Jó a meglátásom a nők fizetésbeli különbségéről/igényeikről?
A legtöbb nő, akik amiatt sírnak, hogy mennyivel kevesebbet keresnek, mint a férfiak, általában a top menedzserek, vállalkozók, vezérigazgatók bérével hasonlítgatják a sajátjukat. Amikről az átlagos férfiak csak szintén álmodozhatnak maximum.
Továbbá a férfiak többet dolgoznak, mint a nők, nincs szülési szabadság, 5 évvel később mehetnek nyugdíjba (holott a nők átlag életkora +8 év), nincs "mensim van nem tudok dolgozni" kivételezés.
A legnehezebb/legveszélyesebb munkát is férfiak végzik.
Egy sparban, tescoban stb ugyan annyit keres mindkét nem.
Nem minden nő szül. Nincs olyan kifogás, hogy mensim van, nem tudok dolgozni. Akkor is dolgoznak a nők, ha rosszul érzik magukat a mensi miatt.
A legtöbb családban a nők végzik a házimunkát is még pluszban munka mellett, vagy legalábbis a nagyobb részét, és ha van gyerek, a gyereknevelésben is jóval nagyobb feladat hárul rájuk. Tehát csak ne irigykedj.
Úgy néz ki, hamarosan megoldják, hogy a férfiak is mensizzenek és szülhessenek, akkor majd kipróbálhatod, mennyivel jobb.
Így nőként durva belelátni mi mehet egy-egy ember fejében.:D
Nem jó a meglátásod kérdező.
Mi sokkal rosszabbul állunk a munkaerőpiacon, főleg minél magasabban kvalifikált munkáknál.
Gondolj bele. Csak hogy a legegyszerűbb dolgoz említsem:
Melyik embert léptetnéd elő egy komolyabb, felelősségteljesebb munkakörbe?
A férfit, aki ugyanúgy dolgozik mint a nő, vagy a nőt, aki ámbár jól végzi a dolgát, bármelyik nap bejelentheti, hogy terhes. Innentől kezdve ugrott a fontos munkaerő, akit nehezen lehet találni.
Én konkrétan láttam a kollégáim fizetését.
Minden egyes nő, annak ellenére, hogy bérsávok voltak a bérsáv alján vagy az alatt voltak, a pasik ugyanolyan beosztásban, sokszor kevesebb céges idővel a bérsáv közepétől felfelé.
És ezt nem lehet arra kenni, hogy kevesebbet kértünk eredetileg, mert a pasik arányaiban magasabb százalékokban ugrottak előre sz éves béremelésnél, pedig pl én ksptam egyszer évközit is
IT területen dolgozok és van jónéhány női kollegám is. Semmi különbséget nem éreztem a két nem között. Nyilván a fizetésekre nem látok rá, de meg szoktuk beszélni. Ha tudásban, elszántságban ott van akkor ugyan úgy megkapja az emelést mint egy hasonló hozzáállású férfi. Ha nincs akkor ugyan úgy nem kap vagy kevesebbet mint egy férfi aki nincs.
Az meg, hogy a szülés szabadság előny? Baromság. Férfiként én jó esetben 2-2.5 év alatt behozhatatlan előnyt tudok szerezni amég ők szülési szabadságon vannak.
Ostoba vagy kérdező.
2:
Te miről beszélsz?
ÁTLAGEMBER szintjén: legtöbb orvos nő, legtöbb tanár nő, legtöbb ügyvéd szintén nő.
Sokkal több egyetemet végzett nő van, mint férfi.
Mert kevesebb a nők által végezhető szakmunka. Nem sok nő fog elmenni asztalosnak, burkolónak, stb. vagy egyéb kemény fizikai munkára, ami szerintem teljesen érthető.
Nem tudom, de nálunk a pénzügyön a csajok 600-650 nettót kapnak. Van egy betanuló csajszi, főiskolai GYAKORNOK, 335 e ftot kap de minden baja van.
Kicsit elszálltak az igények.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!