapról a másikra, de arra nem, hogy félretegyek belőle vagy családot tervezhessek.
Szóval tavaly jelentkeztem egy nem túl nehéz szakra, amit még munka mellett el tudok végezni. Most szeptemberben kezdem majd a második évemet. Illetve szintén tavaly megszereztem a középfokú nyelvvizsgát angolból. Minden bizodalmam abban van, hogy el tudok majd jönni a mostani munkahelyemről, ha meglesz a diplomám és, hogy remélhetőleg többet fogok keresni a mostaninál. Ezután tervezem, hogy elkezdek egy másik alapszakot is.
Azt tudom tanácsolni, hogy először bérelj szobát, dolgozz és (bár én félelemből nem hagyom el a mostani munkahelyemet) próbálj meg újabb és újabb lehetőségeket, jobban megfelelő állásokat keresni.
Egyelőre saját lakásra nekem sincs lehetőségem, de nem is zavar. Még azt sem tudom, hogy biztosan Magyarországon szeretnék-e élni a későbbiekben.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!