Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kereskedelem és marketing...

Kereskedelem és marketing alapszakot érdemes elkezdeni öregen (30 körül), nulla diplomás munkatapasztalattal, tehát “proliként”, vagy így nem lenne már túl sok értéke a munkaerőpiacon és úgysem tudnék abba az irányba elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

2023. aug. 11. 15:55
 1/10 anonim ***** válasza:
61%
Ilyen számegyenesen 0 szakot 18 évesen sem érdemes elkezdeni, csak olyan terület felé érdemes orientálódni ahol nincs ezerszeres túljelentkezés.
2023. aug. 11. 16:00
 2/10 anonim ***** válasza:
22%
Semmi értelme nincs elkezdeni. Sőt ha 18 vagy, akkor sincs.
2023. aug. 11. 16:00
 3/10 A kérdező kommentje:

De az a baj, hogy a többi szak kb. fogalmam sincs hogy miről szól. Ennek ha elolvasom a tantervét, akkor értem, hogy nagyjából mi a hézag.

Elvégeztem már egy egyetemet úgy, hogy fel sem fogtam nagyrészt amit tanultunk és kínszenvedés volt. Pedig az egy elég könnyű államtudományi szak volt… Nem is dolgoztam a területen, csak amíg a kötelező szakmai gyakorlat tartott.

Az online marketing, meg a márka/termék menedzsment az olyan dolog ami nagyon nekem valónak tűnik.

És nagyon jó fizetések röpködnek ilyen pozíciókban, a profession hirdetések alapján.

De ha nem tudnék vele elhelyezkedni, akkor valóban nincs értelme rá időt és energiát pazarolni.

2023. aug. 11. 16:25
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Életed felén se vagy túl, hogy lennél öreg?
2023. aug. 11. 19:09
 5/10 anonim ***** válasza:
34%
Ilyen szakra egyetlen egy esetben erdemes jarni, ha jol ertesz a baratkozashoz. Ugyanis a kapcsolatok kialakitasa ezen a teruleten kiemelkedoen fontos, sokkal fontosabb, mint a papir, sima erettsegivel is lehetsz marketinges vagy penzugyi ugyintezo, ha van cegnel ismeros. De ez az egesz egyetemre igaz, a legnagyobb elonye talan, hogy szeles korokben lehet mozogni, de amugy nem eri meg.
2023. aug. 11. 19:26
 6/10 anonim válasza:
96%

32 évesen kezdtem el a gazd. men. szakot, majd mentem tovább marketing mesterre. Ma saját ügynökségem van néhány alkalmazottal. Attól függ, hogy mennyit akarsz és tudsz belerakni.

Sok online tanácsadónak a legnagyobb baja, hogy vagy meg se tanulta, vagy már el is felejtette mi a 4P és a 7P, és csak kommunikációs eszközökben gondolkodik és e miatt nem tud valódi (egy-egy platformon átívelő) megoldást nyújtani.

A BA-ban sok lesz a matek és az elmélet - amiről menet közben azt fogod gondolni "ezt meg minek?" -, de ha sikerül tovább menni MA-ra, akkor az már sokkal szakmaibb lesz.

2023. aug. 12. 07:58
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

"Öregen"

Itt a Gyk-n már a 30 is öregnek számít? Jó hogy nem aggastyán.... 😆 🤣 😆 🤣 csoda, hogy még élsz 😆 🤣

2023. aug. 12. 17:50
 8/10 anonim ***** válasza:
71%
12 évesen kellett volna elkezdeni... 😆 🤣 😆 így 1-2 évvel a halál előtt már mindegy.😆 🤣 😆 🤣 vagy inkább 6 évesen, az még jobb 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 akkor 13 évesen már alapíthattál volna családot. Most meg már dédnagyapa lehetnél.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
2023. aug. 12. 17:55
 9/10 anonim válasza:
79%

Mindig és mindent érdemes tanulni, tök mindegy, hány éves vagy.Van olyan ismerősöm aki 48 évesen ment egyetemre.A tanulást és a fejlődést sosem szabad abbahagyni, és sosem fog ártani ha többet tudsz.Tanulni mindig megéri, szegényebb nem leszel tőle.Ilyen alapon akkor sose tanuljon soha senki semmit, mert kitudja mire megy vele...

Nézz utána a szaknak, mit tartalmaz, mikből áll a szak felépítése, stb stb, és ha tetszik akkor vágj bele.Ha nem kezded el akkor nem öregedsz, vagy mi? :D

2023. aug. 13. 16:21
 10/10 anonim válasza:
Nem tudom, elkezdted-e végül, de szerintem van értelme. De az online marketinget szerintem igazán csak úgy tanulod meg, ha ki is próbálod élesben, szóval tanulás mellett zsebpénzből próbálgasd a Google vagy a Facebook marketinget.
2023. szept. 23. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!