Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Idén 17%-os béremelési igény...

Idén 17%-os béremelési igény szerintetek túl sok, elrugaszkodott vagy lehet akár reális is?

Figyelt kérdés
jan. 9. 10:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%

Attól függ:

Melyik országban

Melyik devizanemben

Melyik szakmában

Melyik tapasztalati szinten

Melyik vállalatnál

Mekkora aktuális szintről

Szóval legyél kedves konkretizálni a kérdésed, már ha tényleg érdekel a válasz.

jan. 9. 10:08
 2/14 A kérdező kommentje:

Magyarország

HUF

szakmai, tudományos tevékenység

10 éve dolgozom itt

Nem multi, magáncég, 15 fős, az éves árbevétel 180-200 millió Ft között

Bruttó 680.000 Ft-ról

jan. 9. 10:12
 3/14 anonim ***** válasza:
31%

1es, imádom az ilyen álnaiv embereket, mint te.

Természetesen Magyarországon és forint.

A mögöttes szakma és a tapasztalat számít, de ha valami nagy szaki lenne, akkor egyből kapná az emelést, nem ide írkálna.

jan. 9. 10:13
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
Simán reális ahhoz képest mennyit romlott a forint. A legtöbb munkáltató sajnos úgy is kiszúrja majd ilyen 5% körülivel az emberek szemét.
jan. 9. 10:24
 5/14 anonim ***** válasza:
89%

Nem reális, de megpróbálhatod. 99% eséllyel nem fogod megkapni. Kérdéses amúgy, hogy a cégen belül mekkora emeléssel terveznek (ha egyáltalán terveznek vele), egységes lesz-e az emelés vagy egyénenként lesz eldöntve.

Utóbbi esetben be lehet próbálkozni vele, de szerintem nem sok esély van rá. Nyilván függ a feletted lévők fizujától is, ha neke 17%-ot adnak akkor lehet a felettesednek is kell annyit (összecsúsznának a bérek) ami meg nem biztos, hogy belefér a büdzsébe.

jan. 9. 10:29
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm 4-es az egyedüli, értelmes és segítőkész válaszodat.
jan. 9. 10:29
 7/14 A kérdező kommentje:

5-ös

Kaptam 19%-os emelést is, egy éve. Időközben is volt egy emelés ősszel, akkor pedig 12% volt.

jan. 9. 10:30
 8/14 A kérdező kommentje:
Jövő héten lesz megtárgyalva, a főnököm ezt saját magától hozta fel. Azt hittem most nem lesz, mondván hogy ősszel volt egy évközi is.
jan. 9. 10:31
 9/14 anonim ***** válasza:
88%

Reális, ha

- alátámasztható egy másik cégtől kapott állásajánlattal azonos területen, br 800 ezres fizetéssel

ÉS

- nincs a foglalkoztatásodnak alternatívája havi 900 ezer forint költségszint alatt.

Ha csak az egyik feltétel teljesül, akkor elrugaszkodott,

Ha egyik sem, akkor túl sok.

jan. 9. 10:33
 10/14 anonim ***** válasza:
82%

"Kaptam 19%-os emelést is, egy éve. Időközben is volt egy emelés ősszel, akkor pedig 12% volt."

Ezek után felejtsd el... mit akarsz még? Főleg 15 fős cégnél. Nem rosszindulatból írom, de szerintem ugyanezt fogja mondani a főnök is.

jan. 9. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!