Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez így tényleg túl sok elvárás...

Ez így tényleg túl sok elvárás egyszerre?

Figyelt kérdés
Kisgyerek mellett szeretnék elkezdeni dolgozni, részmunkaidős, home office állásokat keresek, ahová pályakezdőket is felvesznek. Turisztikai végzettségem van, szülés előtt 2 évig voltam recepciós, de ez most nem opció. Szerettem a munkám, csak már sajnálnám a hétvégéket és ünnepeket a családomtól. Szóval valami más irányt szeretnék. De ha beállítom a szűrőket, max 2 teljesül. Vagy kiderül a leírásból hogy csak 1-2 nap home office van, vagy teljes munkaidő, vagy X év hasonló munkakörben szerzett tapasztalatot várnak. Jelentkezem ugyan ezekre is, bár nem sok reményt fűzök hozzájuk. Mindenesetre benne van az önéletrajzomban, hogy mindenre nyitott vagyok, gyorsan tanulok, könnyen beilleszkedek, tudok alkalmazkodni. De már hónapok óta semmi. Van valami ötletetek hogy mihez kezdhetnék?
2023. jan. 30. 23:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Neked van-e ötleted, mihez értesz?

Azon kívül, hogy mindenki igazodjon hozzád és a gyerekedhez (részmunkaidő, HO).

2023. jan. 30. 23:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

igen, ez így túl sok elvárás.

egészen pontosan, mindenki ilyen munkahelyet keres, aminél nem kell semmi szaktudás, lehet pályakezdő, de otthonról is lehet csinálni. valójában ilyen meló nagyon kevés van (már leszámítva az átverős ügynöki dolgokat), és szinte 0 esélye van, hogy találj egyet.

a home office pedig olyan, hogy a legtöbb cégnél ha van is több napra lehetőség, akkor sem kapod meg rögtön mikor belépsz, előbb betanulsz, megnézik, hogy tudsz e önállóan dolgozni.

nálunk pl az van, hogy a frissen belépők max 1 nap HO-t kapnak, a seniorok meg akár 4-et is. a friss belépét felosztják egymás között, valaki mindig bent van vele, mert tanítják, foglalkoznak vele.

2023. jan. 30. 23:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Full remote állások 99%a valamilyen magasan képzett munkavallalot feltételez, aki tud önállóan dolgozni.
2023. jan. 30. 23:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Amit kérsz:

-részmunkaidő

-home office állásokat, ahová pályakezdőket is felvesznek (aha, ez max, az infós fejlesztőknél van, de ott is gyakori, h az első időszakban heti pár napot be kell menni)

-hétvégéket és ünnepeket nem vállalsz

Ami neked van:

-Turisztikai végzettség (gyanítom nem diploma...)

-2 éves recepciós tapasztalat (én is voltam recis, így tudom, h nagyon egyszerű feladatok vannak ott és elég sok az üresjárat is, amikor még azokat a full egyszerű dolgokat se kell csinálni)

-kisgyermeked van (hacsak nem tartozik a gyerekek 0,0001%-ba, akik évente max. 1-szer betegek, akkor nincs szerencséd...)

"Mindenesetre benne van az önéletrajzomban, hogy mindenre nyitott vagyok" = aha, ez magyarul annyi, hogy számottevő tapasztalod nincs, egyszerű, benított munkakört keresel.

Igen, picikét el vagy szállva. Nem bántani szeretnélek, de remélem érzed, h ez így nem túl versenyképes kombináció.

Így valamilyen telefonos, home office melót tudnék neked elkepzelni, ott általában még van havi 1-2 nap bejárás, de amúgy annyi. Fizu kevés.

Ha mégis diplomád van, akkor nagyon egyszerűbb helyzetben vagy, mert tudsz menni SSC-be (diploma kell+nyelvtudás). Ott van homeoffice, a fizu mérföldekkel jobb, mint a a telefonos munkánál.

2023. jan. 30. 23:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Részmunkaidő + HO + pályakezdő.

Mission impossible. Ezt még egy nálad sokkal képzettebb munkavállalónak is nehéz lenne összehozni. Ha nem adsz le az igényeidből, akkor nem hogy hónapok, de évek múlva sem fogsz dolgozni.

2023. jan. 31. 01:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Call center munkákat Keress. Azok többnyire 100% H-ban vannak.

A fizetés nem lesz sok. A meló meg....

2023. jan. 31. 07:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Létezik részmunkaidős teljes homeoffice munka, csak nem nulla tapasztalattal. A feleségem is így dolgozik ügyfélszolgálatosként, csakhogy neki ehhez 4 év tapasztalata és két nyelvvizsgája van.
2023. jan. 31. 08:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát az hogy nincs tapasztalatod, valszeg nincs releváns képzettséged és teljes home officeban szeretnél lenni már az necces. Részmunkaidő is rontja az esélyeidet.

Plusz én mint munkaadó tuti nem akarnám hogy valaki gyerekkel otthon home officban dolgozzon, mert az azt jelenti hogy folyamatosan figyelnie kell az illetőnek a gyerekre és nem fog a munkájára odafigyelni rendesen.

Telefonos operátor szokott lenni, de az nem működik gyerek mellett, nem hangoskodhat a gyerek a háttérben és mikor munka van akkor nem foglalkozhatsz mással. Ugyanez a helpdeskesre is.

2023. jan. 31. 09:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Sajnos igen, ez nagyon sok elvárás részedről. Lényegében arról van szó, hogy se egy piacképes végzettséges, se releváns tapasztalatod nincs, nyelvtudásról nem nyilatkoztál, de pont ezért, feltételezem, nem számottevő az sem. Hát, így ez nagyon nehéz, mert igényeid vannak, de felmutatni cserébe annyit tudsz, hogy előbb-utóbb belejössz bármibe, amit, legyünk őszinték, mindenki elmond magáról. Plusz esetedben még ott a gyerek is, mint hátráltató tényező (bár ez a jelentkezéskor nem tudom, hogyan derülne ki, hacsak balga módon bele nem írtad a CV-dbe).

Nem azt mondom, hogy lehetetlen ilyen melót találni, nekem is 2 gyerekkel van full home office-os, jól fizető, részmunkaidős melóm. De nekem van egy jó nyelvtudásom, meg 10+ év szakmai tapasztalatom marketinges területen, így nem volt nehéz. Releváns végzettség, tapasztalat, nyelvtudás nélkül igazából bejárós 8 órás munkát is nehéz lesz találni, nemhogy olyat, ami rugalmas és mindenféle emgedményeket nyújt neked.

2023. jan. 31. 11:52
 10/11 A kérdező kommentje:
A gyereket csak nektek írtam, hogy értsétek miért fontos a részmunkaidő és a home office. Angolból nyelvvizsgám van, emellett beszélek franciául, érettségi szinten, illetve ragadt rám a recepción némi német is. Tényleg nem egyetemi végzettség, csak felsőfokú szakképzés. Legszívesebben egyébként vállalkoznék, csak abban nem támogat a férjem. Nem vagyunk kifejezetten megszorulva, hogy dolgoznom kelljen, és nem is szeretnénk bölcsibe adni a gyereket amíg nem muszáj, egyszerűen szeretnék csinálni valami mást is a háztartáson kívül, meg azért valljuk be, az emelkedő árak mellett jól jön némi anyagi kiegészítés. 1 éve vagyok itthon, egyébként nagyon jó természetű gyerek, sokat elvan egyedül, keveset sír.
2023. jan. 31. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!