Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bónusz bér kifizetése és...

Bónusz bér kifizetése és plusz munka elvárás?

Figyelt kérdés

Programozó vagyok. Fél éve dolgoztam a cégnél alvállalkozóként, mikor jött egy befektető, és a dolgok megkövetelték, hogy alkalmazottként legyek bejelentve. Jelen esetben a kézhez kapott bérek is változtak, negatív irányban. De hogy ne érjen hátrány minket munkavállalókat, így kitalálták, hogy 3 havonta egy bónusz formájában kifizetik azt a különbözetet az előző fizetéshez képest összesítve, tehát végülis ugyanannyit keresek (gondolom itt valami olyasmi van a dologban, hogy kevesebben vagyunk bejelentve, és nekik így jobban megéri). Viszont ehhez pedig kötöttek egy egyéni nagyobb mértékű plusz feladatot, amire azt mondták, hogy a 3 hónap végén kell bemutatni, akkor kapjuk kézhez a bónuszt, ha nincs akkor nem, amúgy akkor dolgozunk rajta mikor akarunk. Persze a normális napi munka az ugyanúgy legyen kész azért. A plusz feladatra azzal érveltek, hogy nekik is többet kell most fizetni utánunk. Valahogy ezt nem érzem korrektnek, mert eddig is kitöltöttem a 8 órát, munkaidő után pedig nem fogok dolgozni. Viszont ha így nézem, akkor pedig úgy jön ki, hogy kevesebbet keresek most. Az érvelésükre a plusz feladat miatt pedig tudnám mondani, hogy "lehet hogy többet kell fizetni utánam, de nem is én fogom szakítani a nagy lóvét, ha már így belefolytunk a cég pénzügyeibe más szemszögből". Egyrészt ebben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ti hogy látjátok ezt.

Másik dolog, hogy nem készültem el a 3 hónapos munkával határidőre, és kaptam egy olyan fejmosást, mintha én lennék a legrosszabb dolgozó a cégben (pedig a napi feladataim el vannak látva tökéletesen), hogy mégis miért nem készült el a feladat. Szerintem ha valami bónusznak van elnevezve, akkor úgy a korrekt, hogy választhatóan elkészülsz vele vagy nem, te saját döntésed, nem várják el kötelezően. Erről mit gondoltok?

2022. ápr. 25. 22:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi ez, valami hulladek kkv? Miert dolgozol ilyen helyen?
2022. ápr. 25. 22:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy normális céget.
2022. ápr. 25. 22:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A bónusz olyan mint az ajándék, lehet adni de nem kötelező, és egyénielg dönt róla a munkáltató. Onnantól kezdve hogy konkrét feltételhez van kötve (3 hónapos projekt bemutatása) az már nem bónusz, hanem prémium.
2022. ápr. 25. 22:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
szóval a lényeg, hogy ugyanannyi pénzért többet kell dolgoznod, viszont cserébe nem is azonnal kapod meg, hanem 3 hónapig húzzák vele az agyad. ezt nem bónusznak hívják.
2022. ápr. 25. 23:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell mondani
2022. ápr. 25. 23:16
 6/10 anonim ***** válasza:
42%
Az egy dolog, hogy a korábbi fizetéshez képest kevesebb. De azt kéne mérelgelni, hogy az elvégzett munkához képest milyen a bér. Mert az is lehet, hogy korábban nagyon túl voltál fizetve, és így még a csökkentett bér is jónak számít. Látatlanban erről nem lehet mit mondani.
2022. ápr. 25. 23:31
 7/10 anonim ***** válasza:
57%
Bújtatott munkaviszony helyett váltottál valós munkaviszonyra, ha valóban vállalkozó lennél, megköszönted volna a lehetőséget és a többi ügyfeledre és esetleges új ügyfelekre koncentráltál volna.
2022. ápr. 26. 05:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Amíg teljesítem a 7/2 feltételt, addig nem az, és ezt állambácsi találta ki, úgyhogy nincsenek álmatlan éjszakáim. Másrészt pedig elveszik a fizetésem 30%-át, amiből mások jól élnek aztán, az eltűnik a semmiben, úgyhogy nem is érdekel. De erről ne nyissunk vitát.
2022. ápr. 26. 09:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Fel kell mondani az a megoldás.
2022. ápr. 26. 09:19
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Fejlesztőként végtelen lehetőséged van jelenleg nem csak itthon, de az egész világon. Biztos nem szenvednék egy lehúzós, arrogáns magyar KKV-val.
2022. ápr. 26. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!