Bónusz bér kifizetése és plusz munka elvárás?
Programozó vagyok. Fél éve dolgoztam a cégnél alvállalkozóként, mikor jött egy befektető, és a dolgok megkövetelték, hogy alkalmazottként legyek bejelentve. Jelen esetben a kézhez kapott bérek is változtak, negatív irányban. De hogy ne érjen hátrány minket munkavállalókat, így kitalálták, hogy 3 havonta egy bónusz formájában kifizetik azt a különbözetet az előző fizetéshez képest összesítve, tehát végülis ugyanannyit keresek (gondolom itt valami olyasmi van a dologban, hogy kevesebben vagyunk bejelentve, és nekik így jobban megéri). Viszont ehhez pedig kötöttek egy egyéni nagyobb mértékű plusz feladatot, amire azt mondták, hogy a 3 hónap végén kell bemutatni, akkor kapjuk kézhez a bónuszt, ha nincs akkor nem, amúgy akkor dolgozunk rajta mikor akarunk. Persze a normális napi munka az ugyanúgy legyen kész azért. A plusz feladatra azzal érveltek, hogy nekik is többet kell most fizetni utánunk. Valahogy ezt nem érzem korrektnek, mert eddig is kitöltöttem a 8 órát, munkaidő után pedig nem fogok dolgozni. Viszont ha így nézem, akkor pedig úgy jön ki, hogy kevesebbet keresek most. Az érvelésükre a plusz feladat miatt pedig tudnám mondani, hogy "lehet hogy többet kell fizetni utánam, de nem is én fogom szakítani a nagy lóvét, ha már így belefolytunk a cég pénzügyeibe más szemszögből". Egyrészt ebben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ti hogy látjátok ezt.
Másik dolog, hogy nem készültem el a 3 hónapos munkával határidőre, és kaptam egy olyan fejmosást, mintha én lennék a legrosszabb dolgozó a cégben (pedig a napi feladataim el vannak látva tökéletesen), hogy mégis miért nem készült el a feladat. Szerintem ha valami bónusznak van elnevezve, akkor úgy a korrekt, hogy választhatóan elkészülsz vele vagy nem, te saját döntésed, nem várják el kötelezően. Erről mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!