Idén 17%-os béremelési igény szerintetek túl sok, elrugaszkodott vagy lehet akár reális is?
Attól függ:
Melyik országban
Melyik devizanemben
Melyik szakmában
Melyik tapasztalati szinten
Melyik vállalatnál
Mekkora aktuális szintről
Szóval legyél kedves konkretizálni a kérdésed, már ha tényleg érdekel a válasz.
Magyarország
HUF
szakmai, tudományos tevékenység
10 éve dolgozom itt
Nem multi, magáncég, 15 fős, az éves árbevétel 180-200 millió Ft között
Bruttó 680.000 Ft-ról
1es, imádom az ilyen álnaiv embereket, mint te.
Természetesen Magyarországon és forint.
A mögöttes szakma és a tapasztalat számít, de ha valami nagy szaki lenne, akkor egyből kapná az emelést, nem ide írkálna.
Nem reális, de megpróbálhatod. 99% eséllyel nem fogod megkapni. Kérdéses amúgy, hogy a cégen belül mekkora emeléssel terveznek (ha egyáltalán terveznek vele), egységes lesz-e az emelés vagy egyénenként lesz eldöntve.
Utóbbi esetben be lehet próbálkozni vele, de szerintem nem sok esély van rá. Nyilván függ a feletted lévők fizujától is, ha neke 17%-ot adnak akkor lehet a felettesednek is kell annyit (összecsúsznának a bérek) ami meg nem biztos, hogy belefér a büdzsébe.
5-ös
Kaptam 19%-os emelést is, egy éve. Időközben is volt egy emelés ősszel, akkor pedig 12% volt.
Reális, ha
- alátámasztható egy másik cégtől kapott állásajánlattal azonos területen, br 800 ezres fizetéssel
ÉS
- nincs a foglalkoztatásodnak alternatívája havi 900 ezer forint költségszint alatt.
Ha csak az egyik feltétel teljesül, akkor elrugaszkodott,
Ha egyik sem, akkor túl sok.
"Kaptam 19%-os emelést is, egy éve. Időközben is volt egy emelés ősszel, akkor pedig 12% volt."
Ezek után felejtsd el... mit akarsz még? Főleg 15 fős cégnél. Nem rosszindulatból írom, de szerintem ugyanezt fogja mondani a főnök is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!